רוצה להתאשפז

da2015

New member
רוצה להתאשפז

1. ללכת לאשפוז פסיכיאטרי בבית חולים כלל (לא פסיכיאטרי) האם דרושה לכך הפניה.
2. האם יש נוהל או התייחסות מכוונת (כדי לצמצם נזקים) לנפגעות תקיפה מינית במתקני אשפוז פסיכיאטרים (בין אם זה בית חולים כללי או פסיכיאטרי)
3. איך אשפוז יכול סייע במקרה של מחשבות על מוות, מצב הולך ומחמיר של נתקים, מצב של חרדה כמעט תמידית.
בעבר, הלא רחוק, רציתי להתאשפז אז אמרו שהם לא ממליצים על אשפוז. הכדורים היחידים שאני מקבלת (כי אמרו שבמקרה שלי כדורים לא יועילו, ואכן הם באמת לא מועילים גם כאלה שניסיתי) זה כדור הרגעה. סובלת מחוסר שינה קשה.
האמת שאני מצד אחד מאוד רוצה להתאשפז ומצד שני מאוד קשה לי ומפחיד. אבל מרגישה שהמצב יוצא לחלוטין משליטה.

rob roy

New member
המרכז הישראלי לפסיכוטראומה

אולי יוכלו שם ליעץ לך, ו\או להתאשפז.
אני מניח שאם תרצי להתאשפז, פחות חשוב לך להיות קרובה לביתך.
ככלל, גם בארץ וגם בהרבה מקומות בחו"ל, לא ידוע לי על אשפוז לטיפול ב DID, הגם שיש מקרים בהם נעשה אבחון נכון וטיפול מתאים.

da2015

New member
זה בדיוק מה

שנאמר לי. גם שאין טיפול תרופתי וגם בנושא האשפוז (לפחות ברמב"ם) שזה לא ממש ייתן משהו. שמעתי לאחרונה על אשפוז (באזור המרכז) לנפגעות תקיפה מינית בלבד. אם היה בי הכוח הייתי מבררת. פשוט אין לי. יום חמישי יש לי פגישה אחרונה עם המטפל
במרפאה ואנסה לברר איתו
דבר נוסף רציתי טיפול של קנאביס וגם פה הם אמרו שזה לא ממש יועיל, הם הסבירו אבל קשה לי לכתוב. מרגישה שהמצוקה סוגרת עלי מכל הכיוונים.
מעניין אותי אם צריך הפניה כשהולכים למיון פסיכיאטרי לדוגמה ברמב"ם וממי צריך להביא אותו.
מקווה להחזיק מעמד לפחות עד יום חמישי.

rob roy

New member
כל הכבוד

שאת מנסה לשנות, לעצור את השגרה של היפגעות. זה לא פשוט ולא מובן מאליו.
אני מבין שנמאס, מלהתעורר באמצע עוד מצב רע, מזה שאת כלכך מתאמצת לשמור על עצמך, ולמרות זאת מוצאת עצמך באמצע המצב שניסית להימנע ממנו.
במהלך הטיפול, ואולי גם בינך לבן עצמך, תנסי ליצור הידברות עם החלק שלוקח אותך למצבים האלה.
אני משער שאת לא רוצה שום קשר, אבל נראה לי שבינתיים ההתעלמות ממנה לא עוזרת. אנחנו נוטים להתעלם ממה שלא מובן ולא מסתדר עם ההגיון ( איבוד זמן, הימצאות במקום ומצב שאיננו יודעים איך הגענו ועוד) אבל ב DID לא ידוע לי על התעלמות שהצליחה.
אני מאמין שאפשר יהיה להבין למה הפגיעות ממשיכות לקרות, ולשכנע את החלק הזה להפסיק. ראיתי את זה קורה.

da2015

New member
תודה

מנסה לבנות מודל "טיפולי" אחר ממה שקיים כיום, זה נעצר בתקופה האחרונה אך אחזור לזה בהקדם. מנהלת דיאלוגים עם כל החלקים או לפחות עושה ניסיונות לדיאלוגים. אבל כשפועלים תוך כדי ניתוק מבחינתי לא קיים כלום זה טייס אוטומטי שמשנה את מסלול הנסיעה שבסופה יש התרסקות חוזרת.
פשוט עכשיו המצב ירוד כמו שלא היה אף פעם. אבל נתגבר.

התחייבות לפנייה למיון פסיכיאטרי בבי"ח כללי

שלום לך,
מאז תחילת הרפורמה יש צורך בהתחייבות כספית כשבאים למיון פסיכיאטרי בבי"ח כללי (לפני הרפורמה מיון פסיכיאטרי היה בחינם).
למיון בבית חולים פסיכיאטרי אין צורך בהתחייבות כספית.
ניתן לקבל את ההתחייבות למיון מרופא המשפחה או ממשרדי הקופה,
אבל כאשר המשרדים סגורים ניתן להתקשר למוקד של הקופה
ולדבר שם עם אחות המוקד,
ולהסביר לה על המצוקה
והאחות במוקד יכולה לאשר פנייה למיון בבית החולים הכללי.

da2015

New member
יש בעיה

הבעיה יורם שמוקד אחיות (וגם כשאומרים להם שהמטופלת שייכת לרמב"ם) הן מפנות לבית חולים טירת כרמל. מבלי להעביר ביקורת נראה לי שבית חולים טירת כרמל לא מתאים למי שנפגעה מינית בעבר ובהווה.
האם אתה מכיר את המרכז לאשפוז לנפגעות תקיפה מינית באזור המרכז שנפתח כמדומני שבוע שעבר?

לא ברור איפה ממוקם המרכז החדש

תודה על המסר.
לא ברור איפה ממוקם המרכז החדש.
אולי בכוונה לא מוסרים את מיקומו,
כמו ש/לא מגלים את מקומם של מקלטים לנשים מוכות.

da2015

New member
כנראה.

המטפל שלי, יברר את כל הפרטים. ויראה אוכל להתאשפז שם ומה הקריטריונים.

חשבתי שהיום זו תהיה הפגישה האחרונה שלנו, אך שונו נוהלי האבטחה במקום, עקב תלונה שלי בנושא, כך שחבל לי להפסיד טיפול פרטני, גם אם הדברים לא שונו כפי שרציתי אבל בכל זאת שונו.

ואו !!

קראתי את ההודעה שלך כמה פעמים
כדי לבדוק שהבנתי נכון.
את התלוננת
ואז הם הקשיבו וגם עשו שינויים?
כל הכבוד !!.
את בטח מרגישה גאווה על ההשג.
אני בכל אופן הייתי מרגישה ככה, כך אני חושבת.

da2015

New member
כמה דברים שעזרו לי

לטוב ולרע אני בדרך כלל מעלה ביקורת עם הצעות לייעול.
התחלפו המנהלים במרפאה.
פניתי גם לגורמים חיצוניים כמו עמותת בזכות ולאחראי על המרפאות הציבוריות
במשרד הבריאות.
לא יכולה לומר שאני מרגישה גאווה. אבל אין ספק שחל שינוי גם אם זה לא השינוי
שאני רציתי.

מרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית

יש במרכז הבין תחומי
שליד בית החולים בני-ציון (רוטשילד) בחיפה

da2015

New member
מכירה

שלוש שנים זה המקסימום שמאשרים סיימת את השלוש שנים לפני כחודשיים.

למעלה