רוצה לדעת איך מכינים חילבה

al55

New member
חילבה אסלית ../images/Emo91.gif

מתכון חילבה מקורית ואסלית.al55 להשרות 1/2 כוס גרגירי חילבה במים למשך לילה או 8 שעות להחליף מים מידי פעם כדי להוציא את המרירות של החילבה. להקציף את החילבה עם מעט מים קרים להוסיף עגבניה מגורדת , להמשיך בהקצפה בערך 10 דקות. להוסיף תבלינים: 1/2 חבילה קוזברה טריה וטחונה עם 2 שיני שום-לטחון במג'מיקס. מלח קורט פלפל שחור 1/3 כפית ציפורן טחון 1/3 כפית הל טחון, 1/3 כפית כמון טחון. מיף לימון לפי הטעם. לערבב לתוך החילבה ולקרר. מומלץ מאוד להקפיא למנות. נשמר 3 ימים במקרר. למי שאוהב חילבה , זהו מתכון מצויין.
 
אלונה, את לא טוחנת את הגרגירים

אחרי השהיה במים? אמא שלי טוחנת בבלנדר את הגרגירים שהושרו עם כרשה (כרת) ואח"כ משאירה את העיסה הזאת "לנוח" עוד כמה שעות ורק אז היא מוכנה להקצפה.
 

סנאית 12

New member
בעיקרון טוחנים אותם בבלנדר עם מיץ

לימון לפי הטעם,מלח ופלפל,אפשר להוסיף עגבניה,ומוסיפים מים לפי הצורך עד שהעיסה נהיית דלילה ,וכמובן מוסיפים סחוג.
 
למעלה