רוצה המלצה לספר...

driftwoodstav

New member
רוצה המלצה לספר...

פנטזיה טוב. משהו יחסית ארוך (אבל לא מידי...), שיהיה מעניין, ועדיף בלי יותר מידי ספרי המשך.

Rivendell

New member
פנטזיה, יאמי ../images/Emo99.gif

קודם כל, יש לנו מאמר גדול מלא המלצות, שנקרא "מי מפחד ממדע בדיוני". יש שם גם המלצות על מד"ב ופנטזיה, וגם דיון מעניין על למה אנשים נרתעים מהז'אנר. מומלץ בחום. חוץ מזה, קשה לי קצת לחשוב על כאלה בלי ספרי המשך... בד"כ הם באים בסדרות, שזו בעיה רצינית. יש את הספר המלא של אמבר (לא יודעת איך או אם זה יצא בעברית ככרך אחד) שמכיל את הכל. עדיין לא קראתי אותו, אבל שמעתי עליו נפלאות. חוצמזה אני כרגע עם "שיר של אש ושל קרח" שזו אמנם סדרה, אבל סדרה פשוט מדהימה, אז אולי בכל זאת?
יש את הספרים של מלאני רון. שוב, טרילוגיות.. אבל נהדרות
אני אמשיך לאמץ את מוחי ולחשוב על משהו שהוא לא סדרה. בסוף זה יגיע.

המלצה: סטיבן בראסם - ג'הרג

סיפור פנטסיה בעולם פרי דמיונו של המחבר המתרחש בארץ השייכת ליצורים דמויי אנוש בשם דרגאירנים (אני-לא-זוכרת-מי טען שהם אלפים, אבל אני מסרבת להדביק תוויות). אותם דרגאירנים מחולקים ל"בתים" כשלכל "בית" יש חיה שמסמלת אותו. רובן (למעשה, כולן מלבד נץ) חיות דמיוניות - למשל בית דרקון או בית ג'הרג. הסמלים האלו מייצגים את אופי הבית והתנהלותו ואת אופי בני-הבית. למשל - בני בית הדרקון אמיצים והכבוד חשוב להם מאוד. באותו עולם הג'הרג הוא אוכל נבלות נחשי מעופף בעל יכולות טלפתיות שנראה יותר כמו בדיחה על חשבון דרווין (אם היה חי שם) מיצור הגיוני. בית הג'הרג, כמו סמלם, הם "אוכלי הנבלות" של החברה - רוצחים, שודדים ושאר ברנשים שלא היית רוצה לפגוש בסמטא אפלה, אם כי הם שימושיים (בעיקר בפוליטיקה). הם נבלות - והם ממש טובים בזה. גיבור הספר הוא בן-אנוש המשתייך לבית ג'הרג, שהוא הבית היחיד כמעט שמקבל חברים שלא נולדו לתוכו - היחיד לגמרי שאפשר לקנות חברות בו. בני האנוש בעיר הדרגאירנים זוכים ליחס מזלזל ונחשבים נחותים. אם כי ולאד (הגיבור) זוכה לכבוד שיזכה לו כל אחד שברור לעומד מולו שהוא חי רק בזכות רצונו הטוב. ולאד הוא מתנקש מעולה ומכשף, בעליו של ג'הרג בשם לויוש ויש לו הרבה לגלות במהלך הספר. הספר כתוב בפשטות, בניגוד לניסוחים המסורבלים והשפה הגבוהה שפעמים כה רבות חביבים על סופרי פנטסיה (בעיקר פנטסיה גבוהה), או על מתרגמיהם, לפחות. הוא משעשע מאוד ומהנה לקריאה. אני מאמינה שאהנה לקרוא אותו שוב גם כשאני כבר יודעת את פיתולי העלילה המפתיעים (אותי הם הצליחו להפתיע מאוד). עם זאת, לא מדובר בספר שמספק הרבה מעבר להנאה. בעיני, גם זה הרבה, אך יש שימצאו את הרוח הליצנית של הספר מציקה קצת בסופו של דבר. יש לספר המשכים שקיבלו המלצות (בפורום זה ממש), אך אפשר לקרוא אותו גם בפני עצמו והוא לא מאבד דבר מקסמו. אני לא קראתי אותם, לכן לא אוכל לחוות עליהם דיעה. לסיום - הציטוט שהופיע בחתימה של מישהי, ששיכנע אותי לקרוא את הספר: "קראתי לו "לויוש". הוא קרא לי "אמא". אימנתי אותו. הוא נשך אותי. לאט, לאורך החודשים הבאים, פיתחתי חסינות לרעל שלו. לאט עוד יותר, במשך שנים, פיתחתי חסינות חלקית לחוש ההומור שלו."

driftwoodstav

New member
תראי...

אם יש ספר נהדר שהוא טרילוגיה אני לא אפסול אותו. אני רוצה ספר שיסחוף אותי, שיהיה ארוך מספיק בשביל שהדמויות יהיו מורכבות ויתפתחו, וכמובן גם היחסים ביניהם. אני רוצה שיהיה בו רוע, וגם מצד שני- טוב, ואהבה, ובגידות, ואיזה שהוא מסע למשהו...קווסט משהו... אולי אני מבקשת יותר מידי- אבל ראיתי איזה סרט בערוץ שלוש (הוא לא היה משהו בכלל...) ואז הגיע לי כזה חשק לספר כזה...שלא עובר לי כבר שבועות!

Rivendell

New member
אם ככה, אז באמת לכי על "שיר של אש

ושל קרח". זה של ג'ורג' מרטין. הספר הראשון נקרא "משחקי הכס". אני לא השתגעתי על התרגום, אז אני ממליצה לנסות באנגלית אם זה לא עינוי בשבילך. אבל בכל מקרה הוא טוב, גם בתרגום (שאגב ראיתי שאחרים כן אהבו, אז אולי זו בעיה אישית שלי
). הוא מאוד מאוד סוחף, והוא גם ארוך מאוד. עצתי - קני את הראשון, ואח"כ תחליטי אם בא לך על השאר.

המלצות קצרות

דברים מומלצים אחרים בז'אנר: ניל גאימן - לעולם לא עולם (החביב עלי), אבק כוכבים, אלים אמריקאים. פנטסיה אורבנית עם מגע אפלולי והומור ייחודי. הוא כתב גם את "בשורות טובות" בשיתוף עם פראצ'ט. "שורות טובות" הוא הומוריסטי יותר ומשלב בצורה מקסימה את הסגנון של שני מחבריו. פראצ'ט מומלץ, כמו שכבר כתבתי במאמר "מי מפחד ממד"ב" שריונדל קישרה אליו. מורקוק - חרב השאול, אבי-סער, מגילת החרבות. שני הראשונים הם המשכיים. רק התחלתי לקרוא אותם בעצמי (למרות שהם נחשבים לקלסיקה בז'אנר), כך שאין לי לרבה לספר מלבד על התרגום המחריד של דורית לנדס שכולל יצירות כמו "דובדבנים כחולים" (שגדלים על שיח, והכוונה, לדעתי, במקור לאוכמניות). נראה לי מעניין בינתיים. פנטסיה גבוהה אפלה מאוד. יש בטח עוד שחמקו כרגע מראשי, אבל אני חייבת לחזור לספר הפנטסיה הנפלא "פיסיולוגיה של הצמח". ממממ... הורמונים צמחיים...

עוד אחת ודי

"סיפורים מן האייל הלבן" - ארתור צ'. קלארק ------------------------------------------ אוסף סיפורי "מינכאהוזן" בניחוח מדע-בדיוני. בפאב האיל הלבן מתאספים מדענים ידועים וסופרים מוכרים מתחום המדע הבדיוני, שותים, נהנים - ומספרים סיפורים. בינהם יש חבר אחד הידוע בסיפוריו הנכונים מאוד, שאין איש שיערער על אמיתותם. כורים גרעיניים שהופכים את הכבידה באוסטרליה, מכונות בולעות גלי קול ואוניות החוצבות מתכות יקרות ממי הים... כמו הברון הידוע, גם אותו ברנש מפליא בסיפורי גוזמאות מבדרים ומשעשעים להפליא שחווה בעצמו (או לפחות שמע מ"ידיד טוב") ברחבי העולם. בין הזמן שבו נכתב הספר הספיקו להעביר כמה מנושאיו מעולם המד"ב לעולם המדע וכמה להפריך, אך דבר מכל אלה לא נגע בקסמם השובב וברוחם הטובה. הספר זורם במהירות ותפגשו את כריכתו האחורית הרבה לפני שתצפו לכך.

mp38

New member
משהו בלי הרבה ספרי המשך... הממ...

יש את "שירת הגבישים" של אן מקאפרי, שהוא ספר ממש יפה ועד כמה שאני יודעת אין לו המשך. יש גם את סדרת "אמבר" של רוג'ר זילאזני (כן אני יודעת שכבר הזכירו אותה), בעברית הסדרה יצאה בעשרה חלקים ואפשר לקרוא את כולם או רק את החמישה הראשונים. אם את רוצה פנטסיה הומוריסטית יש את טרי פראצ'ט עם "עולם הדיסק" שזאת אומנם סדרה אבל ניתן לקרוא את הספרים בנפרד.

Boojie

New member
ל"שירת הגבישים" יש שני המשכים

לפחות, שלא תורגמו לעברית. Killashandra ו-Crystal line, אם זכרוני אינו מטעני. בכלל, אן מקאפרי לא ממש נוטה לכתוב ספרים בודדים...

mp38

New member
מה?! ../images/Emo12.gif

אוף! אין אף ספר פנטסיה טוב בלי המשך חוץ מהספרים של גיימן?

דדאלוס

New member
דווקא יש

קוראים לו "הנסיכה הקסומה" וכתב אותו ויליאם גולדמן. (ויש עוד כמוהו, כמובן
)

Rivendell

New member
"הנסיכה הקסומה" ../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif../images/Emo99.gif

אבל אם קוראים אותו, צריך גם לראות את הסרט. רק כדי להבין כמה אי אפשר להחליט מה מהם יותר מקסים. הם גם משלימים אחד את השני. משגע.

למעלה