רוצה להתייעץ איתכן ....

רוצה להתייעץ איתכן ....

לבעלי יש בן מנישואים קודמים . הוא בן 13. לא גר בארץ . הגיע אתמול לביקור של חודש . הוא אינו דובר עברית ובקושי אנגלית רק לאחרונה התחבר למחשב ובעלי מדבר איתו בטלפון אחת לשבועיים מגיע לארץ אחת לשנה במקרה הטוב, כך שאני ועומר לא ממש מחוברים אליו במשך כל השנה והוא לא נוכח בחיים שלנו ביום יום . הפעם האחרונה שהוא היה בארץ היתה לפני שנתיים .. עומר היה ממש קטן . עומר "זוכר " אותו בעיקר מתמונות שיש לנו שלו. לקראת הביקור דיברנו עליו הרבה , עומר חיכה לו . אתמול הוא הגיע . בעלי החליט שמכיוון שהבית שלנו קטן והוא יצטרך לישון בסלון, שנינו עובדים אז נתעורר מוקדם יהיה לו נוח יותר לישון אצל הסבתא שגרה 5 דקות מאיתנו . שם יש לו חדר מצוייד ושקט. הילד דווקא שמח. כך שאנחנו רואים אותו במשך היום אבל חוזרים לשגרתנו בלילה. עכשיו לשאלה: עומר יודע שהוא קיים . . מעולם לא אמרנו שהוא בן של אבא ... הוא הבין בתחושה של ילד חכם שהוא איכשהו שייך למשפחה וקורא לו "X חבר שלי" בדיוק כמו שקורא לכל בני הדודים שלו . הוא גם מקשר אותו יותר לאבא ולא אליי .. (חכם אמרנו ? ) לא יודעת מה להסביר לו, האם להגיד לו שהוא אח שלו ? או להשאיר את זה פשוט ככה.... לעת עתה. למה לא הסברתי עד עכשיו ? נראה לי שזה יבלבל אותו ... וגם אני אמורה ללדת בקרוב וכל הזמן אומרים לעומר שהוא יהיה אח גדול וכו'.. אז פתאום להגיד לו שבעצם יש לו אח גדול ממנו ? מה הייתן עושות ?

Spring Mind

New member
רק את האמת

הייתי אומרת את האמת הפשוטה, ברמה שהילד יכול להבין. עם השנים הוא יבין כמובן יותר ויותר. כן, יש לו אח גדול ממנו, והוא אח לכל דבר, אבל הוא רק מהצד של אבא והוא לא גר איתנו. אח מלפני הרבה שנים, לפני שאבא הכיר את אמא. מההסבר שלך נראה שהוא מאוד חכם ובטוח יבין.

זה מה שגם אני רציתי...

אבל האמת שאני בקושי מבינה את זה מרוב שאנחנו לא רואים ושומעים אותו בכל השנה ... ובעיקר בגלל שזה ממש מתחבר עם כל הדיבורים על "אח גדול " שהוא עומד להיות , בתקופה הזו שנורא חשוב לו להדגיש כל הזמן את היותו גדול מ... וחזק מ... ( יש מין תחרותיות בגן בינו לבין הגדולים יותר ) ... והוא כל כך מתרגש להיות האח הגדול של התינוק שאוטוטו יוולד... אז חוששת להקטין אותו עם איזה אח גדול, שהוא באמת גדול וגבוה ממה שעומר ציפה לראות כפי שזכר בתמונות ...ופתאום הוא כבר איבד את מקומו הראשון .... נכון שזה לזמן מוקצב וכשהתינוק יוולד הוא שוב יהיה הגדול אבל זה נראה לי מבלבל ..... הוא לא שואל מי זה... הוא מבין שהוא משפחה... ונמצא אצל הסבתא כמו שכל בני הדודים תמיד הולכים לסבתא.

TaraSky

New member
לקרוא לו אח

לי נראה שללא ספק הייתי מסבירה לו שזה אח שלו אבל לא עושה מזה יותר מידי עניין. זהו אח שלו אבל יש לו אמא אחרת לכן הוא לא גר בבית שלנו. בפשטות. לגבי התינוק שייולד. עומר הוא אכן האח הגדול שלו. אם הוא ישאל על האח הגדול ממנו.. זה נכון...אז לתינוק יהיו שני אחים גדולים.

טובה37

New member
מניסיון אישי

גם אני נשואה לגרוש עם ילד מהרגע הראשון הבן שלי ידע שיש לו אח גדול והוא גר רחוק עם אמא שלו כשהקטנה שלי נולדה כנ"ל הם יודעים שיש חדר בבית נוסף בשבילו אבל הוא לא גר אצלנו הם מכירים את הבן שלה מנישואים שניים וזה נראה להם הכי טבעי ונורמלי הוא לא שומע את הבן הגדול קורא לאבא שלו אבא? ילדים מתרגלים מהר למצבים

יה-יה

New member
את יכולה לקרוא לו אח גדול רחוק

אני מאמינה שזה יספק אותו. הוא ידע שיש לו אח גדול, אבל שמכיוון שהוא גר בארץ רחוקה, אפשר לקרוא לו אח גדול רחוק. הייתי נותנת הסבר פשוט, תואם גיל. אולי משהו כזה: לאבא יש עוד בן, שגר עם אמא שלו בארץ אחרת, ולפעמים הוא מבקר בארץ. נראה לי מספיק. הם לא צריכים בגיל הזה יותר מזה.

פלגיה

New member
לדעתי לקרוא לו אח

זה אח שלו, למרות שהם לא גרים ביחד. וממה שראיתי מאוד טוב לילדים להרגיש שיש להם אח גדול. ביחס ללידה - עומר תמיד יהיה "האח הגדול אצלנו בבית" למרות שיש לו עוד אח גדול בארץ אחרת.

אתה אמת. לא צריך להיכנס לכל הרבדים

העמוקים והעובדות אבל לספר בפשטות את מה שגלוי וברור ואם תעלנה שאלות, לענות עליהן. אני חושבת שבעלך צריך לספר לו (את בהחלט יכולה להיות נוכחת וגם האח )

אני גם בעד לקרוא לו אח

תספרי לו את האמת,תגידי שיש לו אח גדול שגר רחוק,במדינה אחרת. לא צרך להפוך את זה ל"הנושא".

בוקר טוב יקירה../images/Emo140.gif

חודש לא קל לפניכם,כנראה. מציעה לומר לעומר רק את האמת. להסביר שיש אח גדול,מצד אבא. עומר בוגר ואני בטוחה שיבין. בהצלחה

למעלה