רוצה את דעתכם

רוצה את דעתכם

בני בן ה-4 וחצי נמצא מתחילת השנה בבית ורק בעוד שבועיים (כנראה) לאחר מאבק ארוך ועיקש, עם פניה לאינספור גורמים כולל חברי כנסת ועורכי-דין הוא יכנס כנראה לגן. הענין הוא שנרמז לי מכמה גורמים שכעת לאחר כל המכשולים ותקופת הזמן הבלתי אפשרית כמעט שבה הוא היה בבית אנו צפויים לחזית חדשה מצד וועד ההורים בגן שמתנגד לילד נוסף. (בגן יש שמונה ילדים) אני רוצה לציין שכניסתו של בני לגן מלווה בהבאת מבנה חדש נוסף לגן היות ושטח הגן באמת קטן, מה גם שההורים עצמם נאבקו לפני תחילת שנה"ל לקבלת מבנה גדול יותר ועכשיו בעצם הם יקבלו אותו בגלל ההצטרפות של בני. אני פשוט מרגישה שחזית כזו היא כמעט בלתי אפשרית מבחינתי, המאבק בכל הגורמים האחרים היה קשה אבל להאיבק בהורים אחרים לילדים כמו שלי או להכניס אותו לגן עם טעם לוואי אחרי תקופה כ"כ קשה...אני לא יודעת אם אני מסוגלת. מה לעשות?

לבקש שיחה או פגישה עם ועד ההורים או

עם כל ההורים והצוות טרם כניסת הילד לגן, כדי ללבן עניינים ולא ל"הצניח" אותו כביכול בגן. מאוד חשוב שאת זו שתפתח את הנושא. תסבירי על הקשיים, על השמחה שהוא זוכה להיכנס לגן טוב כל כך, מעט מילים טובות להורים האחרים זה דבר שגם יכול לעזור. יתכן שההתנגדות של ההורים נובעת מחוסר הבנה ולכן כדאי לטפל טרם כניסתו לגן. אולי אפילו לשלוח מכתב אישי לכל הורה עם מספר הטלפון שלך, אולי להרים טלפון להורים בשעה שנוח להם ולדבר איתם על הנושא. בשום פנים ואופן לא לוותר על הזדמנות הפז של להכניס את הילד לגן. דיפלומטיה היא מילת המפתח, אם את רוצה, דברי איתי במסר אישי, אשמח לשוחח איתך על הנושא. דניאלה

dinr

New member
אותנו דחו שנה מאותה סיבה

שלא היה מקום בגן ליד הבית ונאלצנו בסוף לנסוע כל בוקר שעה לגן מרוחק. הסבירו לנו שבמקור הגנים התקשורתיים בנויים לשישה ילדים, ושמונה זה תקן חחורג. בדיעבד לדעתי יש גנים שניתן להכניס להם 9 ילדים. תלוי בתפקוד הילדים בגן ותלוי בכמות הצוות. בגני עיריה שישנה רק גננת אחת שתי סייעות ובת שירות אחתוזה ממש לא מספיק מבחינת אנשי צוות. בגני עמותות ישנם אנשי צוות רבים יותר, אבל גם כאן תלוי מה רמת תפקוד הילדים וגיל שלהם. לנו העיריה הטילה וטו ולא ניתן היה להכנס לגן התקשורתי.

שלום איטי המקורי

אספר לך מה שקרה אצלנו מהצד השני של ההורים... בשנה שעברה היו בגן של בני 8 ילדים, ואחרי שהחלה השנה נוסף עוד ילד. אין ספק שילד נוסף בגן, זה חלוקה של הזמן והמשאבים ל-9 במקום ל-8. אבל בגלל שידענו שזה המקום הטוב ביותר עבור אותו ילד, אנחנו עודדנו את האם להתחיל בתהליכים ולהעביר אותו. מה שחשוב שהגננת והצוות הסכימו לקחת על עצמם את האחריות, איזו זכות היתה לנו לבוא ולפגוע בילד? במקרה שלכם, כשאת יודעת שישנה כבר אי הסכמה בקרב ההורים, מאוד ממליצה להקדים תרופה למכה, בדיוק כמו שעומר המקורית הציעה. רוצה רק להוסיף, שלא רק את צריכה לדבר. הגנת חייבת לחזק את דברייך. בסופו של דבר היא זו שאמורה לקחת אחריות על ילד נוסף, והיא צריכה לגבות אותך במאת האחוזים. כן דיפלומטיה מאוד חשובה, ותכיני לך את מה שאת רוצה לאמר מראש שלא תילחצי ותתבלבלי, אבל שוב, תבקשי את תמיכת הגננת. גם השנה יש בגן שלנו תשעה ילדים, כך שזה לא בלתי רגיל בשבילנו. שיהיה בהצלחה

ל י ל ך פ

New member
שלום איטי

גם אצלנו עומד להכנס בקרוב ילד נוסף. באלוטף התקן הוא שישה, למיטב ידיעתי. כיום יש כבר שבעה ובקרוב יכנס השמיני. לנו נאמר שעם כניסתו של הילד החדש, תתווסף גם סייעת נוספת, ככה שהיחס בין הילדים למטפלים ישאר אותו דבר. שווה לברר - אולי יש סיכוי גם אצלכם, לפחות לכמה שעות ביום? אולי עוד בת שירות לאומי (אצלנו היא מדהימה ועושה עבודה ממש מקצועית). אל תוותרו על הגן בגלל התנגדות של ההורים. קשה לי לתאר את ההתקדמות ששלנו עשה בחודש וחצי (חמסה חמסה חמסה...) בזכות הגן, וגם אם קשה לכם עם הפרצופים שעושים ההורים האחרים, שווה לסבול את זה בשביל הילד. גם לי נראה, כפי שכבר נכתב כאן, שכדאי לכנס פגישה עם ההורים האחרים ועם צוות הגן. המסר שצריך לעבור הוא - כולם באותה סירה, כל אחד יכול היה להיות במקומך, ולכולם יש ילדים שזקוקים וזכאים לטיפול באותה מידה. ברור שעדיף שישה ילדים ולא שמונה, אבל בין זה לבין למנוע טיפול מילד שזקוק לו, המרחק עצום. בהצלחה!

למעלה