רוצה להתייעץ אתכם

dana31

New member
רוצה להתייעץ אתכם

לילה נפלא לכולכן רציתי לשמוע את חוות דעתכן כגננות וכאמהות ..... אז ככה - הגננת של בתי (בת שנתיים ורבע) ביקשה שאחליף אותה בחופשת הלידה שלה. האמת קצת היססתי והחלטנו לנסות ולראות איך זה יעבוד. הגעתי יום אחד להחליף אותה והאמת.... היה לי קשה לעבוד עם גילאים קטנים כאלה (שנתיים שלוש) אני בעיקר נמצאת עם גילאי 3-4 וזה הבדל גדול. מלבד זאת הבת שלי דרשה תשומת לב מיוחדת בחצר. וכשמישהו הציק לה הגיעה אליי להתלונן ולא למטפלות שהיו באזור. כתוצאה מכך אני חוששת שהבת שלי תנצל את העובדה שאני בגן, אני לא רוצה שתהיה תלויה בי רוצה לעודד את הבטחון שלה, העצמאות שלה וחוששת שמא הנוכחות שלי תגרום להפך. מצד אחד אני רוצה לשהות איתה בגן ויודעת שהיא תמיד תהיה תחת עיניי.... מצד שני חוששת שזה יזיק לה....שהנוכחות שלי תגרום לה להיות תמיד תלותית בי ולא עצמאית. אשמח לשמוע דעתכן, מה אתן הייתם עושות לו הייתם במקומי? מודה מרוב לתשובות דנה

gili111

New member
שלום לך דנה../images/Emo140.gif

לדעתי, התחושות שלך נכונות. הילדה אינה מתנהגת כרגיל כשאת בסביבה. מנסיון כגננות אנו יודעים שכאשר אם מלווה טיול או משתתפת באיזשהוא מפגש בגן, הילד שלה לא מתנהג כרגיל באותו היום. תני לילדה לחוות את חווית הגן באופן רגיל. הן מבחינה אישית והן מבחינה חברתית ( לפי סיפורייך) בהצלחה!

אלהלה

New member
גננת אמא../images/Emo20.gif

יש ילדים שלא מפריע להם שאמא נמצאת בגן והיא הגננת. אבל כמו שציינת אצלך הבת שלך תלותית יותר ולדעתי גם לשאר הילדים זה לא בדיוק הוגן. שלא לדבר על הורים אחרים שיכולים למצוא בנוכחותך בעיה. אני לא הייתי לוקחת את ההצעה גם בכדי לא לפגוע בביתך וגם כדי לא לעורר עניינים לא רצויים מהורים אחרים. בהצלחה אלה

טלגל

New member
דנה שלום

האמת שאת מכירה הכי טוב את בתך ואת תגובתה לעבודתך בגן. בתך בכתה והתנהגה לא רגיל, כי אולי היתה חסרה לה הכנה, אם בתך בד"כ עצמאית, את צריכה לשבת ולשוחח איתה, ולהכין אותה שאמא הולכת לעבוד בגן שלה, שאת הכי אוהבת אותה בעולם, אבל שבעבודה שלך בגן את תעזרי לעוד ילדים, ותספרי סיפורים ותשירי לכולם, ובבית את רק שלה. אם ילדתך עדין לא בשלה לכך אזי אין לך מה לנסות לעבוד בגן אבל יש ילדים שנמצאים בשלב שהם יכולים לקבל את ההפרדה הזו בין בית לגן. בכל אופן השיקול שלך, ושיהיה בהצלחה.

למעלה