רוצה להתייעץ

רוצה להתייעץ

בגן החדש של ביתי ביקשו לשלוח עם הילדה אלבום תמונות קטן עם תמונות של משפחתה ואהוביה שתוכל לעיין בו כשהיא עצובה ומתגעגעת. הכנתי אתמול את האלבום ונצבט לי הלב, היו שם כולם, חוץ מאמא שלי. אמא שלי אושפזה במוסד חולת אלצהיימר במצב מתקדם לפני כשנתיים כשביתי היתה בת 10 חודשים ואנחנו לא לוקחים אותה לבקר במוסד כי אמא שלי וגם המקום לא במצב מלבב בלשון המעטה. יש לביתי רק תמונה אחת מאימי מאותה התקופה, והיא לא זוכרת אותה בכלל. האם אתן חושבות שאני צריכה להכניס את אימי לאלבום או לא ? כי בעם היא לא ממש חלק מחייה שלה , אלא יותר מחיי שלי...

ענתי44

New member
לדעתי כן לשים תמונה של סבתא

אבל בימיה הטובים. אולי אפילו תמונת ילדות שלה. את צריכה לשבת איתה עם האלבום ולבקש ממנה לזהות את האנשים ולעזור לה לזהות את סבתא, ולומר לה משהו נחמד על סבתא. כשאבי נפטר אחותי היתה בהריון עם בת הזקונים. היא מכירה את סבא יעקב רק מסיפורים.ומהתמונה על הקיר. כשהיתה צעירה היא גידלה אוגרים ומתה לה הנקבה והיא התאבלה עליה. אני כתבתי לה סיפור על האוגרת. ואז יום אחד היא שאלה אותי " מי היה סבא שלי יעקב או מרדכי? ( מרדכי הוא סבא שלי שאותו כן הכירה עד מותו.) הרגשתי צביטה בלב. והוספתי שורה לסיפור שכוללת את אבא שלי. וסיפרנו לה המון על סבא יעקב. וגם בגיל הבת מצווה היא שמעה עליו בעבודת שורשים. תתני לבת שלך להכיר את אמא שלך. כמובן לא החולה. ולא למקום שהיא נמצאת. אלא בסיפורים .

pachol

New member
לדעתי לא לשים תמונה...

אני זוכרת כל כך טוב את היום בראשון שלי בגן ואת הרגש הנורא הזה שעזבו אותי ולא יחזרו ואני חושבת שלא היה עוזר לי במיוחד אם הייתי מביטה בתמונה של אשה, סבתא שלי אומנם, אך בכל זאת אישה לא מוכרת לי. לדעתי באלבום לגן צריך לשים תמונות של האהובים ביותר על בתך, עם זאת אני חושבת שמאוד חשוב שבבית כן יהיו תמונות של אימך וכן חשוב שתשתפי את ביתך במחשבות וזכרונות טובים מהיחסים שלך עם אימך, זה אומנם לא מגיע מניסיון של אמא אך כן מניסיון של נכדה שגדלה בלי סבתא. מקווה שעזרתי קצת ובטוחה שתגיעי להחלטה הנכונה ביותר בשבילך ובשביל ביתך.

למעלה