רוצה להשתקם

מורן ה

New member
רוצה להשתקם

אני רוצה לצאת מהמצב שאני תקועה בו כבר כמה שנים. אני רוצה להתחיל ללמוד לחיות עם הפוסט טראומה וללמוד להתחיל לחיות חיים נורמליים, אבל אני מרגישה שאני לבד במערכה הזו, ולא הרבה מתלהבים לעזור לי. המטפלים שלי זורקים לי מידי פעם עצות, אבל שזה מגיע לרגע החשוב אין לאף אחד מה להגיד. מהעובדת שיקום שלי די התייאשתי. מה אני אמורה לעשות כדי להחלים. נמאס לי להמשיך ככה

מורן ה

היי לא כ"כ הבנתי מה הבעיה שלך אבל אני אנסה לענות בתקווה שזה יעזור לך. מנסיוני האישי בפוסט טראומה, השינוי אמור לבוא ממך מבפנים וזה לדעתי החלק הקשה ביותר. אל תצפי שהמטפלים ייתנו לך עצות, כל מה שאת צריכה שה אוזן קשבת (אולי טיפול תרופתי - אני לא מכיר את המקרה שלך) ומישהו שיוכל ל"נווט" את כיוון השיחה כך שאת תמצאי את הפתרון המתאים לך לבד. אין אף אדם בעולם שיוכל להגיד לך "אני מבין אותך, תעשי כך וכך", תהליך ההבנה הוא מאוד סובייקטיבי ולכן הפתרון צריך לבוא ממך. אם לא הצלחת עד כה בעזרת המטפלים שהיו לך אני ממליץ לך להעלות את בעייתך בפורום NLP ודמיון מודרך, החברה שם יודעים לעשות נפלאות.

rozgil

New member
מורן שלום :

הפוסט טראומה שלך הוא מהצבא ??? (פיגוע ???) התאשפזת בעבר/פעם בבית חולים פסיכאטרי ????? את מוכרת כנכת צה"ל ??? ממה שהבנתי.......את בחורה צעירה.......את חיבת לקחת את עצמך בידיים ולעזור לעצמך (אם עזרה של פסיכולוג/פסיכאטר שמכיר אותך ואת בעיתך) החיים עוברים מהר......אני בטוח שאת רוצה להתחתן ולהביא ילדים לעולם.....או ללמוד (בשלב זה)......בקיצור : להתקדם בחיים......אם לא תעזרי לעצמך עכשיו......כשאת צעירה......אז מתי ??? אני יודע שזה קשה (אני נכה נפש).......אבל כמו שאמרו חכמים לפני.......רק את יכולה לעזור לעצמך.....ומוטב מוקדם מאשר מאוחר בהצלחה.......-גילי-חדרה

rozgil

New member
ועוד משהו קטן.......:

חבר או חברה קרובים....יכולים לעשות פלאים .......במערכת קשרים/יחסים קרובה שנותנת "טעם לחיים"......

עָנת

New member
מורן שלום.

אני מתארת לי את המצב בו את שרויה. את חייבת בראש ובראשונה ללמוד להתמודד עם הנכות שמלווה אותך. על כן,אני מצרפת לך קישור לפורום PTSD . את חייבת להיות חזקה בכדי לצאת מהמבוך בו את שרויה. "אם אין אני לי מי לי ?" וזה באמת נכון
מורן,מאחלת לך חיים יציבים.

AVI359

New member
למורן

מורן שלום רב עצם הרצון לצאת מהמצב בו את נמצאת הוא 50% מהפתרון בכיוון הנכון כל הכבוד לך.לדעתי כמו שתתיחסי לעצמך כך יתיחסו אליך,ככל שמאמיני בעצמך הדמוי העצמי שלך יעלה ובאופן טבעי הסביבה תתיחס אליך טוב בהרבה.אגלה לך סוד ידוע האהבה מרפאת חוליים רבים................. בברכה אבי

מורן ה

New member
עד מתי?

נכון שיש לי צון עז לצאת מהמצב שאני שרויה בו. הבעיה היא שזה קשה מאוד, משפחתי לא מקבלת את העובדה שיש לי PTSD וזה מוסיף לי עוד בעיות, חוץ מלהתמודד עם המחלה הנוראית הזו, אני צריכה להסתדר עם המשפחה ועם הסביבה. השאלה היא עד מתי? השאלה שלי כרגע נובעת מתוך ייאוש שאני נמצאת בו בתקופה האחרונה. לפני שנה הייתי במצב על הפנים ממש, לא תפקדתי מכל הבחינות, כאילו הייתי זומבי, לאחר שנה וחצי, החלטתי לקחת את עצמי בידיים, כי כמו שענת אמרה אם אין אני לי מי לי. ובאמת לקחתי את עצמי בידיים, התחלתי לקחת אחריות על הדברים שאני עושה, לא הייתי עוד זומבי, זה מאוד קשה לי, ההתמודדות הזו. אני מרגישה שאין לי יותר את הכוחות להמשיך, אני מרגישה כבר עייפה מאוד. יש לי תחושה שאני אדם מת=חי. אני מנסה לתפקד כמו כולם, אבל כשאני כנה עם עצמי, ומנסה להבין מה יש לי, אני מבינה שאני פשוט מריגשה מתה, אני לא מסוגלת להרגיש כלום, התנתקתי מכל המשפחה שלי, והחברים. והם לא מקבלים את ההתנתקות הזו, אבל מה אני מסוגלת לעשות. השאלה שלי היא? האם באמת כדאי לנסות להילחם כדי לצאת מזה, ולקבל את התמיכה הרצויה. או שהכי עדיף לשקוע בצרה הזאת. אני כבר יודעת את התשובה שלכם, אבל השאלה שלי היא. בזמן שהייתי במצב קשה אז קיבלתי את כל התמיכה והאהבה והעזרה מהאנשים הקרובים אליי, הם ידעו לגלות הבנה וסובלנות איתי. אבל עכשיו אחרי שהם ראו אותי כמה חודשים מתפקדת יחסית "כרגיל" בשבילם זה היה מספיק מה שעשיתי, הם היו מרוצים ממני. עכשיו שיש לי תקופה קצת קשה ונסיגה, והמצב שלי מחריף, אני רואה את עצמי לבד, אף אחד כבר לא מבין אותי. אותם אנשים כבר לא מגלים כלפיי את אותה הבנה וסובלנות. השאלה היא למה מה הם רוצים שאני אשקע תמיד ברע, למה , הסביבה לא תומכת לאורך כל הדרך? עד מתי זה יהיה המצב הזה? אני רוצה להחלים ולחיות חיים בריאים ונורמליים. כמו שכל חבריי עשו, וכמו שהיו לי שאיפות וחלומות לפני הפציעה. אני מצטערת על המגילה שכתבתי, אבל אתם מן תקווה כזו בשבילי, כי מהסביבה אני לא מצפה להבין מה זה לחיות את החיים האלה. לדעתם זה קצת קשה, אבל הם חושבים שהחיים האלה כפיים, הם חושבים שאם אני מקבלת קצבה ועזרה מינימלית ממשבה"ט אז זה אומר שיש לי חיים טובים. הם לא מבינים מה זה החיים האלו. אני קוראת להם חיים בצל המוות. תודה על התגובות הקודמות

rozgil

New member
מותר לך להישבר.......(פיזית ונפשית)

......ולקחת מנוחה .....ואז להתחיל הכול מחדש.......(זאת לא בושה).......

מורן ה

New member
הפחד מלהישבר!

כי ברגע שנשברים מאוד קשה לקום מזה. בכל אופן אני מאוד מהר שוקעת ברע.

מורן ה

New member
כל מילה במקום!!

תנו לגדול בשקט ביצוע: שלומי שבת וערוץ הילדים מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: שלומי שבת ומתי יבוא עלינו איזה בוקר חינני שיצהל לו מול פנינו סתם בוקר חייכני ושמחת פתאום מהממת בלי הודעה מוקדמת תמלא שוב את ליבנו כשיבוא עלינו עד מתי הרוח תסיע עננים ודאגות ומתי ישוב להפציע סתם יום תענוגות יום בלי עצב, יום בלי פחד כל הארץ מתייפחת כמו ילדה קטנה זועקת תנו לחיות בשקט היא זועקת - אהבוני! מלחמה אל נא תלמדוני את אהבתכם הראוני תנו לגדול בשקט מה קרה לילדותינו היפה והתמימה מי יביא שלום עלינו ועל פני האדמה הפרחים ישובו לפרוח ונשוב לצהול ולשמוח עם האור ועם התכלת תנו לחיות כמו ילד היא זועקת - אהבוני...

rozgil

New member
אבל .........

כמו שילד קטן....שעושה את צעדיו הראשונים,כשהוא מתחיל ללכת........הוא:נופל ואז קם.נופל שוב.ושוב קם.......עד שבסוף הוא מתחיל ללכת. לכן גם לך מותר להישבר.....ולאעזר באנשי מקצוע.....על מנת "לקום" שוב ....ולהתחיל "ללכת" יש פסיכאטרים.עובדים סוצאילים,פסיכולוגים......וכדומה (אנשי מקצוע) שיכולים לעזור לך

AVI359

New member
למורן החביבה

מורן שלום רב אם אינך עסוקה יותר מידי,מה דעתך לעשות טיול לאנ"צ חיפה? אפשר להגיע ברכבת לרדת בתחנת חיפה בת גלים לפנות שמאלה 200 מ' ולהגיע טל. 04-8539882/4 מיום ראשון הקרוב שעה 11:30 בברכה אבי

נס קפה12

New member
שלום מורני .

אני רוצה להגיד לך שגם אני הייתי במצב בו את נמצאת לא היה לי קל אבל בסופו של דבר זה הסתדר אני רק מקווה שגם לך זה יסתדר ובהצלחה.ותביני שכמו שאבי אמר 50% מהטיפול הם בידיים שלך וזה מה שעשיתי.וזה מה שאת צריכה לעשות.ואני מאוד מאוד מקווה שתצאי מהמצב בו את נמצאת .

למעלה