רוצה את עצתכם בבקשה

רוצה את עצתכם בבקשה

ביתי בת השלוש (ולה אחת תאומה ואחת קטנה ) היא מאוד מאוד בישנית וחסרת בטחון, אומרים שאנחנו עושים להם את זה, איך אני עוזרת לה לשפר את הבטחון שלה ואת הבישנות שלה, אחיותיה הם ההפך הגמור ממנה, אשמח לעצות.תודה

לאה_מ

New member
את רוצה לתאר ולתת דוגמאות למה את

חושבת שהיא חסרת בטחון, ואיך זה בהשוואה לאחיותיה? אני שואלת, כי לא כל ביישנות או שקט הם עדות לחוסר בטחון, ואני רוצה לשמוע ממך אלו דברים גורמים לך לחשוב שהיא חסרת בטחון (ואגב, לגבי "אתם עושים לה את זה" - הרי, לדבריך, לאחיותיה אתם עושים בדיוק את ההיפך - אז מה ההבדל???).

irisgh

New member
סתם הערה כללית

זכרי שתיוג קיים בתוך המשפחה. למדתי פעם שלמעשה, ילדים במשפחה שונים עוד יותר אחד מהשני מאשר לולא היו באותה משפחה: ישנה נטיה לתפוס תפקידים: אם ילד אחד דומיננטי, והשני קצת פחות - אבל מטבעו המולד ממוצע, אז בתוך הדינמיקה המשפחתית הוא עשוי להפוך לעוד יותר פאסיבי וותרן. וברגע שמתחיל להווצר לו 'שם' כזה, זה תהליך שממשיך את עצמו. ובנוסף, ישנה אינטראקציה בין אופי הילד להתנהגות ההורים. ילד אחד, למשל, דרבון יעורר להתאמץ, ועל השני יאיים.

למשל

אנחנו נכנסים למקומות היא מתחבאה , או אם באים אלינו אנשים היא בורחת לחדר מסתגרת, היא פוחדת לעשות המון דברים ,קשה לי ממש להסביר. היא בת שלוש.

irisgh

New member
ומי שאומר שזה קשור אליכם, למה הוא

מתכוון? וחוץ מזה, אפשר עוד כמה דוגמאות. אגב, גם כשאני והילד שלי נכנסים למקומות, לפעמים הוא מתחבא מתחת לחולצה שלי, מעין עושה פוזה שמתבייש. במיוחד בכניסה לגן ולסבים, ולאנשים שהוא מכיר, דווקא.

לאה_מ

New member
אני חושבת שביישנות לא בהכרח קשורה

לחוסר בטחון. יש ילדים שלא אוהבים חברה של הרבה אנשים או שמתביישים מזרים. דוקא עם ביישנות הייתי זורמת בלי לדאוג מזה יותר מדי. יש לך עוד דוגמאות לחוסר בטחון עצמי?

winnie5

New member
אני רואה את זה אחרת

אני רואה שהיא רוצה להתבלט ונהנית מהידע שלה שאתם חשים את מה שאתם מרגישים חוץ מזה עצם היותה תאומה זה מראה שהיא רוצה את מקומה ולי יש בת כזו שהיא לא תאומה ואני הייתי בדיוק כזו הכל חולף ותאמיני לי מניסיון יש ילדים שצריכים להתנסות בדברים על מנת להבין אותם בדרכים משלהם זו רק דעתי האישית

לאה_מ

New member
לא אוהבת את ההגדרות של terrible

terriblr two, terrible three אחר כך terrible 4 ו-5 ו-6
נראה לי שאם ננסה להבין בדיוק מה עובר על ילדינו בכל גיל, התקופות האלה יהיו נהדרות, ולא נוראיות.

קודם כל תודה וחשבתי שרק

בגיל שנתיים יש את שנתים הנורא? נראה לי שכל גיל הוא בעיתי בפני עצמו ,להיות הורה זה בכלל לא פשוט.

winnie5

New member
אם זה לא היה קשה

לא היינו מעריכות את זה כמו שצריך ואולי גם את עצמינו לא כמו שמגיע לנו

winnie5

New member
הם נהדרות בלי קשר

ואני רוצה בגלל זה לפחות עוד 2 כאלה למרות שהבת שלי הקטנה רק בת 5 ח'

../images/Emo45.gif אני הפסקתי להגיב על הודעות

שמגדירות את גיל שנתיים כ"נורא". כמו שאמרנו, שפה מעצבת תודעה ומעוצבת על ידה. קצת מודעות למינוחים הללו יכולה לשנות את נקודת המוצא בצורה כ"כ דרמטית, שכל העוקץ יצא ממה שעד לפני רגע נראה לנו "נורא".

למעלה