רופא תעסוקתי

annaxhaim

New member
רופא תעסוקתי

היי בנות זה הארוך....
הרופא שלי שלח אותי לרופא תעסוקתי ובהמלצה רשום: שמירת הריון
אבל כאשר התקשרתי לקבוע תור המזכירה אמרה לי את יודעת שהוא לא נותן שמירת הריון אלה רק הפחתה בשעות עבודה או העברה לתפקיד אחר אני מניקוריסטית לאן יעביר אותי ? להיות פועלת בניין אז למה הרופא שלי שלח אותי לשם מהתחלה ?
מישהי הייתה אצל רופא תעסוקתי? יכולה לתת עצות?

אכן, רופא תעסוקתי אינו מאשר שמירה

אבל, המלצות הרופא התעסוקתי יכולות להיות: הפחתת שעות, איסור לעבוד עם חומרים מסויימים, איסור לבצע פעולות מסויימות, המלצה על העברת תפקיד לתקופה.
לפני שאת הולכת אליו, את צריכה לקבל מהמעסיק שלך טופס שמפרט בדיוק מה מהות העבודה שלך, כולל איזה פעילויות יש (ישיבה ממושכת, עמידה, הרמת משאות, חשיפה לכימיכליים וכו'), ואם את עובדת עם חומרים כימיים - גם דף טכני ודף בטיחות (msds) שלהם. אם יש גם דרישות נוספות למקום העבודה - לציין גם אותן (אצלנו זה היה חובת נעלי בטיחות).
עם על זה את מגיעה לרופא התעסוקה. על סמך הנתונים הוא קובע האם את יכולה להמשיך לעבוד בעיסוק שלך ובאילו תנאים.
את ההמלצה של רופא התעסוקה את מגישה למעסיק.
אם רופא התעסוקה ממליץ להעביר אותך לעבודה ללא חומרים כימיים, בישיבה (לדוגמא) - על המעסיק למצוא לך משרה כזו. אם הוא לא יכול - אז הוא מעביר לביטוח לאומי הצהרה על כך, יחד עם המלצת הרופא התעסוקתי, וככה מכירים בזה כשמירת הריון.

אני עברתי תהליך כזה בגלל נעלי בטיחות. לקראת סוף ההריון סבלתי מבצקות ברגלים ולא יכולתי לנעול נעליים סגורות. בהעקבות המלצת מנהלת מש"א של המפעל, הופנתי לרופא תעסוקתי שאסר עלי, בהמלצות שלו, לנעול נעליים סגורות. המפעל העביר לביטוח לאומי את ההמלצה יחד עם הוראות מפקח העבודה למ9על כי חובה נעלים סגורות בכל רחבי המפעל - והם אישרו שמירת הריון.

annaxhaim

New member
וואו אלופה

את אלופה תודה עזרת לי מלא אבל איך קוראים לטופס הזה אני מניקוריסטית ופדיקוריסטית אני לא חושבת שיש טופס כזה אצלנו מאיפה אני יכולה להשיג אותו?

במרפאה התעסוקתית צריכים לתת לך

תתקשרי ותשאלי מה את צריכה להביא.
הם יתנו לך טופס שאותו את נותנת ל עביד שימלא.
תכתבי את השמות של כל החומרים שאת עובדת איתך (למקרה שהמעביד לא יכתוב).
את הטופס המעביד נותן לך, או שולח ישירות למרפאה התעסוקתית

למעלה