רוץ בן סוסי רוץ ודהר

רוץ בן סוסי רוץ ודהר

טוס בבקעה, טוס בהר... סוסים הם חיות רכיבה סטנדרטיות ברוב עולמות הפנטזייה, אבל מה עם חיות אלטרנטיביות? חשבתי פעם על עיזי רכיבה, ועל התנגרגול (תרנגול ענק שכנפיו התפתחו לזוג רגליים נוסף), אבל אני מודה ומתוודה, שמעיינות היצירתיות שלי נסכרו כאן.

יש כמה רעיונות:

בנות יענה - חיה די חזקה יש לציין שיכולה לבעוט בעצמה רבה מאוד פילים - כידוע השתמשו בהם בהיסטוריה בהרבה תרבויות דינוזאורים - סטייל הפלינסטונס. לא בהכרח בעולם פנטזיה פרה-היסטורי, אלא בעולם בו דינוזאורים שרדו (סטייל ז'ול וורן) חלזונות ענק - היה משהו כזה בסרט "הסיפור שאינו נגמר", הוא גם היה מהיר מאוד למרבה האירוניה.

panters

New member
חסרות חיות רכיבה פנטסטיות?

מה עם פגסוסים, היפוגריפים, גריפונים, רוקים, דרקונים, לטאים, ויתר חיות רכיבה מכונפות? מה עם הידרוגריפים וחיות מים? נראה לי שחצי מרשימת היצורים עשויים לשמש כחיות רכיבה ובהתחשב בזה שיש המון חיות בגודל סוס ומעלה מכונפות ברור שהם יבוייתו בעדיפות...

לא חסרות, פשוט זה יותר מדי באנאלי.

זה לא ממש מקורי לציין דרקונים ופגסוסים בתור חיותר רכיבה, אבל תסכים שחלזון ענק או בת יענה זה לא בדיוק הדבר הראשון שעולה בראש.

panters

New member
נכון

אבל זה לא כמו להגיד שאין... חוץ מזה אם אתה חושב "פנטסיה" אז חיות הרכיבה "אמורות" (שימו לב למרכאות) להיות חיות תעופה או שחיה ברובן. בעולם שלנו אנחנו לא משתמשים בכאלה כי פשוט אין אבל אם תחשבו על זה קצת, הרי אם היו נניח פגסוסים ברור שהיו מעדיפים לביית אותם מאשר סוסים רגילים (עד כמה שניתן) התחבורה אז הייתה יותר בטוחה ומהירה ומכאן -> יותר יעילה.

Nihau

New member
הוא לא היה חלזון ענק...

הרוכב שלו היה איש קטן מאוד. ובנוסף הוא היה חילזון מירוץ- מהירים מאוד :)

BluePrint

New member
"ohh... it IS a racing snail"

".and what about me? huh?! nobody pays attention to me and my stupid bat"

הבעיה עם יען

לפחות לפי כמה סרטונים שראיתי, בהם לבנים צוחקים מדרא"פ מביטים בכושי קטן שנצמד לגבה של הציפור הגדולה, יען הוא לא חיה שממש אפשר לרכב עליה - לכל היותר להתפס לה בגב בזמן שהיא רצה קדימה ולקוות לטוב. כמו כן, ליען יש רק שתי רגליים - אם מישהו מידלדל על גבו, הוא צריך את שתיהן כדי לנוע, ונסיון לבעוט יסתיים בכך שיען ורוכבו יאבדו את שיווי המשקל ויצנחו ארצה. אם באפריקה עסקינן, אגב, יש אזורים בהם רוכבים על שוורים.

אז?

זה אומר שצריכים להפסיק לחפש הסברים מעניינים? אפשר גם להביא אופנוע אדום, ולומר שזה קסם.

panters

New member
דבר ראשון נכון

אפשר (יש כאלה שעושים דברים כאלה למרות שאני מוצא את זה חסר עניין) דבר שני התכוונתי שבעולם הפנטסיה המנחה יכול להחליט שהיען טיפה יותר גדולה, טיפה יותר חכמה או ניתנת לאילוף או משהו דומה

major mouse

New member
אני משער שאפשרי להכין אוכף ליען

למרות שלא מצאתי אף תמונה בגוגל, כמו כן ניתן לרתום יענים לכרכרה.

major mouse

New member
את התמונות האלה גם אני מצאתי

אבל אני חיפשתי תמונות של האוכף בשימוש.

בחוות היענים של קיבוץ האון

הוקרן פעם סרט של מירוץ יענים - אבל לא נעשה בו שימוש באוכף. שני בני זולו קטנים ורזים ניתלו על היענים תוך שהם נאחזים בשורשי הכנף שלהם ונסרחים על גבם, ואיש לבן עם כובע שעם צפה וצחק.

ננסק

New member
המוסטדהיטווה, "הסובלנים מכל"

חיית רכיבה מדברית, הישר מיבשת רוג'-אמאר היבשה, שם סוסים יתפגרו על ימין ועל שמאל - הם פשוט לא יעילים. נכתב לתעשייה הגובלינית בידי בן שלום, בהשראת איור של אביב אור.

לטאה חמודה

אבל אפעס, היא לא נראית לי בנוייה כל כך לרכיבה - כשאני מסתכל על הציור, די קשה לי לדמיין איפה אני ממקם את הרוכב בצורה נוחה.

ננסק

New member
בציור היא זקופה באופן יוצא דופן

בעיקרון היא הולכת שפופה יותר. ובכל מקרה, זה מ"ת - אם הציור מפריע, תזיז אותו.

למעלה