סטודיוס במרכז
אז ככה: יש בתל אביב את הסטודיו של סילביה דוראן, מיכל נתן ונטע שיזף. וברמת גן יש את סוניה גרסיה. וגם שמעתי ששירי וילד הולכת ללמד באיזור בקרוב. ברוב הסטודיוס מציעים שיעור נסיון חינם, או מציעים לבוא לראות שיעור - אז באמת הכי כדאי לבוא לכל מקום, לראות ולהתרשם, וללכת על מה שמדבר אליך יותר - כי כל אחת מלמדת בסגנון שונה, וכל אחד מתחבר לסגנון לימוד אחר. עכשיו לגבי סוגי הפלמנקו - זה לא ממש סוגי פלמנקו. הגדרה יותר נכונה היא סוגי מחול ספרדי: יש את הפלמנקו, שהוא הפולקלור של מחוז אנדלוסיה שבדרום ספרד. את הסגנון הזה מלמדים בכל הסטודיוס. יש bailes regionales - מחולות עממיים, שהם מחולות ספרדיים האופייניים למחוז או לעיר ספציפית - למשל הסביליאנאס )שאותו לומדים בכל הסטודיוס(, ולנסיאנה, צ'רדה, קסטיליאנה וכו' )שם הריקוד מעיד על מוצאו(. את רוב הריקודים הללו למיטב ידיעתי לא מלמדים בכל מקום, ואישית אני יכולה להגיד שסילביה דוראן מלמדת אותם מצויין! ישנם עוד שני סוגי מחול ספרדי - קלאסיקו אספניול, שהוא קצת קשה להגדרה ספציפית, אבל בואי נגיד שמדובר בעיבוד של פלמנקו לתיאטרון, ולסיום יש את ה- escuela bolera, שזה בגדול עבודת פלג גוף עליון של פלמנקו, עם עבודת פלג גוף תחתון של בלט קלאסי )של המאה ה- 16, לא זה שכיום מוכר כבלט קלאסי(. סילביה דוראן היא פשוט מדהימה בסגנונות הללו )וגם בפלמנקו כמובן(, אבל שוב - הכי טוב זה להתרשם בעצמך. מהופעות שראיתי, אני גם יכולה להגיד לך שנטע שיזף משתמשת בהרבה אלמנטים של קלאסיקו אספניול בריקוד שלה )אני לא יודעת אם היא מלמדת את זה(. מיכל נתן עושה פלמנקו מודרני יותר - פיוז'ן עם מחול מודרני, ויש לה כוריאוגרפיות מאוד מקוריות ומעניינות. טוב, אני מקווה שעזרתי לך - וטלפונים של הסטודיוס השונים את יכולה למצוא דרך הקישורים של הפורום.