רוצה להיות פונדקאית

לי לך

New member
רוצה להיות פונדקאית

אני בת 34, נשואה באושר עם 3 ילדים ומאוד רוצה להיות פונדקאית.מבחינה טכנית אני בטוחה שאפשר להתגבר על כל המכשלות אבל גליתי שקשה לשכנע את הסביבה הקרובה -בעלי וההורים שאכן זהו דבר חיובי,מרתק,מפרה שטוב לעשותו. אולי גם בגלל שאין לנו כל בעיה כלכלית אזי קשה לשכנע שבעתיים.בעלי הבטיח לחשוב,לבדוק ואני מאוד מאוד מקוה שיחליט חיובי ומהר(אגב, אני בהחלט עובדת על זה). בתקוה להיות פה אתכם ולחלוק חויות לי לך

מירבי*

New member
היי לי לך, ברוכה הבאה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

עצם העובדה שאת חושבת על זה מעידה על היותך אדם נפלא ורגיש. הבעיה הראשונה שבה תתקלי היא עצם העובדה שאת נשואה, הפונדקאית צריכה להיות חד הורית. בהצלחה ושבת שלום מירבי*

לי לך

New member
בזכות חברים

חברים שלנו סיפרו שהפונדקאית השניה שלהם שוב נפסלה בועדה והיו מאוכזבים. לאחר תקופה, הצענו להם אנחנו להכנס לענין ולעזור להם אבל זה היה מאוחר מידי,הם כבר החלו בתהליך של אימוץ ולבנתים דחו כל הסיפור . מאז הרצון להיות פונדקאית מקנן בי . גם לך שבת שלום ומנוחה!

לי לך

New member
יוצאים לדרך

בעלי נתן את הסכמתו ותמיכתו- יוצאים לדרך . מקוה שעוד השבוע נסגור חוזה גירושין וניגש לרבנות. הבנו שאם שני הצדדים מסכימים זה לוקח סדר גודל של חודשיים. חודשיים אחר כך בני הקטן יהיה בן שנה ואז מותר יהיה להתחיל הריון חדש(לפי חוקי הפונדקאות). ...מחפשים זוג אוהב. לי לך

אורית ג.

New member
נדמה לי שכבר כתבתי זאת בעבר - אך

מכיון שהמדובר בעניין מהותי אני אחזור: לפי (מיטב) ידיעותי בהלכה היהודית זוג שמתגרש אך ממשיך לדור תחת אותה קורת גג נחשב זוג נשוי (לפחות ספק-נשוי) ועל כן כל ילד שתלד האשה מזרע שאינו של בעלה הגרוש-ממנה-לכאורה - הוא ממזר. מכין שיש זוגות המחפשים פונדקאית רבים שעניין זה עשוי להיות להם חשוב מאד - יש לשים לב לכך ולא לטעון שאת גרושה - אם אינך נפרדת באמת מבעלך. בהצלחה

נונה33

New member
ואת מתגרשת בשביל זה???????

ואחר כך תתחתני שוב או שזהו הספיק לך??????? נונההה

לי לך

New member
כן כן נונההה

בשבילי תעודת הנישואין היא חסרת ערך, אני מאוהבת בבעלי עד מעל לראש. אני מאוד רוצה להיות שוב ושוב בהריון ובעלי לא רוצה עוד ילדים(לפחות כרגע). הוא חושב שאולי פעם נאמץ ... יש לי שלושה ילדים כשהגדול בן שלוש וחצי והקטן בן 8 חודשים ואני בהחלט מצפה להריון הבא ואפילו מאוד.קשה להכיל הכל במילים אבל גם בגלל הסיפוק, העזרה, לעשות משהו טוב לזולת(כך אני רואה זאת) והתחושה המלאה הזו של להיות בהריון. את הנישואים החלטנו לחדש בתום התהליך אבל הפעם עם שמלה אמיתית וכתובה משלנו ושוב פעם הנישואים יעשו רק בשל הבירוקרטיה (הבית שלנו, הפנסיה,מקרי מוות וכו´). זה מצליח להשמע קצת הגיוני?

מירבי*

New member
לי לך, זה נשמע נפלא, הנחישות שלך

בהחלט מעוררת הערצה והערכה רבה, כל הכבוד ובהצלחה. מירבי*

דורית++

New member
הרסת אותי

הבנתי נכון? את מתגרשת מבעלך כי מתחשק לך להיות בהריון אבל לא רוצה ילד נוסף? וכל זה במצב בו אינכם זקוקים לכסף כי מצבכם הכלכלי משופר? התחרפנת לגמרי? בנות - נראה לי שמישהו עובד על הפורום בעיניים. דורית

לי לך

New member
דורית- נסחפת...

אני רוצה מאוד ילד נוסף ,אפילו שניים אבל לא עכשיו יש לי שלושה ילדים שהגדול הוא בן 3 וקצת. מה גם שאני חיה עם בן זוג שלא מוכן בשום אופן לשמוע על ילד נוסף ב4-5 שנים הבאות. ומצבי הכלכלי אינו משופר כי אם סביר ומספיק בשבילי בהחלט אבל תוספת בהחלט תתקבל בברכה. והכי חשוב- כן, אולי קשה לך להאמין אני מאאאאווודדד אוהבת להיות בהריון ואפילו יותר באם זה יעזור לאישה ,בת חווה שכמותי, לחבוק את ילדה שלה בזכותי. ואת מוזמנת לשאלני שאלות נוספות כאוות נפשך אך אנה -בנימוס. תודה וכל טוב לי לך

דורית++

New member
סליחה אם נשמעתי לא מנומסת

פשוט הייתי מאד מופתעת. את אחרי שלוש לידות ברציפות כל שנה, רוצה כל כך הריון שמוכנה לצעד קיצוני כגירושין פיקטיביים? ומה עם ילדייך הקטנטנים? הרי הריון יכול להיות מעייף וכבד (במיוחד שיש לך סיכוי ניכר להריון תאומים קשה עוד יותר). הרי בהכרח תתפקדי פחות טוב מאשה לא הרה. נראה לך שזה סביר מבחינתם? מה עם ההחלמה מהלידה, שאולי תהיה בניתוח? מה אם בעלך בנתיים ישנה את דעתו בנוגע לפיקטיביות של הגירושין? מירב - אני מופתעת על הברכות החמות לרעיון הזה. אמנם זה ברוח הפורום (אה, סוף סוף מישהי לטעמכם), אבל בכל זאת יש גבול. דורית דורית

א י נ ס

New member
מסכימה עם דורית

לילך אני מציעה לך לחשוב על הענין שוב. את צריכה להיות אמא חזקה ל-3 ילדייך הפעוטים ממש. יכול להיות לך מאוד מאוד קשה עכשיו הצעד הזה. ועוד להתגרש פיקטיבית. (נדמה לי ששמעתי שהרבנות לא מחתנת בקלות זוג שהתגרש, ורוצה להנשא שוב. כדאי לבדוק זאת לפני שעושים את הצעד) אני כמובן לא שופטת אותך, אבל חישבי על כך שוב. אולי בעוד שנה שנתיים לא יהיה הטיפול בקטנטנים שלך כל כך אינטנסיבי, ואז תוכלי לעשות את הצעד ביתר קלות. אינס

לי לך

New member
גירושין פקטיבים הם לא צעד קיצוני

אני מאוד בטוחה בקשר עם בעלי ולגרושין/נישואין אין הרבה משמעות מלבד עניני בעלות על הבית, פנסיה וכו´ ובכלל אם נתחתן שוב זה לא יהיה ברבנות אלא אולי איטליה למשל... ההריונות שלי מאוד קלים ומקסימים והלידות קסומות ולשם החויה כולה אני בטוחה שמשפחתי כולל סבים יתגיסו לעזור. לחשוב על ניתוח זה ללכת על הגרוע ביותר אבל נשים חוזרות לתפקוד מלא כבר אחרי שבוע ימים בלבד. בעלי הוא לא איש היטק לשמחתי אלא עובד בבית(הידד לאינטרנט)ולכן לילדים יש את שנינו כל השבוע והם בהחלט לא יקופחו. ואכן...לפרגון אין גבול ,קבלי את הרצון שלי לענין ואל תנסי להניעני מכך כי הרי לא כך נוהגים עם חברים?

לי לך

New member
אבל../images/Emo59.gif

יש בעיות. לפי שיחת טלפון עם מישהי מוסמכת במידה שתיודע פיקטיביות הגרושין הועדה תפסול אותי(יש רב בועדה).ומכיון שפסיכולוגית נפגשת עם הילדים(כדי לבדוק שהם יעמדו במשימה ולא יפגעו)הרי שהענין שאבא בבית מיד יוודע. ועדין, קשה לי לוותר, מחפשת מוצא,לא מבינה למה הועדה כל-כך מקשה והרי ברור שלי יכול להיות קל יותר מאשר לאשה גרושה שאולי אין לה תמיכה בבית?

דורית++

New member
זה נכון

אני מסכימה שלאשה נשואה קל יותר לעבור תהליך כזה מאשר לאם חד הורית נטולת תמיכה מבית. זהו אחד הפרדוקסים בתקנה הקובעת שרק אמהות חד הוריות יכולות לשמש כפונדקאיות. המניע לתקנה, אגב, הוא דתי. בעיני, עוד ביטוי לתיאוקרטיה השלטת במקומותינו. לילך, כמו אינס, גם אני מציעה לך לוותר. המחויבות הראשונה שלך היא לילדייך הקטנים, לא לזרים. כדברי הביטוי - עניי עירך קודמים. דורית

מירבי*

New member
אין שום קשר בין תיאוקרטיה לבין

העניין הנוכחי, הסיבה שהוועדה לא מאשרת פונדקאיות נשואות היא לחלוטין לא דתית, בוועדה סבורים שאישה נשואה יכולה בקלות רבה יותר למצוא את עצמה מתקשה לוותר על התינוק ברחמה אפע"פ שהוא לא שלה, יש לה תנאים נוחים יותר לגדל אותו כשיא נשואה. לגבי המקרה האישי של לי לך, הנכונות שלה מעוררת אצלי סימפטיה גדולה, מכאן ועד לביצוע הדרך ארוכה וקשה עד בלתי אפשרית, הוועדה לא מקלה ראש בשום סעיף ומדקדקת בפרטים קטנים כגדולים. מירבי*

דורית++

New member
מה הקשר לוועדה?

לא הוועדה (?) היא המחליטה לאשר או לא לאשר פונדקאית נשואה. אלה הן התקנות שהתקבלו לאחר שהמליצה עליהן וועדה שישבה על המדוכה במשך זמן ניכר. הרעיון הוא למנוע אפשרות לממזרות. ממזרות היא הגדרה דתית לחלוטין, לא חברתית או אחרת. ביננו, הטענה שאשה נשואה תתקשה יותר לוותר על תינוק שגדל בבטנה היא הבל ורעות רוח. הרי באותה מידה אפשר לטעון שאשה נשואה תתמודד טוב יותר עם הוויתור בעזרת מערכת התמיכה שיש לה מבית. נוסף לכך, הרי הוויתור על התינוק הוא רק אספקט אחד של מערכת הקשיים איתם מתמודדת פונדקאית. למה לבטל בשל כך 95% מפוטנציאל הפונדקאיות? ללא קשר לדיון בסוגיית מוסריות הפונדקאות, דרישת קדם של חד הוריות בשל סיבה דתית היא פשוט קלריקליות. מה דעתך, אגב, על העובדה שמצד שני לאישה בודדה אסור לשכור שירותי פונדקאות? זהו הצד השני של אותו המטבע. דורית

greenberg

New member
איך ליצור איתך קשר

שלום לי לך אנחנו זוג המעונין להתחיל בתהליך הפונדקאות אחרי תקופה ארוכה של טיפולי IVF לא מוצלחים. היינו מעונינים ליצור איתך קשר. נורית ורן מרמת גן

למעלה