רוצה להוריד מתח

ziv7171

New member
רוצה להוריד מתח

אני נמצאת כרגע לקראת מבחן גדול וחשוב, מה שמכניס אותי למתח נפשי מאוד גדול.. אני מאוד משתדלת להרגע בכוחות עצמי, אך לא לגמרי מצליחה. לכן, רציתי לדעת לאיזה צמח יש סגולות מרפא הידועות כמורידות מתח, מרגיעות? ואם בכלל יש המלצות נוספות אני אשמח לשמוע.. תודה מראש, מעיין :)

TheGreatNut

New member
לא בדיוק צמח אבל פעילות גופנית...

מאומצת (במובן החיובי) יכולה להרגיע עד מאוד.

freearth10

New member
הורדת מתח

היי זיו, תרגילים להורדת מתח: שבי כמה דקות בעיניים עצומות יד אחת אוחזת במצח, היד השנייה מאחורי הראש. הקריבי, אגודל אל אצבע, אגודל אל אמה,אגודל אל קמיצה אגודל אל זרת- עשי זאת כמה פעמים. ניתן להוסיף לאותו התרגיל גם משפט חיובי שאליו את רוצה להגיע. עשי כמה תרגילי עיניים לכל הכיוונים, שפשפי את הידיים והניחי אותן בעדינות על העיניים. מתחי את האוזן מלמטה למעלה בצד החיצון של האוזן כמה פעמים, עסי את החלק האחורי של האוזן אחר כך שפשפי את הידיים והניחי אותן בעדינות על האזניים. לכי בחדר בצורה של 8 ואמרי את המשפט אליו את רוצה להגיע. לכי כך כמה דקות.
מאיה

Besomet

New member
ארומתרפיה

היי מעיין, ארומתרפיה יעילה במיוחד בהשפעה מיידית ועמוקה על מערכת העצבים. ישנן תמציות ארומטיות רבות שיכולות לסייע לך להרגע; לבנדר, מנדרינה, קמומיל רומאי, ורד, נרולי, ילאנג ילאנג, מרווה מרושתת, סנדלווד ועוד... חשוב שתשתמשי בתמציות שאת אוהבת, כיוון שאז ההשפעה תהיה מוצלחת יותר. כמו כן חשוב שתקפידי לרכוש תמציות ארומטיות (מכונות בטעות שמנים אתריים) טהורות ואמיתיות ולא סינתטיות, שיכולות רק להזיק. נקודה נוספת למחשבה, היא ששילובים נכונים עובדים באופן מדוייק ויעיל יותר מאשר שימוש בתמצית בודדה. אם חשוב לך להשקיע בעצמך ובאיכות הטיפול שלך, אני ממליץ לך לפנות לארומתרפיסט/ית מיומן/ת ולקבל טיפול מקצועי שמותאם לך. בהצלחה!

0 אור 0

New member
מחזקת את קודמי ומוסיפה

אכן פעילות גופנית - וגם פעילויות אחרות שמוציאות אותך לחלוטין ממתח הלמידה: פעם בכמה זמן שעה של הפסקה לטיול על שפת הים או בפארק, ליוגה או התעמלות, כל שעה או שעתיים או בסיום נושא, הפסקה של כמה דקות לרענון - שיחה של סתם, הרפיה, האזנה למוזיקה ... אחרי יום מאומץ שכולו למידה לפרגן לעצמך לצאת בערב לרקוד, או משהו אחר שאת מאד אוהבת (ובזמני התיאוריה אמרה שלומדים עד יום לפני המבחן, אבל בערב המבח עצמו לא לומדים - לא תמיד עמדתי בזה בגלל עומס של מבחנים אחד אחרי השני) לא לשכוח לאכול מאכלים מזינים שמאפשרים לך את הלמידה - במיוחד מומלצים שפע פירות, בננות!, שיבולת שועל, אגוזים ושקדים. לשתות מים וחליטות צמחים - אפשר בחליטות ליצור שילוב ממריץ ומרגיע - רוזמרין , נענע, מליסה, קמומיל, פרחי פסיפלורה, זוטה ואם מליסה - השמן האתרי של המליסה ידוע כבעל שילוב שמצד אחד מרגיע ומצד שני מעודד ריכוז - הרחה שלו בזמן למידה למבחן יכולה לסייע מאד.

יעל ND

New member
יש פרחי באך

שעובדים בדיוק בנושא אבל אם את באופן כללי תמיד נכנסת לחרדות הבחינות, כדאי לך ללמוד להתגבר על הבעיה. השיטות שיתכן יעזרו לך, הן ביופידבק או פסיכולוגיה קוגניטיבית. יש עוד שיטות, אבל לעניות דעתי אלה הכי טובות במקרה של חרדת המבחנים: את לומדת להתגבר על הבעיה תוך זמן יחסית קצר (מספר מפגשים) ולא תלויה בשום גורם חיצוני, לא במטפל, לא בחומר זה או אחר ותוך זמן קצר לא תצטרכי גם להתאמץ בכלל כדי להיות רגוע לפני/בזמן המבחנים. בכל אופן, בהצלחה במבחן!

שיאצו וארניכה

שלום קודם כל בהצלחה במבחן! 3 טיפים : א- ארניכה : כדוריות אומהופטיות שמאוד מורידות את הלחץ ! לקחת 3 כדוריות 3 פעמים היום וזה עוזר! ב- שמן רוזמרין להרחה. שם בריכוז בזמן למידה ולכן יכול לעזור להשאיר את המתח מאחור ג - טיפול שיאצו אשר מפקס ומרגיע , ובשילוב עם תטא הילינג כדי להכניס אנרגיה אחרת ולהרגיע ! ממני ליז קוהן מטפלת שיאצו משולב טיפול במגע ובתודעה http://liseshiatsu.blogspot.com/

0 אור 0

New member
אכן כולנו צינו רק פעילויות עצמיות אבל

אם ניתן פונת זמן לטיפול שיאצו או רפלקסולוגיה מרגיע- אין כמוהם.

אפשרות נוספת...

בקשי מאחד מיושבי הבית להקדיש כמה דקות ..עבורך. שימי מוזיקה מרגיעה (את יכולה מהמחשב) עמעמי את אורות החדר, הדליקי נר. בקשי מהמתנדבת או המתנדב התורן למרוח לך את כפות הרגליים בקרם רגליים/גוף. שאפי אוויר והוציאי אוויר מספר פעמים ופשוט תני למתנדב/ת לעסות לך את כפות הרגליים. עצם המגע בכפות הרגליים-מרגיע מאוד. במידה ותרצי נקודות ספציפיות -אני כאן

hal767

New member
זה מאד אינדבידואלי

אני לא ממליץ על שימוש בחומרים מרגיעים שעלולים להזיק. אני כן ממליץ על עבודה בתחום צורת החשיבה לגבי הארוע שעומד לפנייך. לפעמים שיחה אחת טובה בנושא עשויה לשחרר הרבה מתח מיותר, לחזק את הבטחון העצמי ולאפשר לך להגדיל את כושר הריכוז. בנוסף לזאת ישנן שיטות הרפיה שונות שניתן להתאים לך, הפעלה גופנית מתאימה בהחלט תתרום את שלה לנושא, עיסוי וטיפול רפלקסולוגי יעילים אף הם, אבל כאמור, אני שם דגש על העצה הראשונה.

הכי פשוט

בכל רגע שאת חשה במתח- חפשי את האזורים בהם נוח ונעים לך בגוף( החל ממגע בגד, תמיכת הכסא וכד'). נסי להתרכז באזור/אזורים בהם נעים ונוח לך. (ובהזדמנות לשפר את תנאי הסביבה הקרובה..) אפשר גם לדמיין מקום אותו את אוהבת למשך כמה דקות. ההתמקדות ב"נעים" ו"נוח" מאפשרת למערכת העצבים לעבור למצב רגוע( פאראסימפטטי), לפרוק את המתח המיותר ולהתאזן. במידה והמתח גורם לך חוסר שקט פיזי- כדאי לנצל את הצורך לזוז ולחלץ עצמות! ואגב, סביר שלפני מבחן חשוב תחושי במתח. במידה ואכן המתח כ"כ גבוה ומפריע, אפשר לעזור להרגעה גם ע"י טיפולים שונים כמו שהומלץ לך (ונוספים) בהצלחה!

למעלה