רוצה לחזור לרקוד...

עדידה88

New member
רוצה לחזור לרקוד...

הסיפור שלי קצת בעייתי (וגם ארוך חח) ואשמח לקבל עזרה... כשהייתי קטנה הלכתי עם חברה שלי לשיעור בלט שלה (למדה בבת-דור) והסתכלתי מהצד. אח"כ כשחזרתי הבייתה אמא שלי שאלה אותי אם אני רוצה ללמוד בלט וסירבתי כי ראיתי שזה ממש קשה וצעקו שם...בקיצור, לא עניין אותי. בבי"ס יסודי (בסיסות כתה ז') הלכתי לחוג ג'אז עם שאר הבנות בכתה שלי, שם גיליתי שיש לי כישרון ושאני ממש אוהבת את זה. והייתי ממש גמישה. הייתי מתקדמת בקבוצה. אחרי 3 שנים בערך עזבתי. תמיד רציתי להמשיך לרקוד ואף פעם לא היה לי אומץ. פתאום להגיע לבד... בכתה י' אזרתי אומץ וחזרתי. הפעם לסטודיו אחר. למדתי מודרני והתחלתי גם קלאסי. תמיד רציתי ללמוד קלאסי... סיימתי את התיכון והתחיל הצבא. כמובן שלא היה לי זמן לרקוד. בנוסף, התחילו לי בעיות ברגליים...שברי מאמץ. בדרגה בינונית. זה השבית אותי כמעט לחלוטין ושנתיים לא יכולתי לעשות כלום. חוץ משכיבות שמיכה. לפני חודש השתחררתי, ונראה לי שהשרירים שלי התנוונו. כ"כ כואב לי. אני לא גמישה כמו שהייתי פעם. נרשמתי לחדר כושר ואני כ"כ מתביישת בגוף שלי. אני לובשת מכנסיים רחבים וטישרטים מהצבא. רק שלא יראו מה הולך למטה. זה נשמע די נורא לפי התאור שלי- אבל זה לא עד כדי כך. פשוט אני פרפקציוניסטית ברמות מטורפות. אני מאוד רוצה לחזור לרקוד ואין לי אומץ. עכשיו גם אין לי ביטחון. אם יש מישהו שיכול לעזור לי, אני אשמח.. תודה.

שלום לך

קודם כל ניתן לרקוד בכל גיל. אני מעל גיל 35 ורוקדת בלט קלאסי. אמנם התחלתי עוד בנעוריי אבל התאמנתי ורקדתי כל השנים ואני ממש בכושר מעולה. אז באמת ניתן לרקוד בכל גיל.רק שתדעי,שאני מתאמנת באימוני עיצוב מיוחדים לריקוד וזה באמת מאוד עוזר. אז כדאי לחשוב גם על כך. מה שאת יכולה לעשות: קודם כל ללכת לפיזיוטרפיסטית שתגיד לך כיצד לעבוד לאחר שברי המאמץ שעברת. בנוסף להמשיך חדר כושר שתחזקי את השרירים.רק שתקפידי לעבוד בעומסים לא גבוהים ויותר חזרות. אז גם כדאי שתפגשי עם מדריך כושר שידריך אותך מה לעשות. ובמקרה שלך,עם פיזיוטרפיסטית. שתתן לך תרגילים לחיזוק.ויש מלא. לאחר שקצת תתחזקי תוסיפי שיעורי מחול. כי אם עכשיו לאחר שברי מאמץ כאלו לא תעשי בהדרגה הם עלולים לחזור. אז התרגילים לא רק יעזרו לך למנוע פציעות עתידיות אלא אף יקדמו אותך בתחום המחול. שיהיה בהצלחה ובהנאה! ברוכה השבה לעולמו הנפלא של המחול!

Only Dance

New member
יקרה -

נתחיל בזה שאת לא חייבת כלום לאף אחד, ולהתבייש אין לך ממי. וסכ"ה איך שאנחנו נראים אחריי צבא זה לא נורא כי אפשר תמיד להיכנס לכושר ולחזור למידות שלנו, ולסיבולת שלנו (בהיבט של כושר). שנית היום קיימים המון סטודיואים פתוחים שלא מדובר באיזשהי קבוצה שמתאמנת לטובת הופעה או קבוצה קבועה שקיימת התחייבות קבוצתית. אלא שיעורים בסטודיו בי, בביכורי העיתים ,במחולה ועוד כל מיני מקומות שנותנים אפשרות לשלם לפי שיעור פר שיעור או כרטיסיות חודשים ושנתיות וכל מיני אפשרויות ואז את בוחרת לאיזה שיעור ללכת, מתי, כמה ללכת, ולא חייבת כלום לאף אחד אלא באה נטו לעצמך להתאמן ולהתפתח אם תבחרי לעשות זאת. בהמשך תוכלי להתחייב לקבוצה קבועה כלשהי ולהריג שיותר ביטחון עם עצמך זה יקרה בקרוב רק תתחילי לעשות עם עצמך משהו ואל תחשבי מה יגידו מה יחשבו מי רואה אותך ומה קורה כי תדעי לך שלא מתעסקים בזה את לא צריכה לאזור אומץ כדי לגשת לשיעור ריקוד, את צרכיה לאהוב לרקוד וזהו. אף אחד לא ישפוט אותך את אינך בתחרות או אודישן. אני עדיין חיילת נשארו לי עוד שבעה חודשים בערף לשרת את המדינה הזו:)) אני רוקדת מגיל 6 ולא הפסקתי מעולם, אני מפחדת מהיום שאאלץ מסיבות כלשהן להפסיק לרקוד אני לא מאמינה שהיום הזה יגיע בקרוב אבל הוא יגיע בטוח מתישהו. אני מאחלת לך שתנצלי כל רגע שיש לך כדי לעשות מה שאת אוהבת. בצהלחה קאטי

משהו חשוב

הי קאטי! בהמשך למה שכתבת "אני מפחדת מהיום שאאלץ מסיבות כלשהן להפסיק לרקוד אני לא מאמינה שהיום הזה יגיע בקרוב אבל הוא יגיע בטוח מתישהו." אומר,ניתן להמשיך לרקוד בכל גיל.ואם מקפידים להתאמן אז בכלל שומרים על כושר נפלא ואף מתקדמים גם בגיל מבוגר. אני מעל גיל 35 וממשיכה לרקוד וגם לא מתכוונת להפסיק לרקוד לעולם. ותמיד הקפדתי על כך שיהיה לי את הזמן להתאמן ולרקוד.גם בזמן הלימודים גם עם עבודה וכו'. אמנם אני מקדישה לאימונים כולל הליכות כ-4 שעות ביום. אבל גם עם פחות שעות זה בהחלט למשל אם עוסקים במשהו שדורש הרבה. אפילו אם תחליטי שלא לקחת את הריקוד כמקצוע וכיוצ"ב עדיין תוכלי להמשיך להתאמן ולקחת שיעורי מחול פעמיים בשבוע. מה שכן,הקפידי על שגרת אימונים,אפילו פעמיים בשבוע.כדי לשמור על כושר. אז לא תהיה לך כל בעיה גם בגיל מבוגר. אני במהלך כל השנים המשכתי בשגרת אמנם אצלי זה יום יום.גם בזמן לימודים וכיוצ"ב. וזה היה כיף! מאוד נהנת להתאמן ולרקוד. והנה,אני בכושר מעולה גם בגילי זה. אבל בהחלט גם עם פעמיים בשבוע ניתן לשמור על כושר.הקפידי על תרגילי גמישות ותרגילים לחיזוק השרירים. ושיעורי מחול.כמו שיש אנשים מבוגרים שמאוד עסוקים אבל מוצאים את הזמן למכון כושר,חוגים ועוד. כך גם את תוכלי למצוא את הזמן לריקוד. נכון שכדי להתקדם טוב גם בגיל מבוגר יש צורך ביותר אימונים. אבל כדי רק לשמור על הכושר שהיה אפילו פעמיים בשבוע מספיקים. אני אישית כאמור מתאמנת כל יום. מאוד כיף לי ומאוד נהנת. אבל זאת היתה מטרתי תמיד. לרקוד ולהתאמן. וידעתי שהדברים שאעשה,למשל מקצוע, יתאימו לכך. ואני מאוד שמחה וגאה בעצמי שאני ממשיכה גם בגיל זה. ובכלל לא מתכוונת להפסיק לרקוד לעולם! לעד ארקוד! לעד. זה כבר עמוק בתוכי ונעשה חלק ממני. אני ממש לא רואה את עצמי מפסיקה לרקוד מתישהו.

למעלה