רוצה להתייעץ

ליcות

New member
../images/Emo24.gif הנקה זה לא תמיד קל, בטח

לא בהתחלה - אין ספק, מי כמוני יודעת - סבלתי מהמון בעיות וגם אצלי לקח יותר מחודשיים עד שהמצב הסתדר לגמרי. לפעם הבאה אני ממליצה בחום על יועצת הנקה מוסמכת (ולא מדריכת הנקה או אחות ט"ח או רופא, שלפעמים עם כל הרצון הטוב לא רק שלא עוזרים אלא מזיקים), וכמובן יש את פורום הנקה המדהים (עוזר לי עד היום). לדעתי - כל אחת תעשה מה שחשוב לה ומה שהיא שלמה איתו, לאחר שהיא קיבלה את כל המידע בנושא ועשתה את השיקולים שלה. לאחת זה הנקה, לשניה זה לגדל אותו בבת עד גיל שנתיים ולשלישית זה הכל ביחד. אנחנו לא בתחרות אם השנה,לכל אחת יש עקרונות שחשובים לה בגידול הילדים ואין ספק שכל אחת היא האמא הכי טובה שיכולה להיות לילד שלה!.

ליcות

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ועוד משהו - הצחיק אותי

המשפט - "התרגלתי לנוחות של הבקבוק".. אם יש משהו שאפשר להגיד שהוא בוודאות הכי נוח לפעולה (וזה מתבטא בעיקר בטווח הארוך) זה הנקה! לא צריך לסטרל ולנקות, לא צריך לחמם/לקרר, לא צריך לסחוב בקבוקים כשיוצאים בחוץ או לדאוג אם אין מספיק מנות - ובטח שלא צריך להכין את האוכל אם הילד בוכה.. פשוט שולפים את הציץ ו.. זהו! מה יותר נוח מזה??
ושוב - זה מתבטא באמת בטווח הארוך (בערך גיל חודש וחצי חודשיים) כשהתינוק מתחיל לפתוח פערים והוא לא כל היום יונק.

חבל שלא קראת את המשך המשפט שלי

בנושא שאומר: "למרות שיהיו כאלה שיגידו בדיוק ההפך!" (ציטוט מהתגובה שלי) ובנות שלא מסכימות איתי: אתן יכולות לא להסכים, אבל כל אחת מכן תוקפת בצורה של:"איזה שטויות", איזה קישקוש" מה קרה ל"אני לא מסכימה עם דעתך"?! תרבות דיון!!! מה גם שממש עשיתן אותי אחת שנגד הנקה וכך לא ממש פני הדברים, וחבל!

ליcות

New member
אבל לא תקפתי אותך, וסליחה אם כך

הרגשת.. זו לא היתה כוונתי

IcNיה

New member
כשיש קשיים בהנקה-הרבה יותר קל

לתת בקבוק. זו באמת לא כזאת טרחה גדולה לקחת בקבוקים ומחלק מנות עם פורמולה.

שקדייה

New member
דווקא הדברים שלך נשמעים קישקוש....

וסליחה על מינוח "קישקוש" הממש לא מכובד... הדברים כל כך הרבה יותר מורכבים מזה. אישה כמוך שעברה כבר שתי לידות וגידלה כבר שני תינוקות בוודאי יודעת שלא כולן נמצאות באותו מצב רגשי, לא לכולן יש אותה עמידות לעייפות, לא כולן מקבלות את אותה התמיכה מהסביבה... הכל כל כך שונה מאישה לאישה. ומצטערת על הדיעה הלא פופולרית אבל כן- יש דברים שהם מעל להנקה , אמא מאושרת ומתפקדת זה אחד מהם.

ליcות

New member
אבל למה הדעה הזו שאמא מניקה לא

יכולה להיות מאושרת? ומתפקדת? למה לתלות את האושר (או חוסר האושר) בהנקה דוקא, ולא בעייפות או באינטנסיביות שכרוכה בגידול תינוק??
אני יכולה להעיד על עצמי שהילדה שלי ישנה מגיל אפס- כמעט לילה שלם (אל דאגה - זה עבר לה בגיל חצי שנה
), ולמרות שישנתי "טוב" יחסית ותפקדתי, היה לי מאוד מאוד קשה בחודשיים הראשונים! אולי זה ההורמונים, אולי הכאבים של אחרי הלידה, או סתם הקושי בלהיות אמא פתאום ולהתרגל לילדה שצמודה לי לידיים (עבר לה כשהיא למדה לזחול
) ואולי הכל ביחד, אבל בטח שלא רק הנקה!

lilend

New member
את עושה היקש הפוך,

היא לא תולה אושר או שלווה בהנקה או אי הנקה בכל מקרה, אלא בהקשר המדובר שבו נטען שכשהילדה ישנה לילה שלם האמא רגועה יותר והיא מצליחה לישון לילה שלם כשהיא לא יונקת.

ליcות

New member
זה לא מה שהבנתי, ואני מצטטת:

"יש דברים שהם מעל להנקה , אמא מאושרת ומתפקדת זה אחד מהם."

lulyK

New member
אז תרחיבי את המפשט:

יש דברים שהם מעל להנקה לא מוצלחת. אמא מאושרת ומתפקדת זה אחד מהם.

נראה לי שהמשפט הזה יכול לסיים את

השירשור הזו בצורה הטובה ביותר, לא? ושכולן יהיו אימהות מאושרות בכל דרך שהן יבחרו

אמא נחה

New member
איזה שטויות!!!

ואם הכי נוח לי זה לתת לו כל יום לאכול בורגר ראנץ כי אני לא אוהבת לבשל, אז אולי זה מה זהוא יאכל?? הרי ככה תהיה לו אמא נמרצת ומאושרת...... ולא אמא עייפה שבישלה עוף ואורז ועוד הכינה סלט...... נו באמת....

tomas441

New member
מאוד מתחברת למה שרשמת

אני באמת אפעל עפ"י אינטואיציה.

shapir1

New member
לגבי שאלתך:

אני דווקא הייתי נמנעת מלתת תמ"ל בלילה בדיוק מהסיבה שצוינה כאן כבר, החשש משינה עמוקה מדי. לגבי הרצון שלה לינוק: זה משתנה מתינוק לתינוק. גם אני הייתי במצב דומה לשלך, הינקתי ונתתי תמ"ל רק כאשר לא הייתי בבית (אם לא היה חלב שאוב) ובני לא ויתר על הציצי (יונק עד היום, למעשה).

tomas441

New member
אימהות יקרות

אז תודה רבה על כל התגובות ועל האכפתיות. חשוב לי להדגיש כי אני מניקה באופן מלא מיום היוולדה של הנסיכה,בלי קשיים מיוחדים ובכיף גדול. מפעם לפעם אני אכן נותנת לה מטרנה כשאני יוצאת מהבית-וללא כל יסורי מצפון,היא אוכלת את זה כראוי ולא נראה כי סובלת. אין לי ספק שחלב אם בריא יותר וזו הסיבה העיקרית שאני מניקה ואמשיך להניק.למרות זאת אם מפעם לפעם ייקל עליי לתת לה מטרנה,אעשה זאת,ועדיין אהיה בעיניי עצמי אמא מספיק טובה לילדה הנפלאה הזו. כל הנושא הזה הוא עניין מאוד אינדיבידואלי לכל אחת ואין לי ספק שאף אמא לא תתפשר על פחות מהטוב ביותר בעיניה לילד שלה. אני באמת מאמינה ומסכימה עם מהגוני שאמא מאושרת חשובה לא פחות-מנסיוני האנרגיות שלי חיוניות הרבה יותר כשאני יודעת לטפל גם בעצמי וכן לעשות לעצמי "הנחות" מפעם לפעם. כי הרי לא הפסקנו להיות בני-אדם,נשים ורעיות כשילדנו. אבל אני יכולה להבטיח שזה לא על חשבון הילדה שלי ובטח היא לא סובלת מזה. לסיכום, המסר שלי לכל האימהות הוא לשמור על עצמכן ולטפל בעצמכן לצד הטיפול המסור בגוזלים וכמובן לא לשכוח את הבעל...מידי פעם

שקדייה

New member
הייתי ממתינה עוד טיפה...

גיל חודש זה הגיל הכי קשה של ההנקה... עבר כבר חודש מהלידה, ההנקות צפופות ואורוכות ולא רואים את הסוף... זו נקודת שבירה לפעמים. מה שלי אישית עזר בנקודות השבירה האלו זה "היעד"- גיל 3 חודשים. החלטתי שרק עד גיל 3 חודשים אני אניק מלא בלי תחליפים בכלל ואח"כ אתחיל להוסיף. רק מה.. בגיל 3 חודשים כבר הכל היה קל ופשוט יותר, ואז התחיל התענוג האמיתי.... שנמשך עד עכשיו (גיל שנה) ואם תשאלי את הבייבי, אין לו שום כוונה לוותר גם בהמשך..

lulyK

New member
אם חשוב לך להמשיך להניק

אולי כדאי בכל זאת לחכות עוד שבועיים כדי שמשק החלב לא ייפגע. בעיקר כדאי לא לת תוספים בזמן קפיצת גדילה (שצפויה סביב גיל 6 שבועות ואח"כ שוב בגיל 3 חודשים). מודה שאם היתי יודעת שתמ"ל יארגן לי לילה שלם וארוך, לא הייתי מהססת (אני מפחדת לנסות לתת פורמולה כי לתינוק שלי יש עור מאד רגיש).

פיצוש 1

New member
הלוואי שאני הייתי מצליחה להניק-עד ע

עכשיו יש לי יסורי מצפון, בביה"ח דחפו לשלוי בקבוק ומאז קר אותו היא רצתה ואתן לא יודעות באיזו טראומה אני הייתי,הכל עשיתי רק כדי שאוכל להניק אותה,הייתי מוכנה אפילו חלקית אבל כלום לא עזר. שאבתי כמו איזו פרה עם לקטינה של מדלה כל 3 שע' וזה ממש גמר אותי נפשית. ועד היום אני ממש מתוסכלת מזה, אז אם היו שואלים אותי לפני הלידה מה אני מעוניינת הייתי אומרת מה שטוב לילדה שלי,שתהיה מאושרת וזה באמת מה שעשיתי שיהיה לה טוב- לי זה לא עשה טוב נפשית אבל כל אם והרגשות שלה,ההחלטות שלה ואני מכבדת כל אם בבחירתה. המון מזל טוב דרך אגב להולדת הילדה

למעלה