רוצה כנפיים....

MStardust

New member
רוצה כנפיים....

היי גרא, פורום יקר.. זהו, שוב על סף בכי מול המסך, לוקחת המון אוויר לריאות ומסתכלת על התקרה.. ושוב מסתכלת על המסך. אמא חזרה היום מפגישה עם העובדת הסוציאלית, שאלתי איך היה ועיניה התמלאו דמעות. "מה קרה"? "למה את בוכה?" והיא עונה לי. "אני לא בוכה.." ואני שומעת את קולה רועד. עזבתי את זה ובנתיים היא הציתה סיגריה והתיישבה ליד השולחן. והתחילה לדבר.. "אני לא רוצה להיות עשירה. באמת שלא" "רק רוצה לגדל אתכן בכבוד, נמאס לי לומר לכן לא" "אני רוצה לעזור לכן ואין לי יכולת" "אז שיאשימו אותי שהבאתי חמישה ילדים, הכל מקובל. המצב היה אחר" "אני לא מצטערת על אף אחת מכן" אמא שלי שכירה, אבא שלי שכיר. משפחה של שבעה נפשות. ובור ענקי בבנק. אני כבר שנים לא מעיזה לבקש כלום. עד למקומות שאין לי ברירה. כשאמא עובדת לילות ערבים, אני בבית עוזרת כמה שאני רק יכולה. מנסה לשכנע את עצמי שיום יבוא, הכל יראה אחרת. אני לא אחשוב פעמים לפני שאני אקנה קרטיב. אני אומרת לעצמי, את לא תביאי ילדים עד שתהיה לך קריירה משגשגת ודירה ואוטו. יהיו לך חסכונות ללימודים לילד/ים שלך. הם לא יצטרו לדאוג ולדעת את מה שאת ידעת בגילם. אתמול דיברתי עם "חברה" שלי באיסיקיו. היא שאלה מה התכניות שלי לחופש. בראש שלי יש שני דברים: א. ללמוד למועד חורף בהיסטוריה ואנגלית. ב. לעבוד, יש ברירה? ומה עם לצאת קצת..היא שואלת אותי. לצאת? אני לא יכולה להרשות לעצמי. והיא? לא הצליחה להבין את זה. ילדה בגילך לא יוצאת?!?! אז כן, ילדה בגילי לא יוצאת. פעם בחצי שנה אולי. לילדה בגילי יש סדר עדיפויות שונה מבני גילה לצערי הרב. היא בחיים לא תהיה מסוגלת להבין איך זה שאחותה בת השמונה תקום כל בוקר בחוםפש בשמחה וששון ותלך לקיטנה שלה. בעוד אחיות שלי תשארנה בבית. מקנאות...מנותקות.. היא לא תבין מה זה אמא בוכה כי נשבר לה הלב לראות את הילדות הקטנות שלה מנותקות מהשאר בגלל המצב הכלכלי שבכלל לא תלוי בהן. נשבר לה הלב מלומר להן לא על ללכת לראות סרט שכולם מדברים עליו בכיתה. היא לא תבין את הפחד שלי של לצאת מהמעגל הזה. היא לא תבין מה זה לדעת שאין להורים כסף לעזור לך. ושאולי עם השכר מינימום שאקבל אחרי הצבא מאיזו עבודה זדמנת אצליח לממן דירה ולימודים? (ספק גדול.) היא לא תרעד מלחשוב על העתיד שלה. מה יהיה בסוף? שווה לי להמשיך לשאוף גבוה? ומה עם להלחם קצת? למרות שלא תמיד אני מבינה למה.. וזהו.. יהיה בסדר. המשך שבוע טוב לכלכם..

gesus

New member
אולי זה קצת ../images/Emo32.gif../images/Emo54.gif

אבל אני חייב לשאול את השאלה הזאת לאור ההודעה שלך. איך זוג אנשים יכול לנהוג בכזה חוסר אחריות ולהביא 5 ילדים לעולם כשמצו הכלכלי עלול לא להרשות פריבילגיה שכזו? יכול להיות שלפני נגיד 3 שנים מצבכם היה טוב אבל עדיין בשביל להביא 5 ילדים צריך בטחון שיש גב כלכלי בשביל לספק לילדים אוכל וחינוך ראוי ואם היום אתם נעזרים בעו"ס זה אומר שלא היה לכם גב כלכלי. יכול להיות שזה האשמת הקורבן,אבל אני מאמין שאדם שמביא ילדים לעולם צריך להיות מספיק בוגר כדי לתכנן את חייו ואת החיים של האנשים שהולכים להיות תלויים בו לפחות 18 שנים. שיהיה לך ברור שאני לא מאשים אותך ומרגיש סימפטיה מלאה כלפייך כי גם אני לא רחוק מהמצב הזה,למרות שלי יש כלים להתמודד עם זה ולעזור להורים שלי.

infatuation

New member
סליחה אבל

אני חושבת שקצת הגזמת בתגובתך ואין כאן להאשים את ההורים שלה בשום דבר כזה. אתה לא מכיר את העבר המשפחתי או הכלכלי שלהם, ובמשפחה כזו כמו שאני מבינה מדברי הכותבת כולם עוזרים ותומכים בכולם, וזה דבר חשוב לא משנה מה המצב הכלכלי שהם נמצאים בו היום.

MStardust

New member
סלחתי אבל.

א. אנחנו לא מקבלים שום עזרה מהרווחה העוזרת הסוציאלית נפגשה עם אמי מסיבות לא קשורות בעליל. ב. יש אוכל בבית.. ואני לא חושבת שנחסך ממני חינוך ראוי.

gesus

New member
כנראה שלא הבנתי מה שכתבת../images/Emo54.gif

אני הבנתי שאתם נעזרים בעו"ס בגלל מצבכם וגם זה מה שמשתמע מההודעה שלך. בכל אופן,לא טענתי שנחסך ממך חינוך (למרות שאפשר להסיק על כך מזה שרק ילד אחד במשפחה הולך לקייטנה) אלא שבאופן כללי הורה צריך לדאוג שלילד/ים שלו יהיה חינוך,תזונה ראויה,קורת גג ושאר דברים אלמנטריים. הורה שמביא ילד בלי לדאוג שיהיו לו את הדברים הנ"ל הוא חסר אחריות. לפי דעתי להורה יש מחויבות אחת בחיים,לא לאישתו,לא לאחים שלו,אלא לילדים שהוא מביא לעולם כי הוא לא שאל אותם לפני שהוא הביא אותם לעולם אם הם רוצים להיוולד או לא ולכן הוא חייב לדאוג להם. בואו נסיים את הדיון הזה כאן כי זו לא מטרת ההודעה המקורית ורק רציתי לשתף את הפורום באיזו מחשבה שעולה לי בראש בכל פעם שאני קורא על משפחה עם יותר מ-2 ילדים שנקלעת לקשיים כספיים.

שחר38

New member
יש הרבה משפחות שהיו במצב

כלכלי מעולה, ונפלו חזק. אז איך אתה יכול להאשים אנשים שאין לך מושג בכלל מה היה מצבם? ולך, שואלת יקרה, אני רוצה לענות, שבטח שכדאי להמשיך ולשאוף, תמיד, ולקוות שיהיה יותר קל. אני לא יודעת עד כמה מקלה העובדה שהרבה אנשים כיום במצב כלכלי קשה, גם אנשים שתמיד היו במצב טוב, והיום, פחות מתמיד, לא מתביישים גם להודות בכך.

גרא.

New member
MStardust,אפשר להרגיש את עוצמת

המצוקה הרגשית שלך,להבין אותה,להיות אמפטי לרגשותייך שלך, ושל שאר בני המשפחה..קשה הרבה יותר לעזור לך באופן ממשי. הבעייה אינה פסיכולוגית, אלא תוצר של מצוקה כלכלית הרובצת כמו אבני ריחיים על משפחתך..נכון הוא כי צרת רבים, היא רק נחמת טפשים..אבל העובדה שיש בארץ אלפי, אולי עשרות אלפי,אולי יותר משפחות במצב כלכלי דומה,אינה מקלה, אבל לכאורה משקפת את המצב הכלכלי של המדינה,בגלל מיליון ואחד סבות,שלך ולמשפחתך אין חלק בהן.יחד עם זה, משהוא לא ברור לי מדברייך,שנימ הורייך שכירים,גם אם הם משתכרים מעט, נוסף על כך מענק מבטוח לאומי..בלא להכנס לחשובים כאלה או אחרים..קצת כסף נכנס למשפחה.יכול להיות שהורייך אינם מכלכלים נכון את משק הבית שלהם? כי קשה להבין, ככה מהתרשמות ראשונה, להיכן הולך הכסף... M,לא ציינת בת כמה את,אבל אחד הפתרונות, לפחות לגבייך, הוא באמת חיפוש עבודה, כל עבודה הגיונית, כדי להרוויח מעט דמי כיס, ואולי גם בכדי לעזור בבית. נכון שבחופש הגדול קשה יותר למצוא עבודה. אבל עובדה, בני נוער רבים כן מוצאים אותה..צריך רק לדעת איך לחפש,איפוא,וכנראה גם מעט חוצפה. ולבסוף, כדאי שתדעי, רבים רבים שהיו במצבך,לא ויתרו על חלומותיהם, על שאיפותיהם..עבדו קשה, בוכל עבודה, למדו והגיעו גבוה למעלה..יש כל כך הרבה דוגמאות לכך. גם את, למרות המצב כרגע, אסור לך לאבד תקווה..אם תדבקי במטרותייך..ותאמיני ביכולך להגשימן..זה יקרה.

../images/Emo24.gif

אני מבינה לליבך. קשה לראות את כולם מקבלים כל כך הרבה דברים מובנים מאליו קיטנות, פינוקים קטנים, סרטים, בילויים בעוד את לא יכולה להרשות זאת לעצמך מכיוון שמצבכם הכלכלי אינו נוסק לשמיים. בסוף יהיה טוב. לא עשית שום דבר שזה מגיע לך. אף פעם אסור לאבד תקווה! אם תשאפי גבוה זה מה שיחזיק אותך ויגרום לך להיות כפי שאת רוצה עם ילדיך. אסור להרים ידיים ואסור להפסיק להלחם כי אם לא תלחמי תכנעי ולשבת בחיבוק ידיים לא יעזור. שולחת לך הרבה כוחות
מאיה.

למעלה