טוב, זוזו, יש לך עכשיו מתחרה בתחום של הבדיקות
גם אני, עשיתי עשרות בדיקות (טוב, אני לא אלופה כמו זואילי, תודה לאל....) אבל עדיין..... מאחורי (תרתי משמע!!): אולטראסאונד רקטלי ופריאנלי, מנומטריה אנורקטלית, ציסטוסקפיה, בדיקת בלון כפול לאורטרה, MRI לאגן, CT למוח, CT לעמוד שדרה, גסטרוסקופיה, צילום בריום למעי דק,IVP (שזו הדמיה של הכליות עם חומר ניגוד), שלל ביוספיות מאזורים אקזוטים כמו הוגינה וב"ה ביום רביעי הקרוב עומדת לעבור קולונסוקופיה בהרדמה כללית... (כי אחרי הבדיקות שעברתי בשבועות האחרונים החלטתי שיש גבול למה שאני מוכנה שידחפו לי לשם כשאני ערה!!
) אז פיצ, לגבי ציסטוסקופיה, אלה הן התובנות שלי: מדובר בבדיקה שבמהלכה מחדירים קטטר ממתכת לפתח השופכה (הפתח ממנו עושים פיפי....). הרופא מסתכל דרך הקטטר לתוך השופכה והשלפוחית, והוא יכול לראות אם יש איזשהו משהו שלא אמור להיות שם כמו אנדו', גידול, אבנים ועוד דברים מרטיטי לב.... נראה לי שזוזו התבלבלה- מה שעושים במהלך אורודינמיקה זה ציסטוגרפיה ולא ציסטוסקופיה. הרבה אנשים מתבלבלים, אבל ההבדל הוא גם במטרת הבדיקה וגם במהותה- בציסטוגרפיה מכניסים קטטר גמיש כמו קטטר שמוחדר במהלך ניתוח, על מנת לנקז שתן. לעומת זאת בציסטוסקופיה הקטטר הוא ממתכת.... וזה גם ההבדל בתחושה - קטטר ממתכת מן הסתם פחות נעים (אם ניתן בכלל להשתמש במושג "נעים"
. אני יכולה להעיד, שפעם הראשונה שעשיתי את הבדיקה, ללא כל טשטוש, זה היה מאד לא נעים וזה בלשון המעטה. זו הסיבה, שכשהגעתי להתייעצות במקום אחר, הרופא שם אמר לי שהם ממליצים לעשות את הבדיקה תחת הרדמה כללית, מהסיבה הפשוטה שאם עושים ללא הרדמה, זה בדרך כלל כואב בדרגה זו או אחרת, ואז בגלל הסטרס של האשה והכאבים שלה הרופא מקצר בבדיקה ולא מושגות תוצאות אפקטיביות. ואכן, חזרתי על הבדיקה, הפעם בהרדמה, וגם הפעם לא מצאו כלום......אבל יש לומר, לפחות לא סבלתי כמו בפעם הראשונה.... בקיצור פיצ יקירתי- זה די תלוי ביכולת שלך לסבול כאב. אם את מפונקת כמוני ועם סף כאב נמוך, ממליצה בחום על הרדמה כללית (זו הרדמה די שטחית, לא עמוקה...)לעומת זאת אם את לא אחת שעושה עניין מביקור אצל רופא שיניים למשל
או מביקור על כסא גניקולוג והמלה "ספקולום" (מה שהגניקולוג דוחף, סליחה מכניס בבדיקה) לא עושה לך ויברציות שליליות, כדאי לך לנסות את הבדיקה ללא הרדמה. הבעיה בתחום זה, עד כמה שידוע לי, שאין באמצע. כלומר אין "טשטוש". יש בלי / עם הרדמה כללית. ושוב - זה נתון אצל כל אחת לבחירה בהתאם לרמת הסתגלנות שלה. אני יודעת שאני מהטיפוסים שכדאי להם לחשוב על הרדמה כללית כשמדובר במשהו שכרוך ביותר ממעט אי נוחות.... לגבי איפה לעשות - לא מכירה את המחלקה בתל השומר.... לא מכירה את האורולוגים שם ועד כמה הם נחמדים או עדינים. אם זה לא סופר דחוף לך, אני אנסה לברר עבורך (יש לי קשרים ופז"מ
זהו, אם יש לך עוד שאלות לגבי בדיקות אחרות שעברתי, אשמח לסייע.....