רוצה לבשל בריא

sapirchu

New member
רוצה לבשל בריא

איך אפשר לסגל אכילה משפחתית בריאה?

clcl

New member
"קל ובריא" יותר מ-200 מתכונים

חדש: "קל ובריא" - מדריך המציע יותר מ-200 מתכונים ותפריטים יומיים כשלצידם פירוט הערך הקלורי שלהם טעים או בריא? אלינוער רבין פותרת את הדילמה הנצחית במדריך חדש, "קל ובריא". המסקנה: אפשר ליהנות מאוכל שהוא טעים ובריא כאחד, ואפילו פשוט להכנה. אלינוער רבין: "המדריך מספק עצות מעשיות ומתכונים שיעזרו להכין אוכל בריא שבאמת מתחשק לאכול" ניתן להשיג את המדריך "קל ובריא" בכל רשתות השיווק, חנויות הספרים וקיוסקים נבחרים

כמה רעיונות מהמשפחה שלנו

1. אוכלים מגוון 2. אצלינו יש תפריט שבועי שנקבע עם הילדים ומורכב ברובו ממאכלי סבתא ביתיים : מרקים, דגנים , קטניות. הילדים מקפידים יותר ממני על התפריט. אם אני מחליטה לגוון הם בדרך כלל מעירים לי. פעם בחדש התפריט נפתח לשינויים בהתאם לעונה ובהתאם לבקשות שלהם. 3. לאכול עונתי: בחורף יותר מרקים חמים, שורשים וקטניות 4. אם אפשר לקנות אורגני אז רצוי מאד. 5. לא להיות קיצוניים- אצלי מגיל צעיר הרגלתי רק לקמח מלא אבל עכשיו לאור הבקשות הוספתי לבית הספר כריכים מפיתות רגילות ואפילו ממרח שוקולד פעמיים בשבוע. 6. ירקות על השולחן. פשוט לחתוך ולשים על השולחן. הילדים יראו את ההורים וילמדו לנסות ולטעום. 7. סיפורים מבית סבא וסבתא: כמו שאמרתי אני אוהבת מאכלי סבתא והסבתא הפרטית שלי גם בישלה תפריט מאד ים תיכוני. אני מכינה מאכלים ומספרת לילדים על סבא שלהם שהיה ילד ולא היה בבית כסף לקניית מאכלי מותרות. מכינה סלט פתוש ומספרת שסבתא שלי עליה השלום היתה אוספת בימי חמישי את כל הירקות שהיו לה ומוסיפה להם את הלחם הישן שנשאר מהשבוע ובסוף יצא מעדן. אוכל זה המון זכרונות וסיפורי מורשת ושום מקדדונלד לא יתן לכם זכרונות כאלה. 8. אם יש גינה או אפילו כמה עציצים במרפסת לשתף את הילדים בגידול חלק מהאוכל שלכם. הבן שלי בן 6 אוהב לאכול אפונים מתוקים ישר מהשיח וגם צנוניות מהגינה הילדים האחרים אוהבים עגבניות שרי שנקטפות. אם יש גינה אני ממליצה בחום על עצי פרי מקומיים ארץ ישראלים ( שבעת המינים למשל)

עוד משהו קטן

אוכל בריא הוא אוכל כמה שיותר טרי וקרוב למקור וכמה שפחות מעובד. אני לא יודעת באיזה גיל הילדים שלך. הילדים שלי בגיל בית הספר ולימדתי אותם לקרוא בצורה ביקורתית תוויות של ארוזות מזון: להעדיף מוצר דומה שאין בו צבעי מאכל וכד'.

למעלה