רוצה להתייעץ...

רוצה להתייעץ...

פנתה אליי לקוחה ושאלה על הזמנה של חישוק רקום שראתה בחנות שלי, אבל בהתאמה לדרישותיה (בעיקר שינוי צבעים ותוספת כיתוב רקום)... אנחנו מנהלות תכתובת כבר מספר ימים, בהם היא משגעת אותי לגבי הצבעים ומבקשת צבעים שלא קיימים אצלי במלאי (יש לי צבעים דומים). בעקרון אני יכולה להזמין את החומר בצבעים שהיא רוצה, אבל זה יקח עוד זמן, כי זו הזמנה מחו"ל או שאצטרך לשוטט בארץ ולחפש, כי הצבעים שהיא רוצה לא קיימים בכל מקום...והאמת שלא ממש אכפת לי להזמין את הצבעים, בהנחה שאני יודעת שיהיה לזה שימוש, אבל בינתיים עוד לא היו לי מכירות וגם הלקוחה הספציפית עוד לא שילמה על ההזמנה...כך שיש מצב שאזמין חומרים חדשים ואתקע איתם... מה הייתם עושים? האם הייתם אומרים שזה הצבע שקיים אצלכם כרגע וזו האפשרות שלה להזמנה (זה עניין של גוון...יש לי גוון מסוים והיא רוצה משהו קצת יותר בהיר וחיוור) או שהייתם טורחים להשיג את הגוון בידיעה שלא בטוח שהיא בסוף תסגור עניין? אגב, האם על הזמנת Costume אתם גובים תשלום גבוה יותר? ההזמנה המדוברת היא כאמור מוצר קיים בחנות, אבל בשינויים בהתאם לרצון הלקוחה. לא דרשתי ממנה מחיר אחר עבור הזמנה אישית, אבל אני תוהה אם לא הייתי צריכה לעשות כך... אשמח לכל תובנה...

anatbarshalom

New member
תגובה

אני לא הייתי עושה כלום עש שאין תשלום עבור ההזמנה. אם את רוצה את הצבעים האלו במלאי בכל מקרה, אז לדעתי את צריכה להתנות את זה שתחפשי אותם, בתשלום. כלומר, היא קודם כל תשלם על המוצר ואח"כ תתחילי לחפש וכמובן תתאמי איתה זמן משלוח בהתאם לזמן הגיוני למציאת החומרים+ זמן עבודה. אם אין לך רצון או צורך בחומרים בגוונים שהיא רוצה, תנסי להסביר לה שאלו הגוונים שיש לך ושזה יהיה יפה גם עם הגוונים האלו. בכל מקרה, בגלל שזו תהיה (אינשאללה) מכירה ראשונה שלך, את יכולה קצת להתאמץ אבל באופן כללי, אני בגישה שיש לי את הגבולות שלי ואני לא מתקפלת ומשתגעת בעבור הבקשות המוזרות של כל לקוח מזדמן, כי אין לזה גבול. בהצלחה ותעדכני

Kasandra100

New member
דעתי - חומר למחשבה

אני הייתי "מתחכמת" כדי ללכת על בטוח והייתי אומרת לה שהצבעים שקיימים בחנות שלך הם היחידים בחומרים מסוג זה. תוסיפי שאת מאד תשמחי ליצור בשבילה לפי הדרישות שלה, אבל בצבעים הקיימים. אני לא הייתי מסתבכת - לכי תדעי אם הצבעים שתזמיני ימצאו חן בעיניה.... ובמיוחד שיכול להיות שינוי קל בגוון בין המציאות לתמונה ואז את בצרות... בכל מקרה על הזמנה מיוחדת אני הייתי מבקשת תוספת של 20% ולפחות 50% מראש, לאחר שהמוצר מוכן, שולחת לה תמונה ומבקשת ממנה לשלם את היתרה.

אני לא רוצה להתחכם...

כי באטסי אפשר להשיג את הגוון שהיא רוצה, אני לא רוצה לתת ללקוח תחושה שהוא מטומטם... היא ביקשה גוון מסוים וראיתי שניתן להשיג אותו, אבל זה כאמור יקח זמן עד שההזמנה תגיע אליי... כרגע לא אדרוש תוספת, כי זו בכל זאת עשויה להיות מכירה ראשונה, אבל בהחלט אקח את זה בחשבון להזמנות הבאות, אם תהיינה... תודה

RolyzCreations

New member
יש ללקוחה הזו פידבקים?

זה יכול לעזור לך להחליט אם שווה לטרוח להזמין בשבילה במיוחד. בגלל שמדובר במכירה (אפשרית) ראשונה, אני אישית כן ממליצה להתאמץ קצת יותר, ואפילו לקחת סיכון עם הזמנה מיוחדת בשבילה. כמובן לבדוק איתה קודם אם היא מוכנה להמתין.

אין לה פידבקים בכלל...

לא כאלו שהשאירו לה כקונה ולא כאלו שהשאירה לאחרים... הסברתי לה שאני יכולה לנסות להשיג את הגוון המבוקש, אבל זה יקח עוד זמן כי אני מזמינה מחו"ל וזה יעכב את כל ההזמנה...

דעתי...

בהתחלה כתבתי במדיניות של החנות שאני יכולה לעשות כל דבר costum ושירגישו חופשי לפנות אלי.. ובאמת פנו אלי, מישהי אחת רצתה לבחור את הדוגמא של המטריושקה ואחרת רצתה לבחור את הצבע של הסרט אלכסון, אחת רצתה לעשות בכלל החלפה ואחרת רצתה שאתפור לה דגל בfull size (מוצר שבכלל אין לי בחנות), אחת רצתה בד אחר ואחת רצתה שני פריטים ממוצר שהיה לי רק אחד ממנו... אז החלטתי שזה לא בשבילי והורדתי את אופציית ה-costum made כי אני לא יכולה להתחייב להכין למישהי משהו שאין לי בחנות, זה עיסוק משני אצלי, ולפעמים כל המיילים האלה זה בלבולי מוח... אז אני בגישה של מה שיש בחנות זה מה שיש! בדרך כלל אחרי שאני אומרת להן את זה הן קונות מהמלאי הקיים ונגמר הסיפור.... ואם הן לא קונות אז מישהי אחרת תקנה... לכן דעתי היא שאל תתני לה לשגע אותך, תציבי גבולות. תהיי ברורה במה יש לך כרגע במלאי ומה את מסוגלת לעשות ומה התנאים לעסקה (תשלום מראש! וכן אם זה costum made בהחלט אפשר להוסיף משפט במדיניות שלך שאת גובה יותר, הגיוני...) ותחסכי לך כאבי ראש.

אה וטיפ קטן ברשותך ../images/Emo13.gif

יש לך המון מוצרים (כמעט כל הינשופים המשגעים!) שהם מה-5 לדצמבר, שזה נחשב המון המון זמן (כלומר הסיכוי שזה יעלה במנוע חיפוש כלשהו נמוך מאד). תחדשי 3-4 ינשופים כדי לקדם אותם במנועי חיפוש ואני בטוחה שזה ירענן את המכירות שלך. (בדרך כלל יש תאימות בין החידושים למכירות).

תודה יקירתי...

הן על התשובה המפורטת והן על הטיפ... חידשתי חלק מהמוצרים וזה עדיין לא הביא למכירה...אני בשלבי יאוש מתקדמים...אולי הינשופים בכלל לא מעניינים אנשים? אני אנסה לחדש אותם שוב...

lilo4

New member
דעתי

אני חושבת שיש כאן כמה שיקולים שאת צריכה לקחת בחשבון, בהחלטה אם לקבל את ההזמנה הזו או לא. הראשונה היא כמובן לקדם מכירה ראשונה ולקבל את הפידבק החיובי וכו'. השנייה היא עלות מול תועלת. במידה ואכן תזמיני חומרים במיוחד, האם יש לך מה לעשות איתם? אם לא- יש סיכוי שתפסידי על המכירה הזו יותר מאשר תרוויחי. הזמנה מחו"ל לוקחת זמן וכן הכנת המוצר. חשוב שלא תסתכני במצב שבו תקבלי פידבק שלילי בגלל שהקונה לחוצה לקבל את המוצר וכועסת בגלל שזה מתעכב. במידה ותחליטי לחפש את הגוונים בארץ- כמה זמן תצטרכי להשקיע? שוב, עלות מול תועלת. אני חושבת שלפני שאת מסכמת עם הקונה את כל הפרטים חשוב שתבהירי לעצמך כמה רחוק את מוכנה ללכת בשביל הלקוחות שלך. יש מצבים שזה מאוד נכון ויש מצבים שזה יכול להכניס אותך לפינה ממנה לא תוכלי לצאת אח"כ. לא משנה מה תחליטי, העיקר שתהיי שלמה ותרגישי בנוח עם ההחלטה. ולגבי תשלום- הדבר הראשון לפני שאת בכלל מתחילה להזמין חומרים ולעבוד על המוצר זה לקבל תשלום. את יכולה להפוך את העולם ובסופו של דבר הקונה תעלם.

zMissLiz

New member
דעתי

אני חושבת שבתחילת כל דרך של עסק חדש צריך להקריב דברים בשביל הצלחתו של העסק. אני מכירה אנשים שפתחו עסקים מחוץ לאטסי, בהתחלה אין ממש הכנסה ויש יותר הפסדים, אבל אין ברירה, בשביל לקדם את העסק צריך להקריב בהתחלה ולקחת סיכונים. כשמתחילים עסק חדש צריך לקחת בחשבון שבהתחלה לא תמיד הכל יהיה ורוד, יש דרך להצלחה והדרך לא קלה. אם זה אומר שצריך להביא חומרים חדשים וזה יעלה יותר כסף וזה גם יקח יותר זמן מהרגיל אבל עם הזמן הכל יסתדר וילך חלק יותר. קודם כל צריך לקנות את הצרכן ולהראות לו שכל מה שהוא ירצה הוא יקבל, אולי מדובר כאן בצרכן שיחזור ויקנה עוד ויביא איתו עוד קונים

lilo4

New member
אני מסכימה איתך

צריך ללכת לקראת הלקוחות ולעשות את המקסימום בשביל להוציא אותם מרוצים. אבל צריך לשים לב שלא נכנסים לכל מיני פינות מסוכנות- לא להיגרר להוצאות גדולות שאי אפשר לכסות עליהן, או להגיע למצב שמוכרים מוצר בהפסד. אבל הכי גרוע- לא להגיע למצב שבו מבטיחים ללקוח הבטחות ואי אפשר לקיים. מצב כזה רק יוציא לקוח לא מרוצה ויפגע בשם החנות. זו הייתה המטרה היחידה שלי כשהעליתי את השאלות
רק כדי להעיר את תשומת הלב לנקודות הבעייתיות האלה

אילת39

New member
אם יורשה לי להביע דיעה..כלקוחה :)

ראשית שלום לכולם, רק היום סיפרה לי חברה שקיים הפורום הזה ובאתי להציץ לכם
אין לי חנות באטסי, אבל אני מאוהבת באתר והזמנתי ממנו מספר לא מבוטל של פעמים, ותמיד מחו"ל, כך שמרשה לעצמי להתייחס לשאלה כלקוחה. אני באופן אישי הזמנתי custom order לפחות מחמש חנויות. מעולם המוכרות לא ביקשו על כך תשלום נוסף. לפעמים הן מבקשות 50% מקדמה, שולחות תמונות כשהן מסיימות את העבודה ואז משולמת היתרה..ולפעמים אפילו לא ביקשו ממני מקדמה (אני מניחה שאילו בעיקר מוכרות שמאמינות שכל מה שהן תעשנה ימכר בכל מקרה, כך שגם אם לא מוצא חן בעיני הלקוחה הן יכולות להעלות את המוצר המוגמר לאתר). הסיבה שבחרתי לחלוק את האינפורמציה כאן היא כי ראיתי בתגובות שהרבה חושבות שיש לגבות תשלום נוסף על הזמנה מיוחדת. ברור הרי שהמתחרות שלכן הן המוכרות מחו"ל. אני מאמינה שאילו הסטנדרטים שאתן גם צריכות לעמוד בהן. הזמנות custom הן עניין שבשגרה באטסי, ולפחות בכל חנות שאני נתקלתי בה עד עכשיו, לא ביקשו תשלום נוסף. מנסה לעזור לכן כלקוחה ואתן מוזמנות לשאול אותי כל שאלה שהייתן רוצות לשאול לקוחה..מה עובד ומה לא...ואשמח לענות
. בהצלחה לכולכן!!

תשמעי יש צדק בדברייך אבל מצד שני

אני מאמינה שהרבה מהמוכרות האמריקאיות זהו העיסוק העיקרי והיחיד שלהן. הן יושבות בבית ומחכות להזמנות (אולי אני טועה וסליחה על ההכללה אבל זה הרושם...). זה נחמד שיש אפשרות לעשות הזמנה אישית אבל השאלה היא מה זה דורש ממני כמוכרת... לגבי גבייה של סכום נוסף - במקרה שהועלה כאן בשרשור היא דיברה על זה שהיא צריכה לעשות הזמנה במיוחד ולדעתי זה כן מייקר את העלות באיזשהו מקום אבל זו באמת שאלה של כמה מאמץ יתר צריך לעשות בשביל להגשים הזמנה אישית... אבל תודה על האינפורמציה! טוב לדעת :) אולי בהזדמנות כשיהיה לי זמן אחזיר את האופציה הזו אצלי.

onor

New member
אני מבקשת את כל הכסף מראש

(חוץ מבמקרים מיוחדים) למה אני צריכה להתאמץ ולתפור פריט לפי מידות ספציפיות ואז להתקע איתו? מעבר לזה אם ההזמנה דורשת ממני זמן גדול יותר מהזמנה רגילה, אני מבקשת תוספת תשלום. עד עכשיו כולם שילמו ומעבר לזה, הן בדרך כלל שואלות מראש כמה יעלה להן להזמין CUSTOM ORDER

../images/Emo41.gif מגיע לי מזל טוב! ../images/Emo41.gif

היא סגרה הזמנה ושילמה! אני מתרגשת מצד אחד, כי זו מכירה ראשונה, אבל מצד שני...מאוד חוששת, בגלל שזו הזמנה אישית ובגלל כל התכתובת על צבעים שהיא רוצה, אני חוששת שכשזה יגיע אליה היא תתחיל לבוא בטענות...אבל דיה לצרה בשעתה... בכל מקרה יש לי כמה שאלות...האם נהוג לשלוח תמונה של המוצר המוגמר לפני המשלוח או שזה תלוי בהסכם בין המוכר לקונה? ושאלה היפותטית...מה קורה אם שולחים תמונה של המוצר המוגמר והקונה לא מרוצה? מחזירים את הכסף? ומה עם כל העבודה והזמן והחומרים שהושקעו? הרי לא בטוח שמישהו אחר ירכוש את זה... ולפני סיום...מה עושים עכשיו? (חוץ מלגשת לעבודה ולהכין את המוצר)... שולחים קבלה? מאיפה בפייפאל מדפיסים אותה? מה זה ה-packing slip ולמה הוא משמש? סורי על כל השאלות, בכל זאת...מכירה ראשונה
אני גם רוצה להודות לכל המגיבים שתרמו מהידע והניסיון, אין ספק שהשרשור הזה גרם לי לחשוב ולהבין דברים לקראת המכירות הבאות...

ועוד שאלה...

לגבי פידבק... האם אני כמוכרת צריכה להשאיר לה פידבק לאחר התשלום או שעליי להמתין שהמוצר יגיע אליה ובהתאם לפידבק שלה אליי, להשאיר לה פידבק? יכול הרי להיות מצב שאני אשאיר עכשיו פידבק חיובי והיא תקבל את המוצר ותשאיר לי שלילי... (מצטערת על הפסימיות...)

efratjewelry

New member
תשובה לגבי הפידבק

כל אחד נוהג כראות עיניו חפשי שרשור ארוך בנושא בפורום (לא כ"כ מזמן) אני אישית משאירה רק אחרי שמשאירים לי, אחרי שהמשלוח הגיע אבל יש כאלו שנוהגים אחרת

efratjewelry

New member
מזל טוב! כן ירבו!! ולגבי השאלות:

את הpacking slip את מדפיסה ומצרפת לחבילה כשתשלחי. קבלה אני מוציאה בעברית מפנקס הקבלות שלי ולא שולחת (לא נראה לי שיש ללא ישראלים מה לעשות עם קבלה בעברית) כשתשלחי את החבילה תיכנסי שוב לפייפאל ותעדכני את מספר המשלוח (האפשרות נמצאת למטה ליד הpacking slip באותו דף) בצורת המשלוח תכתבי OTHER ובחלון שיפתח ISRAEL POST . פייפאל שולחים מייל ללקוח וזו בעצם ההוכחה שלך ששלחת. בנוסף את יכולה לידע את הלקוחה בקונבו. היו הרבה שרשורים בקשר לזה -את יכולה לחפש אחורה בפורום בהצלחה!!

למעלה