רוצה להתייעץ

4 לב אדום

New member
רוצה להתייעץ

שלום כולם. בעלי הולנדי (יהודי) שהגיע לארץ לפני 17 שנה. נפגשנו בארץ והתחתנו בהולנד נישואים אזרחיים בעירייה וכמובן גם היה טכס נישואין יהודי לאחר מכן. אנחנו גרים בארץ ויש לנו 4 ילדים נפלאים ,הגדולה בת 9,הקטן כמעט שנה. ההורים של בעלי גרים בהולנד ואנחנו מתראים בערך פעם בשנה בעיקר בחופש הגדול. ועכשיו להתייעצות: אמא של בעלי מאד חולה וכנראה לא נשאר לה זמן רב לחיות (הרופאים חושבים בין כמה חודשים לכמה שנים), בעלי מאד רוצה לחזור להולנד להיות לידה,אני מאד מבינה אותו אבל גם די חוששת. אני חושבת שאם אנחנו באמת נעבור ,רצוי שזה יהיה לפני תחילת שנת הלימודים בהולנד ,כדי שהילדים ישתלבו בבית-ספר בתחילת השנה ולא ייכנסו באמצע וירגישו עוד יותר זרים. יש לציין שאני והילדים לא מדברים בהולנדית.| בבקשה עיזרו לי להעביר את החששות שלי,כי אני כל-כך רוצה ללכת לקראת בעלי ולא להיות עליו למעמסה. תודה

Woking

New member
לדעתי

אני מבין שהמעבר הוא לזמן קצוב, שיכול להיות קצר, ושבסופו תחזרו לישראל. אני משוכנע שחשבתם על זה, אבל צריך להביא בחשבון את מצבם של הילדים. לילד בן 9 ללא שפה, מעבר יכול להיות קשה. אם זה היה לתקופה ארוכה, אז זה חלק מהקשיים, והם בסוף מתגברים, וגם יוצאים נשכרים בכך שיש להם שפה חדשה. אולם, אם זה לתקופה קצרה, יתכן שהחסרונות עולים על היתרונות. מעבר לזה צריך לחשוב גם עליך. מה את תעשי? איך את תסתדרי? ילדים לומדים מהר, גם בגלל שהם נמצאים במסגרת עם הרבה מבני גילם, אבל למבוגרים זה יותר קשה. אם את עובדת בישראל, רוב הסיכויים שיקח הרבה זמן עד שתוכלי לעבוד בהולנד. בכל מקרה, בלי שפה, יכול להיות קושי חברתי גדול. הייתי ממליץ לך, ואני מודה שקל לתת עצות, ולא הייתי רוצה להיות במקומך, לשקול את אחת מהאפשרויות הבאות: 1. לשקול לעבור לשנתיים לפחות, ללא קשר למצבה של חמותך. לדעתי מעבר לתקופה קצרה יותר הוא פשוט לא כדאי. 2. שבעלך "יהיה על הקו", בין אם הוא יחיה בהולנד ויבקר בישראל, או להיפך. זה מצב קשה, אולי בלתי-אפשרי, אבל אם זה לתקופה קצרה זה יכול להיות הרע במיעוטו. לגבי זמן המעבר, אני לא משוכנע שזה מהותי. הילדים יהיו תלושים בכל מקרה בגלל השפה. ברור שאם זה מתאפשר אז זה עדיף, אבל אני חושב שבמצב הנתון זה שיקול משני. כמובן, שצריך לוודא שיהיה לילדים מקום, ויכול להיות שזה יכתיב את מועד המעבר. בכל מקרה אני מקווה שהרופאים יתבדו, ושחמותך תזכה לעוד שנים רבות.

4 לב אדום

New member
תודה על התשובה

מלכתחילה התכוונו לעבור לתקופה של שנה-שנתיים,אם אנחנו נסתדר,אז אולי ליותר זמן, אבל כל הרכוש שלנו נשאר בארץ,את הבית שלנו אנחנו משכירים.

oranje boven

New member
לפני 11 שנים בדיוק

עשינו את אותו מהלך. מצבך דומה מאד לשלי (רק בלי החמות החולה). יש לי הרבה עיצות, אבל תצטרכי לשאול יותר ספציפית. אפשר גם במסרים.

jefrat

New member
חלק מהתשובה תלויה גם במיקום

לאן בהולנד מתוכנן המעבר. אם זה לאיזור אמסטרדם המעבר הרבה יותר פשוט והסביבה הישראלית "בנמצא"... מקומות אחרים, על אחת כמה וכמה אם זה איזור כפרי, יכול להיות מעבר יותר מורכב. כמו שכתבו מעליי - יהיה יותר קל לענות לשאלות יותר ספציפיות.

Nobilis

New member
קחי בחשבון ש...

חוקי ההגירה בהולנד מאד קשים לבני זוג של אזרחים. לא בטוח שתקבלי את ה-MVV (הויזה שאת צריכה בשביל להיכנס להולנד כבת זוג של אזרח הולנדי) בטווח זמן של כמה חודשים. כמו כן, בהחלט יתכן ותידרשי למבחן בידיעת הולנדית כתנאי לקבלת הויזה. תתייעצי בשגרירות הולנד לפני שאתם מחליטים. מצד שני, אם מדובר על פרק זמן קצר, את תמיד יכולה להגיע כתיירת (בהנחה ואת לא רוצה לעבוד בתקופה הזאת). לחילופין, אתם יכולים לשהות במדינה שכנה (בלגיה, לדוגמא, או גרמניה) ואז לא תהיה לך כל בעיה לקבל ויזה כבת זוג של אזרח אירופי. עד כאן ברמה הבירוקרטית. מעבר לזה - אמרו כבר לפני.

bulllli

New member
טפו טפו רק בריאות

מה שאולי ינחם זו העובדה שילדים עד גיל 15 יכולים בקלות לקלוט שפה חדשה. תסמכי עליהם שההשתלבות תהיה קלה יחסית. תחפשי באינטרנט קצת מאמרים בנושא. יש בשפע. למבוגרים קשה אבל כשרוצים יכולים!

2לולילו

New member
לילדים יכולת מופלאה להסתגלות

אנחנו עברנו השנה עם ילדים להולנד. מדהים לראות את יכולת ההסתגלות וקליטת השפה אצל ילדים. קשה מאוד להעלות על הכתב את כל האינפורמציה והמידע שרכשתי בשנה זו, אם את מעוניינת תשלחי לי מסר ואשמח לעזור לך.

למעלה