רוצה להתייעץ......

פיצ 50

New member
רוצה להתייעץ......

היי אני חדשה כאן.... רציתי לשאול האם משהי יודעת אם לוקחים זריקת לוקרין היא יכולה לשנות תוצאות של בדיקת ציסטוסקופיה? האם תחת הדיכוי ניתן לקבל תוצאה אמינה של הבדיקה או שזה משפיע על התוצאה? סוריאנו אמר לי כי הCA125 (יש לי 58) ירד כתוצאה מהזריקה וזה מה שהם רוצים.... שכחתי לשאול אותו לגבי הבדיקה. מה דעתכן???

זואילי

New member
ממש לא..

הציסטוסקופיה היא לראות אם יש מעורבות אורולוגית של האנדו. אין השפעה של ירידת הca125 על בדיקה זו.

פיצ 50

New member
אני יודעת....

תודה יקירה... אני יודעת כי אין קשר בין הCA125 לבדיקת הציסטוסקופיה. אבל האם בגלל זריקת הלוקרין לא יוכלו לראות את המעורבות של האנד בשתן???? כשם שהזריקה משפיעה על הCA125 ככה היא אולי תשפעי על התוצאה של הציסטוסקופיה......

זואילי

New member
גם לא

אם חלילה יש מעורבות אז שום לוקרין לא ישנה... היכן תעשי את הבדיקה? (באיזה בי"ח?)

פיצ 50

New member
יש לך המלצה?

חשבתי בתה"ש, אבל אם עשית ויש לך המלצה איפה ואיזה רופא אשמח.....

זואילי

New member
לא ממש...

עשו לי את הבדיקה במסגרת בדיקת אורודינמיקה. זאת בדיקה שאני לא מאחלת לאף אחד לעבור. זה היה בתה"ש. הייתי על כדור הרגעה... ומאוד ממליצה לקחת משהו מרגיע. תנסי לעשות כאן חיפוש אולי תאתרי בנות שעברו את הבדיקה ויוכלו לספר לך מנסיונן. בגדול - מח' אורולוגיה בתה"ש ממש טובה לדעתי. בעיקר האחיות יעקובה והרצליה (אמיתי! אלה השמות של המלאכיות המדהימות). אני נמצאת במעקבים אצל ד"ר גולומב שם והוא קצת צנון. מחלקת האישפוז שלהם מעולה! (זה סתם קוריוז...) ויש שם רופא איגור חתיך הורס.

גם אני עשיתי בתה"ש

וזו בדיקה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לא נעימה וכמובן הייתי ללא שום הרגעה .... וזואלי לאיגור הייתי דוחפת נקז ומלמדת אותו איך מוצאים נקז מבלי לשרוף לי את כל הגוף מבפנים ומבלי לגרום לי להקאת הנשמה ובטח לא להגיד לי אחר כך שזה לא כואב ......בקיצור הוא צריך השתלמות אצל רוזין או במחלקת לב ריאה שם יודעים איך מוצאים נקז מבלי לעשות מערבולת של איברים בגוף..... דרך אגב התחתן כבר האיגור הזה????????.?

זואילי

New member
מממההההה???

הוא לא נשוי??? עכשיו את אומרת לי את זה?? מיד אתאשפז שם לבדוק את הנושא! תשמעי, כנראה רוזין (ולב ריאה) הם היחידים שיודעים לשלוף נקז. אבל אין על איגור בהכנסת קטטר
איכס איכס זוזו, איזה דיבר מלוכלך. פוי.

אחרי ההתנסות שלי איתו בהוצאת נקז

ואחרי שראיתי איך הוא מתחיל עם השותפה שלי לחדר .....אז תודה שלא יכניס ולא יוצא.....מעדיפה את רוזין .... או לב ריאה....אבל במקרה הזה גם רוזין נשוי וגם לב ריאה נשואים.... אבל איגור לא היה נשוי לפחות אז......לא בדקת טבעת....הם אוהבים לשים טבעות הרופאים הנשואים.....

זואילי

New member
לא ממש הייתי במצב

של לבדוק טבעות. כי באותו אינסידנט במיון הוא צפה בי מתעלפת ואז מקיאה. הוא טיפל בי כאילו הייתי גוזל שנפל מהקן. הייתי מטושטשת. אז הוא השאיר רושם טוב

פיצ 50

New member
עד כמה לא נעימה???

אתן מדברות על הציסטוסקופיה שהיא לא נעימה?? מכניסים צינורית ו.....?? אני מקווה שבאמת הרופא יהיה נחמד וחתיך..... אבל עדין!!!!

זואילי

New member
תראי...

כמו שכתבתי, הבדיקה הזאת הייתה חלק ממכלול שעשיתי בו זמנית. הכל התערבב לי. הייתי שם במצב די טראומתי מכל מה שנעשה לי אז הדחקתי. האם אי פעם עברת התנסות עם קטטר?

פיצ 50

New member
לא....

ז"א עברתי ניתוח מורכב לפני 8 שנים אני לא זוכרת שליפה של קטטר אחרי...אולי הוציאו אותו בסוף הניתוח....לא זוכרת אבל זה נדמה לי כמו עקצוץ? אי נעימות רגעית, האם אני צודקת? את מדהימה..... תודה על ההתייחסות... מותר לשאול איזה עוד מכלול בדיקות עשית והאם קשור לאנדו? אני צריכה לעבור גם קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה אני מיואשת....

זואילי

New member
נכון

זה מן כאב רגעי עוקץ ועמום כזה, כמו מכת חשמל. קשה להסביר. אח"כ זו אי נעימות נמשכת. פיצ יקרה, אני לא דוגמה לגבי מכלול בדיקות, כי עבורי כל הבדיקות היו קשות יותר מהניתוחים (שם אני מורדמת אז שיעשו מה שרוצים). אבל לצערי יש לי סף כאב גבוה עד ללא אנושי אז זה מה שעזר לי לצלוח את הבדיקות. וגם זה היה תלוי במתי עשיתי את הבדיקות... אם לפני או אחרי ניתוחים. ותמיד יש לי סטוק משככים וקוקטיילים שרקחתי לפני בדיקות. היום הפכתי לחרדתית בכל מה שקשור לבדיקות. כל ההדחקה עשתה את שלה. היום אני לא מסוגלת שיגעו בי, יחפרו, ימששו. כדור הרגעה או טישטוש בשנה האחרונה מבחינתי זה מאסט אחרת אני נכנסת להתקף היסטריה. מה שעשיתי בתחום האורולוגי כבר לא היה קשור לאנדו. לפני הניתוח הראשון רצו לשלוח אותי לציסטו' וסירבתי. כי כבר היה תאריך לניתוח אז ביקשתי שאת זה יעשו במהלך הניתוח וכך היה. אמנם היה לי מוקד אנדו בשלפוחית, אבל בניתוח הראשון הוא נכרת. היום, אחרי ניתוח החירום שהיה לי בינואר, מכיוון שהניתוח היה קודם כל להצלת חיי (וזו לא הגזמה כי הגעתי למצב של חסימת מעיים מסוכנת) המנתחים עמלו עלי שעות ארוכות ובאיזורים אסטרטגיים, כך שכתוצאת לוואי של ניתוח מורכב הייתה לי פגיעה עצבית בשלפוחית, ומאז אין לי שום תחושה שם. לא בשלפוחית ולא בכניסה לאינסטלציה. (לכן אני חסידת קטטרים אם אני מאושפזת בכל מיני מחלקות..). קולונוסקופיה אכן עשיתי, פעמיים במהלך בירורי האנדו ובגלל המוקד שהיה לי במעיים גם זו הייתה בדיקה שגרמה לי לסבל גדול. לאו דווקא בזמן הבדיקה (כי היה טישטוש) אלא בעיקר אחריה. לפעמים אין מנוס מהבדיקות האלה. גם בבירורי פריון יש בדיקות לא נעימות כמו צילום רחם והיסטרוסקופיה, אבל הייתי מוכנה לעבור כל בדיקה שהיא כדי לגלות מה יש לי כשלא היה לי מושג מה זה אנדו, רק שהחוכמה היא אחרי שעוברים את הסרט הזה של הבדיקות - מה עושים עם המימצאים (אם ישנם) וכמה חשוב לא לחכות לדקה ה 90 כשניתוח עומד על הפרק כ*סוג של* פיתרון. חחח, גסטרוסקופיה לא עשיתי! אז לגבי זה אין לי שום תובנות תודה לאל. שיהיה בהצלחה בכל הבדיקות, ושהן יעברו בקלות עד כמה שניתן ובמהירות. לא קל בכלל. תחזיקי מעמד

פז08

New member
טוב, זוזו, יש לך עכשיו מתחרה בתחום של הבדיקות

גם אני, עשיתי עשרות בדיקות (טוב, אני לא אלופה כמו זואילי, תודה לאל....) אבל עדיין..... מאחורי (תרתי משמע!!): אולטראסאונד רקטלי ופריאנלי, מנומטריה אנורקטלית, ציסטוסקפיה, בדיקת בלון כפול לאורטרה, MRI לאגן, CT למוח, CT לעמוד שדרה, גסטרוסקופיה, צילום בריום למעי דק,IVP (שזו הדמיה של הכליות עם חומר ניגוד), שלל ביוספיות מאזורים אקזוטים כמו הוגינה וב"ה ביום רביעי הקרוב עומדת לעבור קולונסוקופיה בהרדמה כללית... (כי אחרי הבדיקות שעברתי בשבועות האחרונים החלטתי שיש גבול למה שאני מוכנה שידחפו לי לשם כשאני ערה!!
) אז פיצ, לגבי ציסטוסקופיה, אלה הן התובנות שלי: מדובר בבדיקה שבמהלכה מחדירים קטטר ממתכת לפתח השופכה (הפתח ממנו עושים פיפי....). הרופא מסתכל דרך הקטטר לתוך השופכה והשלפוחית, והוא יכול לראות אם יש איזשהו משהו שלא אמור להיות שם כמו אנדו', גידול, אבנים ועוד דברים מרטיטי לב.... נראה לי שזוזו התבלבלה- מה שעושים במהלך אורודינמיקה זה ציסטוגרפיה ולא ציסטוסקופיה. הרבה אנשים מתבלבלים, אבל ההבדל הוא גם במטרת הבדיקה וגם במהותה- בציסטוגרפיה מכניסים קטטר גמיש כמו קטטר שמוחדר במהלך ניתוח, על מנת לנקז שתן. לעומת זאת בציסטוסקופיה הקטטר הוא ממתכת.... וזה גם ההבדל בתחושה - קטטר ממתכת מן הסתם פחות נעים (אם ניתן בכלל להשתמש במושג "נעים"
. אני יכולה להעיד, שפעם הראשונה שעשיתי את הבדיקה, ללא כל טשטוש, זה היה מאד לא נעים וזה בלשון המעטה. זו הסיבה, שכשהגעתי להתייעצות במקום אחר, הרופא שם אמר לי שהם ממליצים לעשות את הבדיקה תחת הרדמה כללית, מהסיבה הפשוטה שאם עושים ללא הרדמה, זה בדרך כלל כואב בדרגה זו או אחרת, ואז בגלל הסטרס של האשה והכאבים שלה הרופא מקצר בבדיקה ולא מושגות תוצאות אפקטיביות. ואכן, חזרתי על הבדיקה, הפעם בהרדמה, וגם הפעם לא מצאו כלום......אבל יש לומר, לפחות לא סבלתי כמו בפעם הראשונה.... בקיצור פיצ יקירתי- זה די תלוי ביכולת שלך לסבול כאב. אם את מפונקת כמוני ועם סף כאב נמוך, ממליצה בחום על הרדמה כללית (זו הרדמה די שטחית, לא עמוקה...)לעומת זאת אם את לא אחת שעושה עניין מביקור אצל רופא שיניים למשל
או מביקור על כסא גניקולוג והמלה "ספקולום" (מה שהגניקולוג דוחף, סליחה מכניס בבדיקה) לא עושה לך ויברציות שליליות, כדאי לך לנסות את הבדיקה ללא הרדמה. הבעיה בתחום זה, עד כמה שידוע לי, שאין באמצע. כלומר אין "טשטוש". יש בלי / עם הרדמה כללית. ושוב - זה נתון אצל כל אחת לבחירה בהתאם לרמת הסתגלנות שלה. אני יודעת שאני מהטיפוסים שכדאי להם לחשוב על הרדמה כללית כשמדובר במשהו שכרוך ביותר ממעט אי נוחות.... לגבי איפה לעשות - לא מכירה את המחלקה בתל השומר.... לא מכירה את האורולוגים שם ועד כמה הם נחמדים או עדינים. אם זה לא סופר דחוף לך, אני אנסה לברר עבורך (יש לי קשרים ופז"מ
זהו, אם יש לך עוד שאלות לגבי בדיקות אחרות שעברתי, אשמח לסייע.....

זואילי

New member
אה, דווקא זכור לי אביזר מתכתי

או יותר נכון אני חשבתי שזה מברזל
אבל אולי זה היה מתכתי בגלל שבדקו לי גם את העצבוב שם וזה היה סוג של אלקטרודה?? טוב, קשה לי נפשית להיזכר בזה. (מה גם שאלקטרודה נתחבה לזרבובון וזה בפני עצמו היה מחריד).

פיצ 50

New member
אוי בנות יקרות...

ראשית מליון תודות זה ככ עוזר.....
אני יכולה לומר שיש לי כוח סבל שהרי אי אפשר לעבור אנדו' ואדנו' בלי שיהיה לי כוח סבל וא"א שלא יהיה לי כוח סבל אחרי שבוע של אשפוז בגניקולוגיה כשכל הרופאים שם גמרו אותי בבדיקות הפנימיות, התעלה על כולם היה לצערי סוריאנו שאם יש לי טראומה מבדיקה פנימית הרי שהוא אשם..... זה היה עמוק וכואב תופת....(אבל אני יודעת שהוא מקצועי אז נשכתי את השפתיים) האמת שאני מיואשת. עברתי MRI בטן, וכן MRI ראש (היה לי אירוע מוחי, ויש לי קרישיות יתר וזה מסבך עניינים) וכן CT, TEE, TCD ומלא סוגי בדיקות בגלל הקרשיות... את האמת שלקח זמן עד שאבחנו אנד' אצלי. בהתחלה הגעתי למיון נשים עם כאבי בטן שלא יכולתי ללכת והאבחנה הייתה PID(דלקת באגן) שוחררתי עם אנטיביוטיקה למשך שבועיים אחרי יומיים לא החזקתי מעמד מהכאבים ואשפזו אותי לשבוע אנטיביוטיקה IV. ושוחררתי עם המשך אנטיביוטיקה והכאבים המשיכו אז שוב מיון-שוב אנטיביוטיקה אבל סוג אחר.. רצו לאשפז וסירבתי. ככה במשך חודש וחצי הרעילו אותי באנטיביוטיקה. רופא מומחה ל US אמר כי זה נראה לו אנד' בכלל ולא דלקת.... וגם אז לקח זמן לצי הגניקולוגים של תה"ש לשלוח אותי למרפאה... בסוף נשברתי מהכאבים וקבעתי תור .. אני לא מסוגלת שיגעו בי ומכן הבעיה והחשש אבל אין מנוס.... אני אהיה ילדה גדולה אני אקח קוקטייל של סמי הרגעה ופשוט אלך.... אתן יודעות שהרופא גסטרו אמר לי שכדי לראות אנד' במעי יש לבצע את הקולונוסקופיה בזמן ווסת?? האם גם אתן עשיתן??? זה נראה לי התעללות סופית וזה מה שהם מבקשים....

פז08

New member
קולונו....

פיצ יקירתי, לא נעים לי להגיד, או ליתר דיוק לכתוב את זה, אבל זה ממש לא נשמע לי נורא לעשות את הבדיקה בזמן ווסת......כי עם כל הכבוד, וקחי בחשבון שגם אני הולכת לעשות את הבדיקה השבוע, במהלך הבדיקה נכנסים דרך פי הטבעת שזה לא האזור הכי סטרילי, ונכנסים לתוך המעיים שמלאים ב....... (כן, כן, למרות ההכנה....) ובתור אחות שנכחה בבדיקה כזו מספר פעמים, הרופא גם שואב תוכן צואתי מהמעי על מנת שיוכל להסתכל יותר טוב על המעי (מצטערת על התיאורים
).... בכל אופן, הנקודה שלי היא שזה שאת בווסת, או לא, ממש לא מרגש את הרופא..... הוא גם ככה רגיל להתעסקות שהיא לא, איך אומרים, הכי "נקייה" בעולם... בעיני זה באמת לא נורא.... אני למשל עשיתי אולטרסאונד רקטלי כשאני בזמן ווסת.... ממש לא התפדחתי מהווסת, כי גם ככה הרגשתי פדיחה מכל הבדיקה, כך שלא הרגשתי שהווסת מוסיפה או גורעת משהו..... בקיצור - רופאים רגילים לכל הדברים האלה.... אל תחששי, או תתרגשי או תרגישי רע. ווסת זה הדבר הכי טבעי שיכול להיות לאשה.....תהיי בטוחה שהרופא לא עושה מזה סיפור, ואם זה חשוב לאבחון אנדו (ואין לי מושג אם זה אכן כך), אז חשוב לבצע את זה, לנשום עמוק ולעבור הלאה. זהו, אשמח לחלוק איתך עוד טיפים, עוד יומיים אהיה הרבה יותר "חכמה" בנושא, כי אהיה אחרי הקולונו שלי!!

פיצ 50

New member
אני מחכה...

תודה יקירה... אני לא מתפדחת כמו שרופא הגסטרו אמר לי: תראי לך זה יהיה קשה יותר". וכשחושבים על זה אז כאבי ווסת +קולונו זה לא משהו אבל את צודקת אני אנשום עמוק.... מותר לי לשאול אם את עוברת את הקולונו בגלל אנדו?? אותי שלחו מחשש למעורבות של אנדו גם במעי וכן אנמיה... איפה את עושה?? קיבלתי הפניה לעשות בהרדמה מלאה בשל חזה אוויר שהיה לי לפני 4 חודשים... אשמח לקבל פרטים אחרי שתהי "יותר חכמה" בנושא... מאחלת לך המון המון הצלחה, חיבוקים
ונשיקות

למעלה