ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif
ברכות ל"יציאה מהארון" וכניסה ל
החם של האנדואיות! אמנם את כבר יודעת שהבית שלנו הוא לא ברכה גדולה
, אבל הדיירות פה, הן מתנה יקרה מפז.
אני באופן אישי לא מכירה בנות שנותחו אצל רופאך, אבל מחברות שעברו את הניתוח אצל כל אחד אחר שהוא לא סוריאנו/זולטי והביעו צער על שלא נותחו על ידם - אז כן, לדעתי
זה מאוד משמעותי להינתח אצל המומחים מתה"ש. (כמובן, אלו לא כולן. יש פה גם בנות מרוצות שנותחו ע"י כירורגים אחרים ברחבי הארץ). בטח בהמשך יכנסו עוד בנות שיספרו לך מנסיונן. אין ספק שרופא טוב שאת מכירה לאורך זמן ומטפל בך בצורה שאת מרוצה ממנה וסומכת עליו וכו' וכו' זה יתרון. וגם אני בעד תחושות בטן, אבל נכון לבדוק טוב טוב ולברר עליו מה נסיונו בלפרוסקופיה וכמובן כמה הוא מבין באנדו - ואת זה את עושה עכשיו. (במילים אחרות, את צריכה לדעת שכשהוא "נכנס" לבטן - הוא לא נבהל, שואב ציסטה ויוצא, אלא יודע לזהות את נגעי האנדו, שומר עלייך מכל משמר ועושה את המירב כדי "לנקות" את הבטן - כולל טיפול רב מערכתי באם יש פגיעה גם במעיים וענייני אורולוגיה.) לגבי שאלתך השנייה, חייבת להגיד לך שלא ממש חשבתי על העניין. כי הרי אנדו מאובחן בצורה וודאית רק בניתוח... עכשיו כשאני חושבת על זה...אני יכולה רק להניח
שיש נשים שהרו לפני ניתוח, בין אם הן ידעו שיש להן חשד לאנדו ובין אם לא ידעו. שוב, אני רק מניחה שלנשים שלא ידעו על האנדו וכן הרו בלי ניתוח, לא היו סימפטומים שהטרידו עד כדי לבדוק מה ולמה, או שנגעי האנדו אצלן היו כאלה שלא פגעו בפריון והן ניסו וניסו עד שהצליחו. הרי לא חסרות אנדואיות בלי בעיות פריון.
גם יש אנדואיות שהרו ורק אחרי ההריונות פתאום החלו סימפטומים שהביאו אותן לבדוק ואז עלה החשד וההמשך ידוע.
יש גם נשים שניסו וניסו והגיעו לרופא פריון, והיו בין ה"לא מוסברים" ורק אז גילו שאולי יש אנדו.
ויש נשים שהחליטו לדחות ניתוח, הרו ואח"כ שקלו או שוקלות ניתוח. בקיצור, אני מניחה שהכל אפשרי, וכרגיל - כל מקרה לגופו. הרבה הרבה