רופות הרגעה

oshratg

New member
רופות הרגעה

היי אני צריכה להמצאי מחקר בקשר לתרופות הרגעה והשפעתם על הריכוז במטלת מנחה שלי אז יש לי כמה שאלות אליכם: 1. האם רטלין נחשבת לתרופת הרגעה 2. אני יודעת שהמינון תלוי בגובה ומשקל אבל בכל זאת מה הוא מינון נמוך מידי ומה גבוהה מידי חשוב לציין שהמחקר הוא תאורטי לגמרי..... 3. מה זמן ההשפעה של הכדור? תודה מראש..... חג שמח..

תאום2

New member
אשרשר לך תשובה

לפי הידוע אין זה מדוייק לגדיר את הרטלין כתרופת הרגעה, וזאת מאחר והוא במפורש עשוי להמריץ. נותנים אותו בעיקר לשני סוגים של הפרעות 1) היפרקטיביות (אשר מטבעה מלווה גם בהפרעת קשב וריכוז), 2) בעיית קשב וריכוז (בלא היפרקטיביות).

תאום2

New member
פעילותו הרפואית

למי שיש add יעזור הרטלין בריכוז במטלות החשובות לו (כגון לימודים). ולמי שיש adhd יעזור בנוסף להיות רגוע יותר. בכ"ז אין זו תרופת הרגעה, בין היתר יש לה השפעה ממריצה ומעוררת [ 1) יש המשתמשים בה באופן לא חוקי כסם המרצה 2) בזמן השפעתה קשה להרדם ]

תאום2

New member
משך ההשפעה

ברטלין הרגיל 4 שעות, סוגים של רטלין עם השהיה ארוכה יותר: 1) רטליןla ל8 שעות 2) קונסרטה 12 שעות

תאום2

New member
לגבי מינונים, לא יודע לענות.

לפרטים נוספים תוכלי לחפש באתר אינפומד (בגוגל). כ"כ ישנם 2 פורומים פעילים חפשי תחת `קשב וריכוז`

oshratg

New member
האם זה נכון?

שמעתי שפעם בקיבוצים היו נותנים לילדים רטלין כדי לגרום להם לישון בצהרים...אם זה נוכן כנראה שהתרופה לא רק מעוררת וגורמת לאיפראקטיביות אלה להפך..

למעלה