עוגת טורט
6 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 3 כפות שמן מעט מיץ לימון תמצית וניל 1.5 כוסות קמח תופח להקציף את החלבונים,שמתחיל להיווצר קצף להוסיף בהדרגה את הסוכר בקערית לטרוף את החלמונים עם השמן ותמצית הוניל ולהוסיף לקצף,לקפל בעדינות להוסיף את הקמח ב-2-3 פעמים ולקפל עד להבלעת הקמח וקבלת תערובת אחידה לאפות בתבנית 26 לא משומנת -מאוד חשוב בחום של 180 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. להוציא מהתנור. להפוך את התבנית על רשת צינון עד לצינון מוחלט ורק אז לשחרר את העוגה.