רוצה להתייעץ איתכן

רוצה להתייעץ איתכן

שלום בנות, ובכן אני חדשה בפורום הזה,
הצצתי מדי פעם וקראתי ועכשיו אני מבינה שהדברים לא השתנו ואני נאלצת לפעול ולאלתר !! 1. רציתי לבדק איתכן האם אתן מכירות בנות שעברו ניתוח לפרוסקופיה אצל ד"ר פיינשטיין (מקופ"ח לאומית) - הוא הרופא שלי ואני מאוד אוהבת להיות מטופלת על ידו, מצד שני הבנתי שהמומחים נמצאים במרכז בתהש"מ (דר" סוריאנו/ד"ר זולטי) - האם למישהי יש ידע/ניסיון עד כמה זה משמעותי לעשות אצלם או שאפשר ללכת עם תחושות הבטן שלי ועם רופא שאני מכירה וטוב לי איתו ?? 2. כמו"כ האם יש ידוע על מישהי עם אנדומטריוזיס שהצליחה להרות ללא הניתוח ?? אשמח לכל תגובה.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ברכות ל"יציאה מהארון" וכניסה ל
החם של האנדואיות! אמנם את כבר יודעת שהבית שלנו הוא לא ברכה גדולה
, אבל הדיירות פה, הן מתנה יקרה מפז.
אני באופן אישי לא מכירה בנות שנותחו אצל רופאך, אבל מחברות שעברו את הניתוח אצל כל אחד אחר שהוא לא סוריאנו/זולטי והביעו צער על שלא נותחו על ידם - אז כן, לדעתי
זה מאוד משמעותי להינתח אצל המומחים מתה"ש. (כמובן, אלו לא כולן. יש פה גם בנות מרוצות שנותחו ע"י כירורגים אחרים ברחבי הארץ). בטח בהמשך יכנסו עוד בנות שיספרו לך מנסיונן. אין ספק שרופא טוב שאת מכירה לאורך זמן ומטפל בך בצורה שאת מרוצה ממנה וסומכת עליו וכו' וכו' זה יתרון. וגם אני בעד תחושות בטן, אבל נכון לבדוק טוב טוב ולברר עליו מה נסיונו בלפרוסקופיה וכמובן כמה הוא מבין באנדו - ואת זה את עושה עכשיו. (במילים אחרות, את צריכה לדעת שכשהוא "נכנס" לבטן - הוא לא נבהל, שואב ציסטה ויוצא, אלא יודע לזהות את נגעי האנדו, שומר עלייך מכל משמר ועושה את המירב כדי "לנקות" את הבטן - כולל טיפול רב מערכתי באם יש פגיעה גם במעיים וענייני אורולוגיה.) לגבי שאלתך השנייה, חייבת להגיד לך שלא ממש חשבתי על העניין. כי הרי אנדו מאובחן בצורה וודאית רק בניתוח... עכשיו כשאני חושבת על זה...אני יכולה רק להניח
שיש נשים שהרו לפני ניתוח, בין אם הן ידעו שיש להן חשד לאנדו ובין אם לא ידעו. שוב, אני רק מניחה שלנשים שלא ידעו על האנדו וכן הרו בלי ניתוח, לא היו סימפטומים שהטרידו עד כדי לבדוק מה ולמה, או שנגעי האנדו אצלן היו כאלה שלא פגעו בפריון והן ניסו וניסו עד שהצליחו. הרי לא חסרות אנדואיות בלי בעיות פריון.
גם יש אנדואיות שהרו ורק אחרי ההריונות פתאום החלו סימפטומים שהביאו אותן לבדוק ואז עלה החשד וההמשך ידוע.
יש גם נשים שניסו וניסו והגיעו לרופא פריון, והיו בין ה"לא מוסברים" ורק אז גילו שאולי יש אנדו.
ויש נשים שהחליטו לדחות ניתוח, הרו ואח"כ שקלו או שוקלות ניתוח. בקיצור, אני מניחה שהכל אפשרי, וכרגיל - כל מקרה לגופו. הרבה הרבה

תודה רבה ../images/Emo39.gif

|שמחתי מאוד על קבלת הפנים החמה
אני רוצה לחדד את ההתלבטות בה אני נמצאת כרגע ואולי מישהי שהיתה במצבב דומה תוכל לשתף. אני ניצבת לפני הזרעה שאותה אנחנו אמורים להתחיל החודש, ואני שואלת את עצמי מה הסיכויים שלה להצליח, בנוכחות של אנדו', שלא סולק ? פתאום חשבתי אם לא כדאי להפוך את סדר הפעולות ולעשות את קודם את היתוח ורק אחרי זה את ההזרעה? אמנם כבר קיבלנו החלטה שכבר התחלנו להניע אותה מבחינת כל ההליכים הנדרשים, אך פתאום התחילו ספקות לכרסם בי ולא מצליחה להגיע לתשובה שתניח את דעתי.
האם מישהי נתקלה במצב דומה ?אשמח לשמוע תגובות, התייחסויות...

זואילי

New member
לא מצב דומה אבל זורמת איתך...

דבר ראשון - מה בדיוק איבחנו אצלך שחושדים באנדו ואיך איבחנו? (אנדומטריומות בשחלה/ הורגשו נודולים או מוקדים/ בדיקת ca125 וכו' וכו'). דבר שני - כמה זמן ניסיתם נאטורלית להרות? דבר שלישי, האם עשית צילום רחם? עכשיו למה שאלתי, כי הזרעות זה די כמו לנסות ספונטני, רק עם מעקב על הביוץ או אוביטרל לתיזמון הביוץ. להעלות את הסיכוי. בטאגליינס יש את הריונות הפורום, ושם את יכולה בהחלט לקרוא על הריונות גם ע"י סקס רחמנא ליצלן. (ואפילו סקס תוך כדי דיכוי!) אם את אנדואית שכבר זמן ממושך ללא דיכוי (גלולות ברצף או זריקת דיכוי) - אז כל אי הצלחה שבסופה ווסת לא תורמת לאנדו שלך. אני בעד שכל אחת תחליט מה טוב ונכון בשבילה, אבל מהנסיון שלי, אני יכולה לספר לך שאחרי דיכוי ארוך (ואחרי ניתוח), כשחשבתי על הזרעות, ניצלתי את הווסת הראשונה כדי לעשות צילום רחם ואז גיליתי חצוצרה סתומה. ברור שהזרעות ירדו מהפרק. ולמה היה חשוב לי לעשות צילום מהר מהר (רופא הפריון בכלל לא ראה בכך צורך, דרך אגב) - כי הקצבתי לי מס' ווסתות כדי לא לחזור למצב שהייתי בו קודם/ לא לסבול יותר מדי/ לא לחרב את הניתוח. חשוב כמובן שגם בנזוגך יעשה את כל הבדיקות שצריך לעשות - כי את צריכה להיות במקום הכי אופטימלי מכל הבחינות כדי להרות. ושוב, לנו האנדואיות - כל חודש עם ווסת הוא בעייתי. ואם חלילה יש איזה בעיית זרע, אז נסיונות נאטורליים אם בסקס ואם בהזרעה הם די לשווא. לכן - הצעתי לך, שבכל דרך בה תבחרי להרות, תוודאי ששניכם עשיתם את כל הבירורים המקדימים.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום,יש המון חומר בנושא ההזרעות. הזרעה לא מומלצת לבנות האנדו' נ ק ו ד ה. תעשי חיפוש עם המילה "הזרעה" יש המון חומר כאן. לגבי הריונות-בטאגליין יש קישור עם הריונות הפורום,תקראי שם איך הושגו ההריונות,יש שם גם הריונות ספונטאנים.. לגבי הרופא שהזכרת, לי יש ניסיון מריר עם רופא שאהבתי להיות מטופלת אצלו, חבל שאז לא היה פורום שהיה יכול לכוון אותי ולהגיד לי לפנות לרופא שמבין באנדו,נכון שמאז הרבה ידע וניסיון הצטברו אבל עדין לפני 6 שנים יכולתי למצוא רופא יותר טוב,הרבה יותר טוב ממי שטיפל בי אז וגרם רק נזק שאח"כ כל כך התאמצו אחרים ובין היתר תה"ש לתקן.. אז אני אומרת לך ושוב אומרת לך- רק תה"ש. ומעבר לזה מצטרפת לדבריה החכמים של זואילי-יש לבצע את כל הבדיקות מסביב לך ולאיש על מנת לקבל תמונה כוללת. בהצלחה

אולי את רגילה לרופא שלך אבל לא כולם מומחים

לאנדו וחבל שתעברי לפר' אצל מי שהוא לא מומחה בנושא. הרבה רופאים בורים בנושא הזה אולם הם מתיימרים להבין וחבל שכך. הרופאים פשוט מתביישים להגיד שהם לא יודעים ויכולים למרוח בסיפורים שהם עשו ניתוחים כאלו וכאלו בעוד שהם בכלל לא מבינים באנדו. אם כבר אז עדיף רופא שמתמחה בנושא הזה. בהצלחה יקירתי

למעלה