רוצה להתייעץ

talinana

New member
אני לא אוהבת את המניפולציות הרגשיות

שמופעלות על מי ששוקלת להפסיק/ להפחית הנקות. דוגמה למניפולציות רגשיות - "אי הנקה מגדילה סיכוי למוות בעריסה..." לקיבה לוקח שבועיים להתאושש מתמ"ל..." חלב אם הוא המזון הטוב ביותר, רק זה מה שמתאים לתינוק..." ואמא טובה לא עושה לעצמה "הנחות" אלא מניקה..." "תמ"ל עושה לתינוק שלך כבד בבטן... אולי תתני לו סטייק..." אולי מספיק כבר עם ההטפות האלה??? באמת שלא בא לי להיכנס לוויכוח הזה אבל הגזמתן עם ההטפה הזו. ילדים גדלים מצויין עם תחליפים. ולא כל אישה יכולה או רוצה להניק. תמ"ל הוא אלטרנטיבה מצויינת. אף אישה לא חייבת להניק - כי היא לא אוהבת את זה, לא בא לה, קשה לה או כי היא סתם לא רוצה. לא חייבת להיות סיבה. מה, כשהולכים ברחוב רואים שני סוגים של אנשים, כאלה שינקו וכאלה שלא??? אני לא יודעת מה איתכן, אבל אני לא מבדילה... אבל אולי אני טועה וההבדל בין תמ"ל להנקה הוא כל כך משמעותי שיש שני סוגים של בני אדם?
חלאס, הגזמתן, אם היא רוצה לישון בלילה וחושבת שבקבוק יקל עליה עם זה - זו זכותה. שהילד יקבל מטרנה ושיהיה לו לבריאות.

michal@gal

Active member
מנהל
אילו לא מניפולציות

אילו עובדות. עם העובדות האלה את יכולה לעשות מה שאת רוצה.

talinana

New member
העובדות הן

שהפורום הזה מלא בתינוקות שאינם יונקים ושלא ינקו, כולל שלי, וכולם בסדר גמור! וכנ"ל מליוני תינוקות בארץ ובעולם שגדלים מצויין על תמ"ל! אולי מספיק עם טרור ההנקה הזה? וה"עובדות" שצוינו כאן, מבוססות בחלקן על מחקרים (יש גם מחקרים שאומרים ההפך!), ובחלקם על מניפולציות רגשיות, שמוצאות להן כר פורה בדמות נשים בהריון ולאחר לידה, שגם ככה עם כל ההורמונים רגישות לכל דבר. מסבירים להן, שהן חייבות להניק, אחרת הן אימהות גרועות והתינוק יסבול. אז זהו, שלא!

michal@gal

Active member
מנהל
אין כאן שום טרור

המחקרים מראים בפירוש ששימוש בתמ"ל מגדיל את החשש למוות בעריסה. המחקרים מראים בפירוש שלפלורת המעיים לוקח שבועיים לחזור להיות פלורה של תינוק יונק במקום פלורה של מבוגר אחרי בקבוק של תמ"ל (אני לא נכנסת לשאלה אם זה טוב או לא, אבל זו עובדה). אין מחקרים שמראים ההיפך. אם יש, אני אשמח לקישור. יש גם המון תינוקות שישנו על הבטן, אכלו חלב פרה מדולל, וגם גדלו בסדר. זה עדיין לא אומר שזה הכי טוב.

talinana

New member
את המונח "טרור הנקה" טבעה

ליהיא לפיד. והוא נובע מהתחושה של נשים רבות, שמופעל עליהן טרור להניק. לומר לאמא ששוקלת להפסיק להניק שאם תפסיק הוא עלול למות בעריסה, נו באמת! אם זה לא טרור אז מה כן? אמא באה להתייעץ פה אם להפסיק או לא, וזה מה שאומרים לה? יש לי תחושה שבזמן האחרון הרוח של הנהלת הפורום נוטה להיות דומה לזו של פורום הנקה.

זה שהיא טבעה אותו לא הופך אותו

ללגיטימי בעיניי. בעיניי להשוות אישה מניקה (או לא מניקה, לצורך העניין) לטרוריסטית (גם אם זה ביטוי שאול) זה לעשות עוול וסתם להכפיש. השרשור הזה מזמן יצא מגבולות הדיון הסביר. כשאני כותבת בנושא הנקה, אני משתדלת לזכור שמדובר בנושא טעון ורגיש ולהביע את דעתי בלי להתלהם (כן, "טרור הנקה" הוא ביטוי מתלהם בעיניי, דמגוגי ומיותר). האישה שפתחה את השרשור התייעצה לא האם להפסיק או לא, אלא האם לתת בקבוק לפני השינה. חלק ממה שאמרו לה נכון (שהנקה נחשבת לאחד מהגורמים שעשויים להפחית סיכון למוות בעריסה), חלק ממה שכתבו לה נכתב בצורה בוטה ולא לעניין. אני משייכת את התגובה שלך ואת הביטוי "טרור הנקה" לקטגוריית ה"בוטה ולא לעניין". לגבי הנהלת הפורום - אנחנו מנסות ככל יכלתנו לעצור את הדיון במקום שנראה שהוא יורד לפסים אישיים או לרמה לא מכובדת, אך לא נקטנו כאן עמדה לגבי השאלה עצמה, לא בתור מנהלות בכל אופן (תסכימי שזכותנו להביע, כל אחת בעצמה, את דיעותיה, גם אם הן בנושא הנקה). אה, ו - לכבוד הוא לי שאת משווה אותנו עם מנהלות פורום הנקה

michal@gal

Active member
מנהל
אבל זו עובדה

זה בכלל לא נתון לויכוח. ואם אמא אומרת שהיא משכיבה את התינוק על הבטן כי הוא לא ישן טוב על הגב, לא מזהירים אותה שזה מעלה את החשש למוות בעריסה? זה "טרור ההשכבה על הגב"?

shapir1

New member
רק לשם הדוגמא הנגדית:

עלי הופעל לחץ משפחתי מההתחלה (גם אם לא תמיד נאמר במפורש) להפסיק להיניק. ומקריאה בפורומי ההורות וההנקה השונים שמתי לב שהרבה נשים מיניקות חוות לחצים שכאלה מהמשפחה, חברים, ואפילו מאחיות ט"ח ורופאים, אם הן מיניקות מעל מספר חודשים. אבל אף אחת כאן לא קוראת לזה "טרור אנטי-הנקה".

ממולדה

New member
ליהיא לפיד היתה מתה לטבוע מושגים

המושג הזה היה קיים שנים לפניה (לא, אני לא יודעת מי המציא אותו. מן הסתם נציג של חברת תמ"ל).

mommy4two

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

אני הנקתי את בני שלושה חודשים מלאים ללא כל תוספת, (את הבכור הנקתי עד גיל 7 חודשים עם תוספת של סימילאק) וכעת הוא עבר לאכול רק מטרנה מבחירה אישית בלבד. אני לא חושבת שזה יכול להזיק לו ואני גם לא רואה נזק כל שהוא עליו, הוא תינוק חייכן ומאושר בדיוק כפי שהיה לפני שהפסקתי להניק. ידוע לי שהנקה זה האוכל ה"אולטימטיבי" לילד אבל לדעתי זכותה של כל אשה על גופה וזה דבר ראשון, והכי לא מקובל עלי ההתלהמות נגד אלו שהחליטו להפסיק להניק זו זכותן ואני ממש מרגישה כאילו צריך כל פעם להתנצל ולהסביר למה הפסקתי, והכי גרוע זה שאם התשובה תהיה פשוט כי רציתי להפסיק ולא בגלל סיבה "כביכול" מוצדקת, אז יש התנפלות שגורמת להרגשה כאילו את אמא מסוג "ב". צריך לכבד כל החלטה ולא לרוץ ולשפוט. אני יודעת שלעולם אני לא יעמיד מישהי בסיטואציה הזו כי אני רואה מה זה עושה לי.

../images/Emo128.gifהשרשור הזה מתדרדר

אם למישהי יש דיעה שהיא רוצה להביע, אנא עשו את זה בלי להתכסח ותחשבו כמה פעמים לפני שאתן לוחצות על ה"שלח". נכון, זה נושא טעון ואולי מורכב. אם אתן לא יכולות לשמור על רמה של כבוד אלמנטרי, עדיף שלא תתבטאו כלל.

efratga

New member
אפשר להציע בקבוק בתום ההנקה

אני הנקתי עד גיל 3 שבועות והפסקתי בשל סדקים פצעים דמומים וכאבי תופת בהנקה, אז אולי אני לא המקור הכי מוסמך לעצות אבל: 1. מטרנה זה לא רעל, והמון אנשים מאוד מוצלחים גדלו רק על זה, אז ארוחת פורמולה אחת לא תגרום נזק לתינוק. 2. אם אינך רוצה לדכא את ההנקה, תניקי גם לפני השינה, וכשמסיימת לינוק תציעי גם מטרנה בבקבוק - אצלי בערב היה הרבה פחות חלב מאשר בבוקר, ולכן היתה באי שקט ורצתה כל הזמן לאכול בשעות הערב והלילה. לדעתי אם תציעי לה פורמולה בבקבוק בהאכלה שאחריה את מתכוונת ללכת לישון ההנקה לא תפגע, כי היא מתחילה בהנקה, ואח"כ "למלא" אותה בפורמולה כדי שתישן על בטן מלאה שנת לילה טובה.

lulyK

New member
אני מתארת לעצמי את הפרצוף

המזועזע של התינוק שלי אם אני אעיז לתת לו בקבוק אחרי הנקה
. אגב, הרבה תיוקת יונקים הרבה ורצוף בשעות הערב: הם מתכוננים לשנת הלילה.

למעלה