רוצה להיות יותר ממער....

מער

New member
רוצה להיות יותר ממער....

שלום לכולם!?!?! אני הייתי כות לפני המון זמן בפורום זה הייתי רוצה לזרוק שאלה שעוברת במוחי בזמן זה שלפני גיוסי האם ללכת לקורס פאראמדיקים צבאי!?!? כמובן שחלום הפאראמדיק ישנו לכל מתנדב מדא כמעט השאלה זה אם הקד"צ הוא דבר כדאי או שעדיף לחכות לאחר הצבא לתואר בבאר שבע/ אסף הרופא או לעשות אולי קורס של מדא במיוחד אני שעשיתי כל קורס אפשרי של מדא (מדריכים, נטן, תערן) חלומי להיות פאראמדיק גדול אף יותר...... אני יודע שיש פה סטודנטים בבאר שבע וכו' כך שאשמח לשמוע פנים של למידת המקצוע והאם כדאי בכלל להיות פאראמדיק!?!?! אשמח לשמוע את דעתכם לפי ידיעתכם ועמדתכם בתודה מער (האמת כבר חובש כי כבר עשיתי השלמה לחובשים)

נגב 15

New member
תראה...

ביררתי את העניין לעומק, יש לך תמיד גם את האפשרות של עתודה אקדמאית ולעשות תואר ראשון באונ' בן-גוריון שבבאר שבע כבוד! (עזבו חזרתי היום מגדנ"ע אני עדיין מורעל) ההבדל ביניהם שבצבא פארמדיק עתודאי שכמובן יוצא ישר קצין מקבל תפקידים כגון ראש רפואה בבסיס וכד'...כל מיני תפקידים בכירים או תפקידי חירום...ופראמדיק מהקד"צ הוא זה שמפנה חולים\נפגעים בתאג"ד\נט"ן לפחות בתחילת דרכו....

מער

New member
נקודות לחידוד...

להיות פאראמדיק אני בטוח יהיה השאלות שעולות הן: 1. יש שאומרים שרמת המקצועיות של הפאראמדיקים הצבאיים הם נמוכה אז האם זה בכלל כדאי כי לרב אפילו לא מקבלים אותם למדא.... 2. מה בכלל נותן התואר בבאר שבע אם אי אפשר להשלים אותו לתואר דר' 3. לא לקחתי בחשבון את העתודה האקדמאית בגלל שאני לא רוצה להיות 6 שנים בצבא ועוד ג'ובניק......

נגב 15

New member
אממ לא בדיוק...

1) צודק במליון אחוז!!! 2) התואר בב"ש יותר איכותי מהבחינה הרפואית ומהבחינה האנשוית, הוא נותן לפאראמדיק הרבה יותר כלים מכל קורס אחר... דבר שני אין בארץ תואר שניתן להשלים לדר' ודבר שלישי בארה"ב ניתן להשלים את התואר הנ"ל לדר' 3) יש אפשרות אמנם אני לא אשלה אותך הסיכוי נמוך ביותר...להיות בצבא משהו אחר במקום מה שלמדת...אך שוב הסיכוי כמעט אפסי! חוץ מזה שיש רופאים שהם גם לוחמים...

G007Y

New member
אממ..

אני אנסה להגיב על מה שאוכל.. 1. בעקרון הקורס פאראמדיקים הצבאי בעצם שייך למדא והצבא משכיר אותו במידה מסוימת. המדריכים הם ממדא וההשתלמויות הם ממדא, ולכן פאראמדיקים צבאיים לפחות בתחילת דרכם לדעתי לא נופלים מכל פאראמדיק מתחיל אחר...כאילו הם עושים את אותם 80 + משמרות ומדריכים אותם אותם המדריכים שמדריכים את הקורס הפאראמדיקים האזרחי.... 2. אמנם אי אפשר להשלים לד"ר בארץ אבל הוא כן תופס כפרי מד (אם אני לא טועה תקנו אותי אם כן) 3. אני מניח שמי יקח עתודה לרפואת חירום זה מישהו שירצה לעבוד בתור פאראמדיק ושזה יהיה מקצועו לעתיד...בכל אופן אני שמעתי המון פאראמדיקים (לפחות 2) שטוענים שהתואר לא נותן כלום מבחינת שכר וזה לא נראה שהוא יתן בעתיד...אני לא ממש יודע מה הוא כן נותן ברמה של ידע...אני אישית הייתי מעדיף לעשות קורס צבאי אבל זו דעתי..

מער

New member
קורס פאראמדיקים צבאי...

הקד"צ פאראמדיקים של הצבא נופל ברמה ממדא מתחילתו ואני ינמק למה: 1. הקורס בצבא הרבה יותר קצר (4 חודשים חומר עיוני) 2. רב הפאראמדיקים מבאר שבע/ קורסים של מדא בסוף עושים הרבה יותר מ 80 משמרות עד להסמכה (אפילו 120) ולקורסיסת של הצבא אין את הזמן הזה להמשיך ולעשות עוד משמרות עד שהוא יהיה מקצועי מספיק. אני ראיתי משתלם של הצבא שעד משמרת 60 לא ניהל מקרים ובסוף ההשתלמויות שלו אולי היו לו 2 אינטובציות אני חושב שהסיבות הנ"ל הם סיבות שמורידות את רמת הפאראמיקים הצבאיים מתחילת הקורס ויש להוסיף שאומרים שהולכים השנה עוד לקצר את הקורס הצבאי פשוט הוא עולה הרבה כסף והוא עכשיו 4 חודש קד"צ וכל הקורס 8 חודשים ואפילו יותר עם השלמה חיילית

G007Y

New member
אני לא מסכים איתך

אמנם הקורס בצבא הוא קצר יותר ואני מניח שהתואר באוניברסיטת בן גוריון בנגב הוא הרבה יותר טוב, אבל אני לא שופט פאראמדיק לפי רמת הידע שלו באנטומיה או בדברים מהסוג הזה, אני מדבר על פאראמדיק לפי העבודה שלו בשטח...מה שהוא תחלס עושה..זה שאלה שלמדו באוניברסיטה יודעים יותר זה בטוח - הם עושים אחרי הכל תואר שכולל בין היתר קורס פאראמדיקים אבל זה לא אומר שהם פאראמדיקים טובים יותר בשטח... בקשר לכמות המשמרות גם אנשים הצבא עוברים את ה 80 משמרות..והרב פעמים הם גם לא סופרים משמרות יבשות...בסופו של דבר הכרתי המון משתלמים צבאיים שהגיעו להרבה יותר מ 80 משמרות... בלי שום קשר המדריכים של קורס הפאראמדיקים הצבאי הם מדריכים ממדא, והקורס הוא של מדא וההשתלמויות הם במדא והצבא משלם למדא כסף עליהם... הם לומדים מאותם אנשים ועושים אותם דברים אז למה שהם יפלו מקורסים אחרים מעבר לזה הערך של הפאראמדיק נמדד לפי איכות העבודה שלו בשטח והניסיון שלו ולא כמה הוא ישב בכיתה (שכמובן זה גם הכרחי...) לפחות מבחינתי וממה שאני ראיתי - הפאראמדיקים הצבאיים שאני ראיתי שהשתלמו בתחנה שלנו לא נפלו ממשתלמים אחרים וחלק מהם גם היו הרבה יותר טובים מהם... אולי בגלל הרקע שלהם במדא... אני לא חושב שאיכות הפאראמדיק נמוכה יותר בגלל שהוא עשה קורס צבאי...

BenCarmon

New member
לא ממש הבנתי את השאלה שלך....

אתה שואל אם כדאי לעשות קד"צ פאראמדיקים או לעשות את הקורס אחרי הצבא... לדעתי עדיף לעשות את הקד"צ. אתה שואל אם כדאי בכלל להיות פאראמדיק... התשובה היא שאין תשובה... כל אחד וההחלטות שלו... לכל אחד יש תחום שמעניין אותו.. ולכל מקצוע יש יתרונות וחסרונות... 40919372

BenCarmon

New member
לא ממש הבנתי את השאלה שלך....

אתה שואל אם כדאי לעשות קד"צ פאראמדיקים או לעשות את הקורס אחרי הצבא... לדעתי עדיף לעשות את הקד"צ. אתה שואל אם כדאי בכלל להיות פאראמדיק... התשובה היא שאין תשובה... כל אחד וההחלטות שלו... לכל אחד יש תחום שמעניין אותו.. ולכל מקצוע יש יתרונות וחסרונות... 40919372

למעלה