רוצה להבין

רוצה להבין

יש לי הרבה פעמים וויכוחים לגבי 'השיטה' להתמודדות עם פחד.
מה שעזר לי ולכן אני חושבת שזו השיטה היעילה היותר היא להתמודד עם הפחד (או כל רגש שלילי אחר) על ידי הרגשתו בלבד בלי לנסות להדחיק או לפתור וההתמודדות הלא נעימה עצמה היא זו שמחזקת את השרירים הנפשיים ומביאה את האדם למקום חזק בטוח ומסוגל יותר.

מנגד מציעים שיטות ש'עוקפות' את הרגשות הלא נעימות. שהן 'לא לוקחות הרבה זמן' ושינוי מיידי. עכשיו תראו, ככל שאני מתחזקת על ידי שיטה 1 אני מגיעה למסקנות חדשות או פתרונות מהתת מודע שאני לגמרי בספק שהייתי מגיעה אליהן עם nlp או שיטות אחרות.

אני מקבלת את התחושה כאילו השיטות האלה מסרסות את ההתמודדות עם הפחד ולא עובדות על "שרירים" נפשיים אלא יותר כמו פיקס.

אתן דוגמא,
הכאב הכי גדול שהיה לי מהילדות זה אהבה חד צדדית וזה השפיע על הדימוי העצמי שלי שנים. היום כשאני בטוחה בעצמי הרבה יותר בגלל העמידה פנים מול פנים עם הכאב של הדחייה אני מעריכה את עצמי יותר כי זה חיזק ושינה אותי. איך הייתי פותרת את זה בשיטה של nlp? איזה "תכנות" יכולתי לעשות?

שרירים נפשים בחיי אני "שורצנגר"

שלום ,
אני כותב לך במרחב של אדם שמכיר כאב נפשי כמו כולנו וקצת יותר בהגדרה אני תלמיד NLP מתחיל וככזה התיחסות שלי היא משם.
מכיר את הגישה שלך זו היתה דרכי לאורך השנים
מוציא לרגע אותנו מתוך הסיפור - חלק מהאנשים לא מסוגלים לשאת את הדברים לבד לעבד אותם "להיות איתם" וזקוקים לעזרה.
מאוד מכבד את העזרה שאדם אחר יכול להעניק עצם השותפות עושה פלאים ובNLP לומדים לעשות את זה מורגש .
אני מוצא משאבים בשיטה שלא ידעתי, שלא היו זמינים עבורי בדרך הרגילה .
שרירים נפשים בחיי אני שוורצנגר (-: אין פה הוקוס פוקוס זו עבודה מאוד מסודרת לפעמים באופן אישי חזרתי על אותו סיפור מאות פעמים כאן פתאום יש אפשרויות חדשות להסתכל על הדברים לשים לב לפרטים שאולי פספסתי והכל אפשרי
אגב לגשת לטיפול דורש אומץ אדיר לומר " לא טוב לי,.
אני רוצה משהו אחר "

לי השיטה הטיפול הזה עוזר מאוד
בברכה
דניאל

יכול לתת דוגמא?

אני חושדת שזה עוזר למי שאין מספיק מודעות עצמית ולא מבין לבד מאיפה התסביכים שלו נובעים.

ommerl

New member
שלום מדאם

אני חושב שהססמאות באמצעותן מנסים להסביר מה זה NLP והפרשנות שלהן לא משקפות את עולם ה- NLP.
אל תיצמדי לססמאות כמו "תכנות התת מודע" או דברים כאלה. זה לא באמת מעניין כי זה לא באמת אומר מה זה NLP...

ב-NLP עושים כל מה שצריך כדי שהבעיה תיפתר. זה יכול להיות רגרסיה לגיל שבו התחילה הבעיה ופתירתה שם, זה יכול להיות שינוי ברמת הזהות או המהות, וזה יכול להיות שינוי פשוט בקידוד של המציאות.

אחת הנחות היסוד החשובות ב- NLP היא שכל אדם הוא מיוחד וכך צריך להתייחס אליו ולטפל בו.
אני לא יכול לדעת איך היית פותרת את הבעיה שלך ב- NLP כי דרוש ראיון מעמיק לפני כן. אני מקדיש את הפגישה הראשונה לשיחה וראיון, בלי תהליכי NLP בכלל. רק ללמוד את העולם הפנימי והייחודי שלך. להבין ולזהות את המבנים הפסיכולוגיים שקשורים לפחד (כמו אמונות, ערכים וזהות למשל). ורק משם אפשר להתחיל.

לא ככ הבנתי

אם למשל חוויות הדחייה מהילדות גרמו לי לחשיבה פרפקציוניסטית ומחשבות ש'אני צריכה להיות מושלמת כדי שיאהבו אותי'.
אז היום ההתמודדות עם הכאב חיזק אותי ועיצב את אישיותי כך שהביא אותי למקום שאני באמת מגדירה את עצמי כמושלמת.
מה היה עוזר לי לדמיין את עצמי ילדה מה הייתי אומרת לה, להגיד לה את טובה מספיק לא היה משנה כלום רק ההתמודדות המחזקת.

אני מנסה להבין אם יש עוד דרך אפקטיבית לפתור את זה חוץ מהדרך

הארוכה שהלכתי בה

הבנתי שזו דרך קצרה ומהירה לא הבנתי מהו הטיפול

ואם העניין הוא לתכנת את התת מודע, שאני מאמינה בזה מאג שהמציאות שלנו היא כמו קידוד תוכנה במחשב, אבל אני מחפשת דוגמאות להבין איך זה באמת עובד ואם זה היה יכול לעזור לי וכרגע בכל מקום שאני מחפשת אני מקבלת בעיקר סיסמאות שזה אומר פשוט ללכת לפגישה ולראות כדי להבין.

ommerl

New member
NLP זה לא רק לדמיין וזהו.

יש ב- NLP מיומנויות שפתיות של המטפל שהוא משתמש בהן כדי לעזור לך להרחיב את תפיסת המציאות שלך. להבין דברים שלא הבנת קודם על ידי שאילת שאלות בצורה מדוייקת, בחינת המציאות והצעה של פרשנויות חדשות.
&nbsp
בנוסף יש גם תהליכים שבהם משתמשים בדמיון. השימוש בדמיון הוא תכליתי. יש מטרה להכול. לא סתם עוצמים עיניים ומדמיינים שיחה עם עצמך כשהיית ילדה. יהיה שימוש במה שמתאים לך ויעזור לך. שאלת מה זה יעזור? אין לי מושג. אולי זה לא יעזור. לכל אחד יש צורך אחר.

יש איזשהו קישור לדוגמאות קונקרטיות מטיפול?

ואם הייתי באה לפגישה ראשונה איזה עוד מידע חוץ ממה שתיארתח היה חיוני למטפל כדי לדעת לעזור לי.

ommerl

New member
קישור

לפני שאת רואה את הקישור, חשוב שתביני מה את רואה: בדקה השישית הוא מתחיל תהליך NLP בדמיון. אפילו לא דמיון מודרך/רגיעה/היפנוזה. התהליך שרואים זה מה שלכאורה עושה את הטיפול, אבל למעשה זה לא היה עושה לו שום דבר בלי השש דקות המקדימות האלה. הוא לא מבזבז זמן ולא אומר שום דבר סתם בלי סיבה. אפילו הבדיחות שלו זה בכוונה. http://youtu.be/Z_RQxt0Wcgk
&nbsp
זה סטיב פיקוס. הוא שנים מטפל באמצעות NLP. בסרטון הקודם היה בעיקר התייחסות לתמונה. פה זה בעיקר התייחסות לקול:
http://youtu.be/jYT9-Hgf8nk

אסביר למה

לדוגמא שהוא ניסה להצמיד לתמונה את הרעש של הקרקס ועל ידי זה לבטל את הקונוטציה השלילית. זה גורם לי לחשוב כאילו הוא חושב שהמוח שלנו מטומטם, זו חוויה שלילית ולהצמיד לה משהו חיובי לא פותר למה הרגשתי שזה שלילי מההתחלה. זה לא פתר את חוסר הבטחון שבגללה הזיכרון היה שלילי, אז מה הוא עשה בזה?

ommerl

New member
אל תיפלי לתוכן. זה לא המוזיקה של הקרקס שעושה את זה

קחי בחשבון שהוא על במה והוא עושה על במה דברים אחרת. כשהוא מרפא פוביה מנחשים לקהל, הוא מביא לבמה את נחש האנקונדה הכי גדול שיש באנגליה כדי לבדוק אם הריפוי עבד (וזה עובד!). כשאני מטפל אני לא שם הקלטה של מוזיקת קרקס ואין לי נחש אנקונדה בקליניקה...
הוא עושה דברים אחרת כדי להמחיש עקרונות שהוא מלמד. את צפית רק ב-10 דקות (בערך) מתוך שבועיים שלמים ודחוסים (שהם רק תעודה אחת).

עכשיו, אני מקווה שתביני שמה שחשוב זה שבשורה התחתונה זה עובד. תמיד תוכלי למצוא איזה פרט קטן שאת לא אוהבת או לא מתחברת בכל שיטה. המוזיקה שהוא השמיע זה הסגנון האישי שלו אבל זה חלק מעקרון כללי שאת עדיין לא מבינה (זה לא מבוסס על אינטואיציה שאת פשוט יכולה להבין מצפיה. חלק גדול מהסרטונים שלו אני בעצמי לא יודע להסביר).

זה לא משנה אם את מתחברת לזה או לא.. מה שמעניין זה שזה עובד.
תביני, אני לא מלמד NLP ואין לי אינטרס שתאמיני לי ש- NLP עובד או לא עובד. אני לא מרוויח כסף מזה שאת תאמיני או לא.
אני באופן אישי לא מאמין שזה עובד. אני יודע שזה עובד. בהתחלה לא האמנתי אז קראתי מאמרים וספרים, למדתי, בדקתי וניסיתי, גיליתי שזה עובד מספיק פעמים ואז הלכתי לעשות בזה הכשרה רשמית. ואני עדיין עם יד על הדופק כדי לוודא תמיד שאני באמת עוזר לאנשים ולא חיי באשליה שאני עוזר לאנשים.

מנסיוני.

כל הדרכים מובילות לאותו מקום - כל הדברים מותמרים ומטופלים, בסופו של דבר, באמצעות מודעות.
מודעות רבת-עוצמה למשהו (אני מתכוון לקשב טהור, לא למחשבות אודות הדבר), משנה אותו לחלוטין בתוך המערכת שלנו; מחוללת טרנספורמציה מוחלטת.
טכניקות NLP למיניהן, במיטבן, משמשות כלי-עזר רב-עוצמה לכך ויכולות להוות קיצור דרך משמעותי מאד, בהשוואה לנסיון להפנות קשב טהור לבדו ותו לא, מפני שהן כביכול מביאות את הקשב בדיוק למקומות הדרושים, לנקודות הנחוצות, בהקשר לעניין נתון כלשהו.
לפיכך אני ממליץ על שילוב; ולדעתי כל מטפל NLP מעולה משלב באופן אינטגרלי בעבודתו את הדרך שציינת שעזרה לך; ממש כשם שכל מטפל מובחר "בנוכחות ישירה" או "בקשב ישיר", משלב באופן טבעי, כך או אחרת, עם או בלי לקרוא לזה כך, כלים חשובים מתוך עולם ה-NLP.
לכל דרך יש יתרונות, כך שהנתיב הייחודי החד-פעמי שדרכו פסעת העניק לך את מתנותיו הייחודיות, ששום נתיב ייחודי וחד-פעמי אחר לא היה יכול לתת לך במדוייק... וכך גם הנתיב הייחודי והחד-פעמי שדרכו תבחרי להמשיך לפסוע הלאה.

צודק המפתח האולטימטיבי לשינוי הוא מודעות

יכול להיות שיש אנשים עם פחות מודעות שזקוקים לכל ניני תרגילים להזכר ולהגיע לתת מודע. אבל מודעות עצמה יכולה לגרום לתהליך ארוך מאד או פתרון קצר. תלוי בגודל התסבוך. היומרה להגיד שnlp פותר את זה בפגישה ממש מגוכחת. יש הבדל בין מציאת פתרון לבעיה לבין שינוי הוויה של בן אדם שזה תהליך דומה לגידול צמחים.

מפתיע ככל שזה יהיה, דברים רבים יכולים להיפתר בפגישה בודדת.

יש לכך שלל דוגמאות.
לדוגמה, הפסקת עישון לתמיד, כך שגם הצורך לעשן נעלם ומתפוגג במידות שונות (ברובו עד כולו!), אפילו במקרה של אנשים שהיו מעשנים כבדים במשך עשרות שנים.
באלן קאר עושים זאת בצורה מצויינת.

נכון מאד ששינוי הווייתי לוקח זמן, אך לפעמים:
א. נדרש שינוי תכני ולא הווייתי.
ב. סוג מסויים של שינוי הווייתי עמוק יכול לפעמים להתרחש תוך מספר רגעים, שלא לדבר על מספר שעות.
ג. ניתן לבצע שינוי שבעקבותיו המערכת מסתנכרנת אליו בהדרגה בכל הרמות.
חזיתי באופן אישי במגוון של שינויים יציבים אצל מגוון-אנשים, שהתרחשו תוך פגישה אחת.
אז התופעה קיימת, גם אם לא תמיד היא זמינה לכל אחד, בכל פגישה, בכל נושא.

אם מישהו בא אלי עם קוץ ביד, אני אוציא את הקוץ.
זה ייקח רק רגע אחד.
יתכן שהקוץ תקוע אצלו כבר שנים ויצר מגוון עצום של בעיות מישנה.
חלקן תפתרנה עם הוצאת הקוץ, חלקן לא.
וכמובן שהוצאת הקוץ לאו דווקא תפתור/תתמיר את הדפוס/מערך שאפשר לקוץ להיכנס מלכתחילה.
אז כן, את צודקת, יש מורכבויות; וכן, גם אנחנו צודקים, שלעתים אפשר לשנות את החיים של מישהו בפגישה אחת בודדת.

ומה עדיף? להוציא את הקוץ? לטפל בבעיה שהביאה אותו לשם מלכתחילה? גם וגם?
יש אפשרויות טובות רבות... שכולן לגיטימיות במהותן... וכולן יכולות לשרת את הטוב בדרכן.

ommerl

New member
אני לא שמעתי ש-NLP פותר הכל בפגישה אחת בלבד

אף אחד לא אמר ש- NLP פותר כל בעיה בפגישה. יש בעיות שאפשר לפתור בפגישה אחת ויש בעיות שלוקח אפילו 10 פגישות.
&nbsp
חבר טוב שלי התחיל לעשן בגיל 14, לפני 10 שנים. הוא מספר שהסיגריה הייתה חלק ממנו. חלק מהאישיות שלו. חלק מהגוף שלו. כשהוא לא עישן הוא דמיין את עצמו מעשן. עישון היה הדבר המרכזי בחייו.
הוא עבר תהליך גמילה מעישון במרכז גמילה שבו אני עובד שהשיטה שלו מבוססת על NLP.
אחרי התהליך שאורך 6 שעות רצופות הוא לא רק הפסיק לעשן, הוא גם התחיל לעשות ספורט, לאכול בריא, הוא ירד במשקל ועדיין יורד, והוא מספר שזה אחד השינויים הכי משמעותיים שהוא עבר בחיים שלו.
&nbsp
אז אמנם זה לא לקח פגישה אחת של שעה אלא תהליך של 6 שעות אבל זה עבד וזה שחרר אותו מהעישון לנצח ושיפר לו את החיים בכמה תחומים במקביל.
&nbsp
וכל שבוע יש כמה סדנאות ואחוז ההצלחה (כלומר אחוז האנשים שמסיימים כמו חבר שלי את התהליך ועוברים שינויי מהותי) הוא 90-95%. מי שלא נגמל בסדנה מקבל תמיכה ונגמל במסגרת התמיכה שהוא מקבל אבל זה מעטים.
&nbsp
(אני בכוונה לא כותב את השם של המכון כדי לא לפרסם)
&nbsp
&nbsp
אני מספר לך את כל זה כדי בסך הכל להגיד ששינויים עצומים בנפש של האדם אפשר לחולל בזמן קצר אם יודעים איך לעשות את זה. זמן קצר זה לא פגישה אחת, זבנג וגמרנו. זה יכול להיות גם שש פגישות וזה עדיין נחשב קצר. וב- NLP יודעים איך לעשות את זה וזה מה שמעניין.
&nbsp
את לא צריכה להבין איך זה עובד כדי שזה יעבוד. אני לא מלמד NLP את הלקוחות שלי.

למעלה