רוצה להצליח לכעוס (ט)

TinaBa

New member
רוצה להצליח לכעוס (ט)

רוצה להצליח לכעוס עליו.
על מה שהוא עשה
ועל מה שהוא גרם לי לעשות
ועל מה שהוא ממשיך לעשות לי.

ואני רוצה להצליח לכעוס עליהם
שלא ראו
שלא עצרו את זה
לא אז,
ולא בכל כך הרבה פעמים ומקומות אחרי זה.

ואני רוצה לצעוק את הכאב.
את הפגיעה.
את האימה.
רוצה לזעוק את זעקתה של ילדה קטנה
ששוב ושוב ושוב נוגעים בה
אז ועכשיו.

אבל כל מה שאני מצליחה לעשות זה לפגוע בי
שוב ושוב ושוב
כי אני אשמה.
כי אני דוחה
ומגעילה
ומעוותת
וכי לזה אני ראויה.

[כוס אומו החוזה הטיפולי]

2b mind

New member
טינה,

אני רק רוצה להזכיר לך, שאת לא אשמה. את לא אשמה שהוא עשה את מה שעשה, ואת לא אשמה שהם לא ראו, ואת לא אשמה שכואב לך עכשיו כל כך. ואני מזכירה גם, שאת כל כך ראויה שיקרו לך כל כך הרבה דברים אחרים ממה שאת מאחלת לעצמך.

תמשיכי בדברים הטובים שאני יודעת שאת עושה, טוב?
אוהבת המון

levshavur

New member
טינה יקרה טריגר (ולכולן)

שלום לך
את באמת לא אשמה! מי שאשם הוא זה שפגע בך!
התחושות שאת דוחה מגעילה ומעוותת הן תחושות רגילות של שורדות וכמנהלת פורום לנפגעי גילוי עריות אני יכולה להגיד לך, אחרי 7 וחצי שנים של ניהול (אולי יותר, כבר הפסקתי לספור) שהמון נשים כותבות שאלה התחושות שלהן, את ממש לא לבד!!! גם אני הרגשתי ככה! זה חלק מהקומפלקס של פוסט טראומה , אחד המאפיינים של דימוי גוף עצמי פגוע. זה נורמלי להרגיש ככה אחרי מה שעברת! את היית ילדה נורמלית במצב לא נורמלי, וזה גם מה שאת כיום, כבוגרת, הסיטואציה של החיים שלך לא נורמלית אבל התגובות הן טבעיות לחלוטין ולגיטימיות לחלוטין,
כן הצורך הזה לכעוס הוא מובן, והכעס הזה ייצא, ככל שתתני לו יותר מקום להיות נוכח בחיים שלך, אל תפחדי ממנו הוא לא יציף אותך יותר מכדי היכולת שלך להכיל אותו, הוא לא כזה מאיים כמו שהוא אולי מרגיש לך..
כן, אני כעסתי מאוד על אלה שלא עצרו , במיוחד כעסתי על אמא, למרות שכיום אני מבינה את הקושי שהיה לה מעצם זה שגם היא פחדה ממנו...אבל אני עדיין כועסת מאוד על היועצת של היסודי שקלטה שמשהו קורה בבית והחליטה ש"הדבר הכי טוב זה לא לעשות כלום" אלה היו המילים שלה כשהיא דיברה איתי כבוגרת, כשסיפרתי לה על מה שעברתי. . !
לגבי פגיעה עצמית : גם זו תופעה מאוד מוכרת ורגילה של פוסט טראומה. תחשבי על זה בהיגיון : פגעו לך בגוף , "זיהמו" לך אותו במגע מגעיל, והגוף זוכר, אז זה טבעי לרצות לפגוע בגוף כחלק מהרצון להיפטר מהכאב של הזיכרון הזה. גם הפרעת אכילה היא חלק מהחבילה, הגוף נושא את זיכרון הפגיעה אז "צריך" לפגוע בגוף "להשמיד", אותו...ככה גם אני חשבתי...אבל זה לא באמת פיתרון כי גם אם תמשיכי להתעלל בגוף הזיכרון לא ייעלם, הזיכרון צריך לקבל מקום לגיטימי בטיפול, הכעס והרגשות האחרים צריכים לקבל את המקום שלהם ומגיע להם לקבל מקום! את יודעת, יש ספר על הפרעות אכילה שניקרא "הפחד לתפוס מקום" (אני כבר לא זוכרת מי המחבר, אוכל לבדוק לך אם תירצי) והכותרת הזאת מאוד תפסה לי את העין והמחשבות, כי זה בדיוק מה שקורה לנו, כי לקחו לנו בכוח את המקום הלגיטימי שלנו כילדות, גזלו לנו אותו, אז אנחנו מפחדות כבוגרות לקחת את המקום שמגיע לנו (ובצדק!!!) בחזרה. צריך אומץ כדי לדרוש ולהשיג את המקום הזה!
לגבי איך להתמודד עם פגיעה עצמית, יש כל מיני טיפים במאמר על הנושא הזה באתר מקום :
www.macom.org.il (בכלל, יש שם מאמרים טובים מאוד בכל מיני היבטים של הפגיעה, גם בהקשר של ה"א...)
יש שם משהו שנקרא "חדרי הלב" שזה חלק באתר שמאפשר לך להעלות בכתב את סיפור הפגיעה שלך, את הרגשות שלך , שירים ציורים וכ' מה שמרגיש לך מתאים להכניס פנימה, וזה יכול לעזור לך מעצם הכתיבה, להבהיר לעצמך את המחשבות, וזו גם פרספקטיבה לעתיד - שתוכלי לראות כמה התקדמת (אני לדוגמה עדכנתי את החדר שלי השנה, אם לא יצא לך לראות, את מוזמנת להיכנס: "החדר של לב שבור") זה גם יכול לעזור לנשים אחרות שקשה להן לפתוח את סיפור הפגיעה שלהן. אני קיבלתי רצון לכתוב את החדר שלי אחרי שקראתי חדרים של נשים (וגברים) אחרים וחשבתי למה שגם לי לא יהיה חדר ? כמו כן נשים הגיבו לי תגובות חמות ומפרגנות על החדר ותיארו איך הן התחברו למה שכתבתי. מה דעתך על הרעיון?
חוץ מיזה את מוזמנת לבוא ולשתף בתחושות וברגשות שלך בפורום שאני מנהלת (שמיועד בדיוק כדי לפרוק את התחושות שלך כולל תחושות הכעס) את יכולה גם לקרוא בטאג ליינז (ההודעות הנבחרות שמופיעות למעלה ושמתחלפות כל פעם שאת קוראת או מגיבה בפורום) אני חושבת שתזדהי ותתחברי להרבה מהכתיבה הזאת, בדיוק לשם כך ההודעות האלה נועדו ...במידה ותירצי לכתוב בפורום תקראי קודם את ,"אמנת הפורומים" (התקנון הספציפי של הפורומים של אתר מקום) כי הוא שונה ממה שמותר ואסור לכתוב כאן בפורום
כרגע הפורום "רדום" ויש רק אישה אחת שאני מתכתבת איתה באופן קבוע, אבל יש לך (ולאחרות שאולי רוצות) את כל המקום אם תרצי, אני שם בשבילך ומשתדלת להיכנס כל יום או יומיים לבדוק...(אולי רק השבוע אני אכנס פחות בגלל ההופעות שלי, אבל אני אשתדל) אז את מוזמנת!
חיבוק גדול!
לבשה.

TinaBa

New member
לבשה יקרה

תודה על ההשקעה ועל האכפתיות (בהודעה הזאת ובעוד רבות אחרות).
אני מעריכה מאוד את הרצון לעזור.

ולגבי מה שכתבת-
אני יודעת הכל. בראש.
אני יכולה להגיד בדיוק את אותם תכנים לנשים אחרות ולהאמין בהם בלב שלם.
אבל זה לא מחלחל פנימה. כשהמילים האלה מופנות אלי הן מאבדות רלוונטיות.

כרגע אני מרגישה שאני בעיקר צריכה להצליח לכעוס.
שזה משהו שעד שאני לא ארגיש אותו אני לא אוכל באמת לכאוב, באמת להתאבל, באמת לעבד את הזיכרון ולהבנות מחדש את סיפור חיי באופן שבו אני לא אשמה.
עובדת על זה בטיפול...

levshavur

New member
ועוד משהו לגבי כעס...

טינה שלום
אני קניתי שק איגרוף (שהיה כבד נורא ובקושי סחבתי אותו הביתה!) וקניתי גם זוג כפפות (שעכשיו ישמשו אותי להופעה ביום רביעי חחח) ופשוט הוצאתי עליו את העצבים! אם אין לך סבלנות לשק איגרוף גם כרית או מיזרון או כל דבר רך אחר יתאימו לצורך העניין כדי לפרוק את מה שהצטבר בתוכך. מניסיון: שחרור האנרגיה הזה מאוד מועיל!
כשהייתי במיון של כפר .שאול באישפוז הראשון, היה בחדר שלי שם קיר קצת הרוס אז הרסתי אותו עוד יותר בבעיטות..
.ובמהלך האישפוז מישהי במניה החליטה ללמד אותי איך לכעוס אז עשינו קרב כיסאות וזרקנו כיסאות אחת לעבר השנייה (אבל לא עשינו שום נזק לא לעצמינו ולא לחדר)
שיתפתי את הרופאה שהייתה לי שם לגבי ההשתוללות שעשינו אבל היא לא כעסה כי חוץ מהרבה רעש לא קרה כלום...
עוד שני דברים טובים שאפשר לעשות: התארחתי פעם אצל משפחה שכל הילדים בה נפגעו מינית (דווקא מהאמא) ובאתי לשם על מנת לעזור לבת הגדולה שהייתה מאוד במצוקה נפשית (סיפור ארוך איך ולמה הגעתי לשם) אבל שני דברים שעשיתי איתם :יצאנו עם הילדים והאבא ליער בערב, וצעקנו בקולי קולות (זה היה מקום מבודד לא היו שם אנשים) ואחר כך עשיתי איתם סבב שכל אחת ואחד צעקו "אני חזקה!" "אני חזק!" ובסוף קראנו ביחד "אנחנו חזקים!" זו הייתה חוויה מעצימה לילדים, לאבא שלהם, וגם לי, מאוד ממליצה לך לנסות! אולי שווה לך ללכת עם חברה טובה ולצרוח מכל הלב...זה מאוד משחרר.
אף אחד לא לימד אותי איך לעזור למשפחה הזאת אבל בשבועיים שהייתי שם הילדים האלה התחילו לפרוח והתקדמו מאוד מבחינה נפשית והעובדת הסוציאלית שלהם פגשה אותי בהשתאות לנוכח התוצאות. (אני חושבת שגם חלק מסוים מזה היה שהם כולם פגשו דמות של מבוגר שעבר דברים כמוהם) והבאתי להם דף הסבר על גילוי עריות (עם ציור שאני ציירתי- באל"י משתמשים עד היום בציורים שלי ושבוע שעבר כתבתי SMS לד"ר חניתה צימרין על המייצג של יום שני והיא שמחה, אני תמיד מעדכנת אותה) כך שזו הייתה להם פעם ראשונה שהם קיבלנו הסבר והגדרה לסבל שהם עברו ואני זוכרת שהילד בן ה 12 קרא שוב ושוב את הדף הזה, סרב להיפרד ממנו...כשעזבתי שם הם נפרדו ממני בדמעות והפרידה הייתה קשה גם לי, כל כך אינטנסיביים היו השבועיים האלה!
לבשה.

יקרה שלנו,

אני מבינה מאוד את הצורך הזה. לכעוס. ומבינה גם שזה לוקח זמן להגיע אליו. אני חושבת שאולי הרצון הזה [הוא חדש?] הוא כבר שלב יותר מתקדם בדרך,
ויכולה רק לקוות שתגיעי בקרוב לשלב הבא.
אני כועסת, ואני בטוחה שעוד אנשים שאוהבים אותך כועסים נורא, על כל מי שפגע בך ועשה לך רע. וגם לך מגיע להרגיש את זה בבירור ובחדות.

בנתייים, כולנו כאן יודעות שאת לא אשמה. ויכולות להזכיר לך את זה שוב בכל פעם שאת צריכה תזכורות חיצונית.

גדול.

תמרה45

New member
מאוד מבינה

מהמקום שלי חושבת שברור וודאי שאת לא אשמה
אבל חושבת מה באמת יכול לעזור לך להשתחרר מזה
להיתקל בעלבונות ובפשעים שחטאו בנו זה אחד הדברים הלא פשוטים להתמודדות
כי זה לא פייר וכל כך יכול להשאיר חוסר אונים וללא תשובה (מה שאנחנו כל כך זקוקים לה בשביל תחושת הבטחון והצדק שבעולם..) אך כל ההסברים לא יחפו על התחושה שאפילו אין לה שם כדי לתאר את מידת הלא פייריות שיכולה להוביל לכל כך הרבה לא טוב שלך עם עצמך..
אז רק מבקשת להזכיר לך שלא משנה מה וכמה ולמה עשו לך
הבנייה שבנית את עצמך להיות מי ומה שאת היום
הכח שלך שלא תלוי בשום דבר אחר
הם הרבה יותר מכל דבר אחר!!
והכח והדבר היחיד שיש בך זה ההפך מתחושת מגעילות ואשמה
אלא עוצמה וגבורה!!

למעלה