רוצה להתציל לשאוב

liorikr

New member
רוצה להתציל לשאוב

הי לכולם!! אני מעוניית להתחלי לשאוב חלב!! אני כרגע מניקה מלא בלי שום תוספות. הבן שלי בן חודשיים. עוד לא התחלתי לשאוב אל רוצה להתחיל הקדם. רציתי לשמוע טיפים כדי להקל עלי בעיניין השאיבה. כולם טוענים שממש קשה לשאוב ולכן אני מאוד חוששת שלא יצא לי חלב. ולאחר ששאבתי איך אני יודעת כמה לתת לתינוק מבקבוק כמה CC יספיקו לו? בתודה מראש ליאור

מינימי2

New member
מה מטרת השאיבה?

האם חזרה לעבודה? האם שאיבות מזדמנות? איזו משאבה יש לך? כמה מנות תצטרכי...?

liorikr

New member
השאיבה

אחותי מתחתנת ואיני רוצה "לסחוב" את הקטנצ'ק לכל המהומה. ורוצה קצת מידי פעם לצאת מהבית מבלי להילחץ לחזור לארוחות שלו. יש לי משאבה ידנית של אוונט. כרגע אני לא יודעת כמה מנות.

שאיבות

קודם כל, לגבי החתונה- אם זו אחותך, אז סביר להניח כי הבייביסיטרים הפוטנציאליים יהיו שם, לא? אם כך- נשמע כי להביא איתך את הקטנצ'יק היא האופציה הנוחה ביותר. דרך אגב- יש הרבה תינוקות שמסתדרים נפלא עם ההמולה של אירועים משפחתיים. בכל מקרה, אם מטרת השאיבה היא על מנת שמידי-פעם, כשאת לא נמצאת, מישהו אחר יוכל להאכיל אותו- אין חוקים לשאיבה. תתחילי לשאוב עם המשאבה שיש לך, ותראי איך הולך. תנסי בשעות שונות ובמצבים שונים. יש אמהות שקל להן יותר לשאוב בשעות הבוקר, או להאכיל את הקטן מצד אחד ולשאוב מהצד השני, או לשאוב מצד אחד במקביל ליניקה של התינוק מהצד השני וכולי. קחי בחשבון שלעתים דרוש לגוף זמן הסתגלות למשאבה, ואולי בהתחלה תתקשי להוציא הרבה, אולם עם התמדה (אולי בשעות קבועות) בדרך כלל המצב ישתפר. אם לא- אולי כדאי לנסות (לשכור) משאבה אחרת. עוד אפשרות היא להשאיר את המשאבה בהישג-יד, ולשאוב בכל פעם שיש לך קצת זמן וסבלנות, למשך מספר דקות. כלומר- לא להתאמץ לשאוב בכל פעם "מנה" שלימה. לעתים קל יותר "לאסוף" מספר מנות קטנות, שנשאבו במהלך אותו היום. לגבי כמה לתת לו כ"מנה" - זה בעיקר עניין של ניסוי וטעייה, ותלוי במשקל התינוק ובמספר הארוחות שהוא נוהג לאכול ביום. תנסי ותראי. אני רוצה לציין, כי ניתן לתת לו את החלב השאוב בדרכים אחרות מאשר בקבוק, כמו למשל בכוס קטנה. השימוש בבקבוק, אפילו אם הוא לעתים רחוקות, גורם לתינוקות רבים לאבד עניין בשד לאחר זמן-מה, וחבל. לתשומת ליבך. אני מצרפת קישורים לאיחסון חלב שאוב, והשימוש בו. שיהיו רק שמחות

liorikr

New member
המבולבלת!!!!

תודה רבה. אני מתתכוונת להשאיר את הקטנצי'ק אצל סבתא הוא לא צריך לסבול את כל הדציבלים האלה באוזניים (הוא רק בן חושיים). ועם השימלה שלי אין סיכוי שאני אוכל להניק אותו (צריך להתפשט לגמרי). לא חושבת שיהיה לי ברירה אלה לתת לו בקבוק. ולגבי דרכים אחרות, איך אפשר לתת לו בכוסית? אין איזה פיטמה או בקבוק המיוחד להנקה????

Revili

New member
למה מבולבלת?

אם אין אפשרות לקחת אותו איתך, התחילי לשאוב במטרה להשאיר לו מספר מנות קטנות של חלב. עדיף לאחסן בכמויות קטנות ולא לזרוק סתם חלב שישאר. השאיבה לא חייבת להיות קשה, אך לוקח זמן לגוף להתרגל לשחרר חלב למשאבה...הכמויות ילכו ויגדלו אם תתמידי לשאוב בשעה מסויימת ביממה....אבל בשביל לצאת פה ושם לא צריך להכנס למשטר שאיבות קבוע ומחייב...את הרי לא רוצה להגדיל את ייצור החלב שלך ולהתקע עם גודש כאשר לא תרצי לשאוב. אז הכיני לך מספר מנות קטנות לערב החתונה, עם מעט רזרבה שתהיה במקפיא להזדמנויות אחרות ...ומדי פעם תחדשי את המנות שבמקפיא. בקבוק יכול לגרום לבעיות בהנקה ולכן הוצע לך לשקול לתת לו את החלב בכוסית קטנה (כמו של תרופה), במזרק, בכפית קטנה ורכה... בקבוק מיוחד להנקה? יש - קוראים לו ציצי
אבל אם את בכל זאת משתשמת בבקבוק, אז כזה עם פיטמה רחבה ונוקשה מעט, בעלת המעבר הכי איטי ...כמו של אוונט.

הערה נוספת

בלי קשר לשמלה, שימי לב למצב ההתמלאות בזמן האירוע. כלומר- ייתכן שבגלל שיעברו מספר שעות, שבהן לא תניקי, תצטרכי "לפרוש" למקום מוצנע ולסחוט קצת חלב בצורה ידנית, כדי למנוע גודש. כמו כן, אךל תשכחי לקחת פדים להנקה ועוד זוג להחלפה, למניעת מצבים מביכים במקרה של טפטופים. בילוי נעים

liorikr

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo10.gifהי לא הצלחתי !!!!!דחוף!!!!!!!!!!!!!../images/Emo7.gif

החתונה בעוד כמה ימים!! הי אני מיואשת לא הצלחת לשאוב רק 40 CC זה יהיה נורא אם אני יתן לו פעם אחת תוספת במקום הנקה. ויש לציין כי הוא רגיש למוצרי חלב פרה.(אפילו אני נימנעת מלאכול כי הלקטוז עובר בחלב האם ). אני כנראה יתן לו צימחי. כל זה מנסיון של הבן הגדול שלי שגם היה רגיש לחלב פרה. מה לעשות זה נורא אם פעם אחת אני יתן לו תוספת??????????

liorikr

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo10.gifהי לא הצלחתי !!!!!דחוף!!!!!!!!!!!!!../images/Emo7.gif

החתונה בעוד כמה ימים!! הי אני מיואשת לא הצלחת לשאוב רק 40 CC זה יהיה נורא אם אני יתן לו פעם אחת תוספת במקום הנקה. ויש לציין כי הוא רגיש למוצרי חלב פרה.(אפילו אני נימנעת מלאכול כי הלקטוז עובר בחלב האם ). אני כנראה יתן לו צימחי. כל זה מנסיון של הבן הגדול שלי שגם היה רגיש לחלב פרה. מה לעשות זה נורא אם פעם אחת אני יתן לו תוספת??????????

liorikr

New member

למעלה