רוצה את דעתכם

רוצה את דעתכם

ריטלין 10 מ"גחצי כדור + קונצרטה 18 מ"ג תופעות השפעה וכד' אשמח לכל מידע ילדה בת 6 תודה

sbadhd

New member
קונצרטה ועירבובים

אני לוקחת קונצרטה. זה אומנם נתן לי טעם לחיים ואני יודעת כמה קשה לחיות בלי חייתי 23 שנה בלי אני חייבת לומר שאני חושבת שלא צריך לתת לילדים קונצרטה (ריטלין אולי כן אבל קונצרטה לא ) וכך או כך לא הייתי מערבבת בין השניים מנסיון, שלי ושל אחרים.

05 מיכל

New member
sbadhd, למה את חושבת שלא צריכים

לתת קונצרטה לילדים? זו הכללה מרחיקת לכת. האם את יכולה להסביר? ומהו הניסיון שלפיו את פוסלת ערבובים? שוב, חשוב שתסבירי, כי זו הכללה מאוד גדולה, ולפעמים יש צורך בערבוב.

estee

New member
הדבר היחיד שמפריע בקונצרטה הוא

חוסר התאבון המתמשך. אולי גם המחיר.. אך התועלת,אין על התועלת.

sbadhd

New member
קונצרטה וילדים

אני לוקחת קונצרטה ומשום מה אני רואה סביבי הרבה אנשים שלוקחים הקונצרטה היות והיא ארוכת תווך היא עושה השפעות אחרות אני "ילדה" גדולה ואני חושבת שהקונצרטה עושה יותר רע מטוב. לא הייתי מוותרת בעד שום הון שבעולם על הטוב שהיא עושה אבל היא עושה יותר רע מטוב ההשפעה על התיאבון, השיער, השינה, התהליך של ההתרגלות אליה אני לא הייתי נותנת את זה לילדים אני חושבת שאם זו ההשפעה עלי שאני גדולה בגיל ובגודל. מה שאני אומרת זה מתוך הנסיון שלי והאמונות שלי אני לא אומרת באופן גורף כלום בכל כלל יש יוצא מהכלל ולכל מקרה יש יוצא דופן כלום ממה שאני אומרת הוא אף פעם לא גורף אבל אני אם בכלל הייתי צריכה לתת הייתי נותנת ריטלין ולא קונצרטה (אם בכלל ותלוי מאוד במקרה עצמו לגופו ועם המון המון אצבע על הדופק) זו דעתי האישית מנסיוני מנסיון של חברים מקריאה מהבנה זה שלי ולא מכריחה איש להסכים איתי בכבוד רב

05 מיכל

New member
תביאי בחשבון שני דברים:

אחד, לא לכל אחד היא עושה תופעות לוואי כמו לך. להפך, יש אנשים וילדים שדווקא רטלין רגיל גורם להם יותר תופעות לוואי מקונצרטה. ב. ילדים צריכים להתמודד עם דרישות משמעתיות כל היום, ואלה שזה קשה להם במיוחד סופגים הרבה פידבקים שליליים, שמזיקים להם לא פחות מתופעות לוואי.

05 מיכל

New member
למה השילוב?

למה לא קונצרטה 36? למה שהילדה תהיה 4 שעות ביום על מינון של 10 מ"ג, ועוד 8 שעות על מינון של 5 מ"ג? האם היא באמת צריכה כיסוי תרופתי לכל היום? אם תספקי לנו עוד קצת פרטים, נוכל להתייחס יותר במדויק.

estee

New member
דווקא אנחנו ערבבנו ובהמלצת הרופאה..

אבל אחרת. כי מה שבפועל את עושה זה נותנת מנה 1 של 10 מ"ג ושתיים של 5 מ"ג. כך שכמה הילדה בעצם צריכה? 5מ"ג או 10 מ"ג? כי אם 5 אז אין צורך ברגיל אבל אם 10...אז רוב היום היא לא"מכוסה". מה תופעות הלוואי? אני חושבת שכל אחד לגופו.

zivadina

New member
באופן כללי, לא כדאי לערבב

אבל יש מקרים שכן צריך. אין שום מניעה לערבב, כל עוד כל התרופות הן מן החומר של הריטלין. כל טיפול תרופתי בוחרים לפי גודל המנה ומשך ההשפעה. קונצרטה 18 היא מנה של 5 מ"ג למשך 10-12 שעות. חצי כדור של 10 מ"ג היא מנה של 5 מ"ג למשך 4 שעות. כדאי ליצפות בילדה בעזרת המורה ולנסות להבין איך היא מתנהגת בהשפעת שני הכדורים (4 שעות בבוקר) ואיך היא מתנהגת בהשפעת קונצרטה בלבד. עם הממצאים תחזרי לרופא המטפל לעדכון המינון. על פניו נראה, שאם הילדה צריכה מנה של 10 מ"ג, כדאי שהיא תקבל אותה לאורך כל היום, ואז צריך לעבור לקונצרטה 36.

spidergirl

New member
למה לא לערבב זיוה?

זה אותו חומר ולפעמים השילוב נותן את הגרסה המוצלחת ביותר. לא קראתי עדיין שרופא המליץ לא לערבב, אנא האירי את עיני.

zivadina

New member
הבעייה היא

שהרבה רופאים מציעים לערבב כדי "להכניס לגוף פחות ריטלין",ואז הם משאירים את המטופלים עם מינון-חסר ברוב שעות היום. בסך הכל, אם אדם צריך מנה בגודל מסוים, למה לתת לו את המנה הזאת רק בחלק משעות ההשפעה? זאת הסיבה היחידה להסתייגותי, והוספתי הערות שיבהירו שזאת איננה הסתייגות גורפת.

תודה ואני יסביר

הילדה בת 6 כפי שציינתי הנורולוג דר' עדי אדר הבת שלי עושה דברים שפשוט לא נשלטים. כמו כן בבית הספר לא כותבת לא עובדת אמר שננסה את התוספת אוליתהיה יותר אין בלימודים. תודה לכולםםםםםם

zivadina

New member
את מוזמנת לשאול את ד"ר שפירא כאן

תספרי לו בדיוק מהי הבעייה, ותבקשי עצות לטיפולים נוספים שבאים בחשבון. השרשור לד"ר שפירא נמצא בראש הפורום.

דליה.ד

New member
בתי בת ה-8 מקבלת את המינון הזה

בהצלחה וללא תופעות לוואי כבר כמעט שנה. בשבתות אני לא מוסיפה חצי כדור רק קונסרטה.

היום התחלנו את התוספת של הכדור

והיום יש אסיפת הורים יש מצב לשאול את המורה איך היתה היום? או לחכות לשינוי דרסטי לטובה כמובן. תודה

b a r b a i m a

New member
ההשפעה אמורה להיות מיידית אך

השאלה האם המורה תשים לב כבר מהיום הראשון. את יכולה לשאול באופן כללי איך היה היום? אם המורה תשבח במיוחד - אני הייתי משתפת אותה כדי שתשים לב יותר מהיום והלאה. אם תאמר שהכל כרגיל....תני לזה צ'אנס עוד מס' ימים. בהצלחה

zivadina

New member
מציעה לא לשתף את המורה בכל פסיק

כדאי תמיד לשאול אחרי כמה ימים ולבקש מידע יותר מאשר לתת מידע. יש מורות שאם תשתפי אותן, הן גם יתנו חוות דעת על המינון שדרוש לילד. לכן, לשתף רק במה שצריך, ולזכור שהמורה היא לא רופאה.

זיוה מסכימה איתך

עכשיו אני מגלה טעויות שעשיתי מתחילת שנה אבל לא נורא מטעויות לומדים נראה מה תגיד היום הגברת מורה אין ביננו כימיה בכלל

למעלה