רוצה להשוויץ...

1הילונת

New member
רוצה להשוויץ...

אז זו עוגת מוס (ללא אפיה) מקושטת בעזרת פצפצים בצדדים (לא יצא לי הכי ישר, אבל לא רע לפעם ראשונה, נכון?) ולמעלה - עלי שוקולד לבנים וחומים, עם דובדבנים...

anat15

New member
יו! נראת משהו...!!!!

איך מכינים את השוקולד על הפצפצים?

1הילונת

New member
אז ככה

אחרי שהעוגה מוכנה מורחים על גליון פצפצים שגזור בדיוק במידות שולי העוגה שוקולד לבן מומס ומעליו שוקולד מריר מומס ומצמידים לשולי העוגה. מקפיאים כ - -רבע שעה... ומקלפים אני לא הקפדתי על גודל השוליים ולכן יצאו לי כמה בליטות אבל לא נורא - לקח לפעם הבאה.

גם אני מצטרפת לשאלה...

הוטלה עלי משימת הכנת הקינוחים לליל הסדר והיתי רוצי לעטר כך את אחת העוגות. אפשר גם לדעת איך עשית את העוגה? תודה מראש

1הילונת

New member
העוגה היא עוגת מוס בלי אפיה

אחרי שסיימתי לשים את הבסיס (ביסקוויטים) שמתי מסביב שקף כדי לקבל שוליים אחידים ואז שמתי את המוס והקפאתי לכמה שעות אני עשיתי שגיאה והורדתי בשלב זה את השקף... (כמובן אחרי הוצאה מהתבנית...) אבל מה שצריך לעשות זה לשים בשלב זה ציפוי (אם רוצים) ושוב להקפיא למעשה בשלב זה מוציאים את העוגה ועוברים עם מגבת חמימה ולחה על השקף מסביב והשקף יורד בקלות. כעת לקישוטים - צריך לגזור ניילון פצפצים (כזה שמלווה מוצרי חשמל) בדיוק בגובה השוליים של העוגה (שוב - פה פישלתי קצת...) ולמרוח מעל שוקולד לבן מומס ומעליו שוקולד מריר מומס. הצמדתי את הניילון לשולי העוגה והקפאתי לכמה דקות. אח"כ פשוט מקלפים את הניילון פצפצים ועל שולי העוגה נשארת הדוגמה הנ"ל.. מקווה שההסבר ברור

1הילונת

New member
תודה, לא רעיון שלי...

ראית את העוגה נדמה לי ב'מתוקים' של ynet... ואימצתי..

למעלה