רוצה להתחיל ללמוד..

la nina

New member
רוצה להתחיל ללמוד..

שלום כולם! מישהו יכול להמליץ לי על סטודיו ללימוד ריקוד פלמנקו (רצוי קלאסי) ושמתאים למישהי כמוני- מתרגשת בכל פעם שמאזינה או צופה בפלמנקו, מלאת מוטיבציה אבל חסרת כל נסיון בריקוד מכל סוג שהוא ?

flamenca

New member
ברוכה הבאה!!!

ישנם הרבה סטודיוס לפלמנקו בארץ באיזורים שונים - אז בשביל לעזור לך אני צריכה לדעת באיזה איזור את מחפשת. לגבי סטודיו לפלמנקו "קלאסי" - למה כוונתך? אם את מתכוונת לסטודיו שבו לומדים קלאסיקו אספניול או פלמנקו פורו?

la nina

New member
הי flamenca, וברוכים הנמצאים !!!

אני מחפשת סטודיו באזור המרכז, אבל אני לא ממש מתמצאת בסוגי הפלמנקו השונים.. אשמח אם תוכלי לספר לי קצת (או להפנות אותי ללינק מתאים) על ההבדלים בין הסוגים השונים (חיפוש שלי למושגים שציינת לא העלה תוצאות רלוונטיות)

La Vela

New member
טוב שיש את פלמנקה

שממשיכה לתת מידע לאנשים אני כבר התיאשתי

flamenca

New member
תודה!!! וטוב שיש אותך גם!!!

אחרת ממי היינו מקבלים את כל המידע הכי עדכני מבירת הפלמנקו?

flamenca

New member
סטודיוס במרכז

אז ככה: יש בתל אביב את הסטודיו של סילביה דוראן, מיכל נתן ונטע שיזף. וברמת גן יש את סוניה גרסיה. וגם שמעתי ששירי וילד הולכת ללמד באיזור בקרוב. ברוב הסטודיוס מציעים שיעור נסיון חינם, או מציעים לבוא לראות שיעור - אז באמת הכי כדאי לבוא לכל מקום, לראות ולהתרשם, וללכת על מה שמדבר אליך יותר - כי כל אחת מלמדת בסגנון שונה, וכל אחד מתחבר לסגנון לימוד אחר. עכשיו לגבי סוגי הפלמנקו - זה לא ממש סוגי פלמנקו. הגדרה יותר נכונה היא סוגי מחול ספרדי: יש את הפלמנקו, שהוא הפולקלור של מחוז אנדלוסיה שבדרום ספרד. את הסגנון הזה מלמדים בכל הסטודיוס. יש bailes regionales - מחולות עממיים, שהם מחולות ספרדיים האופייניים למחוז או לעיר ספציפית - למשל הסביליאנאס )שאותו לומדים בכל הסטודיוס(, ולנסיאנה, צ'רדה, קסטיליאנה וכו' )שם הריקוד מעיד על מוצאו(. את רוב הריקודים הללו למיטב ידיעתי לא מלמדים בכל מקום, ואישית אני יכולה להגיד שסילביה דוראן מלמדת אותם מצויין! ישנם עוד שני סוגי מחול ספרדי - קלאסיקו אספניול, שהוא קצת קשה להגדרה ספציפית, אבל בואי נגיד שמדובר בעיבוד של פלמנקו לתיאטרון, ולסיום יש את ה- escuela bolera, שזה בגדול עבודת פלג גוף עליון של פלמנקו, עם עבודת פלג גוף תחתון של בלט קלאסי )של המאה ה- 16, לא זה שכיום מוכר כבלט קלאסי(. סילביה דוראן היא פשוט מדהימה בסגנונות הללו )וגם בפלמנקו כמובן(, אבל שוב - הכי טוב זה להתרשם בעצמך. מהופעות שראיתי, אני גם יכולה להגיד לך שנטע שיזף משתמשת בהרבה אלמנטים של קלאסיקו אספניול בריקוד שלה )אני לא יודעת אם היא מלמדת את זה(. מיכל נתן עושה פלמנקו מודרני יותר - פיוז'ן עם מחול מודרני, ויש לה כוריאוגרפיות מאוד מקוריות ומעניינות. טוב, אני מקווה שעזרתי לך - וטלפונים של הסטודיוס השונים את יכולה למצוא דרך הקישורים של הפורום.

la nina

New member
המון תודה לך flamenca !

על התגובה המושקעת והפירוט הרב עזרת לי המון! עכשיו נשאר רק להחליט..

Kerencom

New member
הסטודיו של מיכל נתן פתח קבוצה חדשה

לפני שבוע ואת מוזמנת להגיע ולהתרשם. הקבוצה מתחילה לגמרי מההתחלה והשיעורים כוללים טכניקה וכוריאוגרפיה.

La Vela

New member
מיכל עושה מודרני אבל

למתחילים היא נותנת סך הכל בסיס דיי דומה למה שנותנת סילביה כי זה סך הכל הבסיס המעולה שהיא עצמה רכשה אצל סילביה אם כי באופן לימוד שונה שאופייני לה באופן אישי וכאן נכנס האלמנט של החיבור האישי עם המורה. הביטוי המודרני של מיכל בא יותר לידי ביטוי בשיעורים המתקדמים . אני מדברת מניסיוני האישי כתלמידה וכן כמורה למתחילים בסטודיו.

למעלה