רוצה להתייעץ....

רוני471

New member
רוצה להתייעץ....

שלום אני אמא לגוזלית בת שנה ו5, אני איתה בבית וטוב לנו . בזמן האחרון אני מקבלת ביקורות רבות על זה שאני איתה בבית ושאני עושה לה עוול .היא ילדה חכמה מאוד ושמחה ואני דואגת לקחת אותה פעם בשבוע למשחקיה מפגישה אותה עם ילדים של חברים. יוצאת איתה הרבה לגינה מתפעלת אותה בבית.שאלתי היא ילידת ינואר ולכן תהיה בחורף בת שנתיים וזה כבר אמצע שנה,האם להכניס אותה לגן או לחכות לספטמבר שהיא תהיה בת שנה ו8,היא עדיין יונקת ומראה אהבה לסביבה,והולכת עם כולם ,האם אני גורמת לה עוול שהיא איתי בבית חשבתי שזה הדבר הטוב ביותר האם אני טועה? תודה רוני

לאה_מ

New member
אם את מרגישה שזה הדבר הטוב ביותר

לשתיכן - תסמכי על האינטואיציה שלך - את עושה את הדבר הנכון. בתך עדיין אפרוחית רכה, ונפלא שיש לך האפשרות והרצון להשאר איתה. מהתיאור שלך נשמע גם שלא נחסכים ממנה מפגשים עם ילדים, כך שבכלל לא ברורה לי הטענה של המקטרגים. מכל מקום, אם סיפורים אישיים מרגיעים אותך, בני הצעיר (עכשיו בן 3.5) נכנס לגן בגיל שנה ו-10 חודשים (אחרי שהיה עם מטפלת מגיל 4.5 חודשים), והוא אחד הילדים היותר חברותיים שאני מכירה. אז תמשיכו להנות מהשהות המשותפת שלכן בבית - זו הזדמנות שלא תחזור

יסמין@

New member
זה אינדיבידואלי. ילדים אינם

עשויים משטנץ אחד
נראה לי שכשרואים שהילד/ה זקוק/ה יותר לחברה של ילדים וכו'.

אפרתש

New member
את לא עושה לה עוול.

בכלל לא. אני חושבת ששהות צמודה עם הורה בגיל הזה היא נפלאה לילד. לפני גיל שנתיים - לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לשום גן, כל עוד יש באפשרותך להיות איתה. את אמא כבר שנה וחמישה חודשים, עוד לא התרגלת שמה שלא תעשי תקבלי הרבה ביקורות?

רוני471

New member
|הגיל שבו אני חושבת להכניס או../images/Emo36.gif

אותה למסגרת אחרי החורף.. מה דעתכן?או להכניס בגיל שנתיים באפריל שהיא בת שנתיים? בהמשך להודעתי הראשונה תודה

אפרתש

New member
לא נראה לי דחוף בגיל שנתיים

מה שכן, תוכלי אולי להתחיל ללכת איתה כבר בגיל שנתיים למפגשים מעט יותר מוסדרים. למשל - לאיזה חוג מוסיקה לפעוטות. שתתרגל לחברת ילדים, להיות "מופעלת", לעשות "עם כולם וכמו כולם". אבל את לא חייבת להחליט עכשו. תראי במהלך השנה איך היא - אם היא נראית משועממת, מחפשת חברה. איך נראה לך שהיא תתפקד במסגרת של גן. להרבה ילדים קשה לשתף פעולה כשהם בני שנתיים, אבל זה עובר אחרי כמה זמן. תוכלי גם להתיידד עם הורים לילדים בגן המיועד ולשמוע מהם איך הם מרוצים מהגן.

irisgh

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo98.gif נורא חשאי הגיל שלה ../images/Emo13.gif

שנה וחמש, שנתיים ושמונה ... D-) ככה או ככה: כל עוד טוב לה איתך, לתחושתך, ואת מספקת לה גם חברת ילדים מספר פעמים בשבוע, זה בסדר. שימי לב שזה באמת טוב לך (לחלק מהאנשים זה טוב. אצל חלק אחר זה יותר משהו בין המנעות מחזרה להתמודדויות אחרות לבין רגשות אשמה עוצמתיים ביחס לילד/ה). |אה, עכשיו הבנתי. האם להכניס אותה בגיל שנתיים, או שנתיים ושמונה. טוב, איך שאני רואה את זה, פחות או יותר מההתפתחות של בני ואחינותי. מתישהוא בין גיל שנתיים וחצי לגיל שלוש, נגיד, שנתיים ותשע בממוצע (ואצל בנות מפותחות, עשוי להיות עוד קודם), המשחק מתחיל להיות יותר משחק אינטראקטיבי. לא עוד משחקים אחד ליד השני, אלא ממש אחד עם השני. התחלות של זה עשויות להתחיל הרבה קודם (אצל אחיניתי, שהיא מאוד מפותחת חברתית, בגיל שנתיים ושלוש זה כבר התחיל ממש). קצת אחרי זה, נוצרת 'חברת ילדים', והילדים כבר מתחרים על הובלת המשחק, מנהיגות, בריתות, מי חבר של מי ומי לא. בשלב הזה, החברתי, שמתיחס לקבוצה ותתי קבוצות, ממש כדאי שילד יהיה חשוף לחברת ילדים. [זה לא אמירה נגד חינוך ביתי. אבל גם בחינוך ביתי חשוב בעיני שתהיה קבוצת ילדים קבועה שלומדים להסתדר בה. והורה שלוקח על עצמו חינוך ביתי, לוקח על עצמו גם למצוא דרכים לספק קבוצה כזו]. בכל אופן, ביחס לילד שעומד להיכנס למערכת: אני הייתי רוצה שאת ההסתגלות למסגרת חוץ - אמהית-ביתית, ולסיטואציה שבה חולקים עם עוד ילדים, הילד יעשה מעט לפני שהוא ממש צריך להתמודד במישור החברתי. אז, נגיד, לפי לוח הזמנים הנ"ל, אני עצמי לא הייתי מחכה יותר מגיל שנתיים - שנתיים ושלושה חודשים. לרוב, זה גם מאפשר להכניס למסגרת יותר קטנה ומכילה. כי ככל שהילדים גדלים, המסגרות נעשות מרובות ילדים, וזו נראית לי הסתגלות קשה (ומסגרות פחות אידיאליות). כך שהייתי מכניסה בגיל שנתיים - בבחירה הנ"ל. האם לחכות לשנתיים ושמונה נראה לי אסון? ממש לא. אבל לדאוג שאז, היא תכנס לגן של פעוטות בכל זאת. שלא יהיה עליה ישר להתמודד עם ילדים בני שלוש - שלוש וחצי, שמורגלים במסגרת, וגננות שמצפות מהילדים 'להסתדר במוסד'. בגיל הזה, הייתי מכניסה אותה עם ילדים שהם מעט מתחת לגילה. אם מכניסים בגיל שנתיים, אז קבוצת בני גילה מתאימה יותר. יקח לה סה"כ חודשיים להגיע למצב בו היא מסתדרת כמו פעוט שהיה מאז ומעולם בקבוצה, ואפילו טוב יותר. (לדעתי. בגלל שלדעתי, לתינוקות בהחלט עדיף אמא. ז"א, עד היום, אני חושבת שסיפקת לה את הגידול הטוב ביותר). בעבר, חשבו שילדים אינם מגלים עניין בסביבתם לפני גיל שלוש. (גיל המשחק האינטראקטיבי). אחת הסיבות שמחקרים נעשו על ילדי פרברים אמריקאים, שגדלו עם אימם בבדידות יחסית. היום, כשילדים רבים נכנסים למסגרות כתינוקות או פעוטות, רואים שהם מגלים עניין בפעוטות אחרים מגילאים מאוד צעירים. יש להם כבר צורך חברתי. גם היכולת לאינטראקציה הופכת מוקדמת יותר. אבל עדיין יש את אלמנט הבשלות, וגם כשמתיחסים אחד לשני, בעיקר נותנים חפצים / לוקחים חפצים וכד', ופעוטות כמובן שאינם משחקים במשחקי דמיון חברתיים (אינם מעורבים במשחק פסיכודרמתי).

יסמין@

New member
עצתי

היא לא להקשיב לעצות
לך טוב, לבתך בוודאי טוב. את מכירה אותה טוב יותר מכל אדם עלי אדמות ואת יכולה לראות אם היא מרוצה או מתוסכלת. לפי מה שכתבת, היא מרוצה. אז למה בעצם את מרשה לאנשים אחרים לבקר אותך ולהעיר לך? כדאי אולי פחות לשתף את המבקרים. או לומר להם בצורה ברורה: "הסידור הזה טוב לשנינו. כל ילד הוא אינדיבידואל, ומה שמתאים לילדים שלך לא בהכרח מתאים לילדה שלי ולהיפך". (והערה קטנה: ייתכן שהם מקנאים... אולי גם המבקרים היו רוצים להישאר בבית ואינם יכולים? אולי יש להם רגשי אשמה שהם לא עושים כך ולכן מבקרים אותך כדי שתעשי כמותם?) ועוד הערה: אין אמת מוחלטת אחת ואין דרך אחת שנכונה לכל הילדים והילדות. בנושאים שקשורים לחינוך יש מוסכמות שמשתנות מדור לדור ומחברה לחברה. ואם תדברי עם אימהות שבעד חינוך ביתי, תראי שהילדים נשארים בבית גם בגילאים הרבה הרבה יותר מבוגרים מבתך. אז תלוי עם מי את מדברת... ולכן, משום שיש דעות שונות בנושאי החינוך וגם בנושא מתי עדיף לשלוח ילדים לגן הילדים (ויש כאלה שסבורים שהתשובה היא: אף פעם), במקום להתבלבל מהדעות השונות עדיף להקשיב לליבך ולעשות לפי מה שמתאים לך ולבתך. שיהיה בהצלחה!

טאשקה

New member
דעתי היא (וגם קראתי מאמר בנושא)

שהגיל האידיאלי לכניסה למסגרת הוא בין שנתיים לשלוש ולכך הרבה סיבות שחלקן כבר הוזכרו ע"י קודמותי. אין צורך למהר, אך בהחלט כדאי בסביבות גיל שנתיים להתחיל להפגיש אותה עם קבוצה פחות או יותר קבועה של ילדים במסגרת של חוג, למשל. שתתרגל שיש קבוצה ויש מנחה וצריכים לשטף פעולה איתה ועם הילדים. כבר בינואר כדאי לך להתחיל לחפש גן. גם כדי שתספיקי להרשם לגן טוב וגם כדי שתדעי האם כדאי לך להכניסה באביב או בספטמבר, כי זה תלוי גם בגילאי הילדים בגן. בני בן שנתיים עד כה היה איתי בבית ולדעתי הוא קיבל הרבה הרבה יותר ממה שהיה מקבל בגן. בספטמבר יהיה בן שנתיים ושלושה חודשים, אז יכנס לגן.

זואירדן

New member
הייתי בסיפור הזה../images/Emo178.gifעד לפני שבוע!

הילד שלי הוא בן שנה ושמונה חודשים, ועד עתה הרגשתי בדיוק כמוך - היה לנו ממש כיף יחד. וגם ביקורת שאת מזכירה ספגנו בשפע. הייתי בהתלבטויות רבות מתי להכניסו לגן, חשבתי גיל שנתיים או שנתיים וחצי. ומה השתנה? עברנו דירה, ושני גורמים התווספו. במקום הקודם היה לידנו פארק מפוצץ בילדים קטנים, וטיילנו במסירות דתית פעמיים ביום, לכן לילד שלי לא חסרה חברה. כאן הפארק המקומי לרוב ריק, מכיל רק את הילדים הגדולים בשעות הערב. והילד שלי משועמם פחד!!! פלוס, אני לא יודעת אם זה צירוף המקרים, הוא נראה כאילו מיצא את רוב משחקי ההתפתחות שלו בבית. משועמם בבית ובחוץ - יכול להיות גרוע מזה? אפולו "הופלה" לא מעניין אותו עוד. בקיצור, נכנסתי ללחץ אטומי, והוא הולך לגן בעוד שבועיים! (מפחיד נוראאאאאא!!!) המסר שלי (חוץ מהצורך לשפוך את סיפורי, בהיותי חדשה בפורום והכל
) זה שאת תראי לבד, את היחידה שיכולה להבחין באמת. אצלנו הכל קרה במכה, ואם משהו לפני חודש היה אומר לי שהילד שלי ילך לגן באמצע יולי הייתי מתפוצצת מצחוק

נטעטע

New member
אין צורך להחליט

לדעתי אין צורך להחליט מתי תכניסי אותה לגן, כל עוד טוב לך ולה ויש לך אפשרות תישארי איתה בבית. יגיע הרגע בו תרגישי שלך נמאס או שלה משעמם - מה שיגיע קודם, ואז תכניסי אותה, זה מה שאנחנו עשינו וההרגשה שהכנסנו אותו לגן כי הוא כבר היה צריך את זה מאוד הקלה על הכניסה לגן, כי היינו מאוד שלמים עם ההחלטה, פשוט זרמנו איתו ולא חשבנו כל הזמן מתי? דרך אגב זה קרה בגיל שנה וחצי בערך וחשוב לציין שאני חזרתי לעבוד כשהיה בן שמונה חודשים (אילוצים) ואני ואבא שלו עשינו עליו משמרות והיה פשוט נפלא. מקווה שאוכל לעשות כך גם בילד הבא. מילת הקסם "תזרמי".

kokopeli 1

New member
את גורמת לעצמך עוול

בכך שאת מקשיבה לכל אלה האומרים שאת גורמת לה עוול. לכי עם האמת שלך ועם ההרגשה שלך ותהנו מכל רגע. נראה לי שאת כבר תרגישי לבד מתי יהיה נכון לכן להכניס אותה למסגרת

למעלה