רופא תעסוקתי

inballa1

New member
רופא תעסוקתי

שלום, מאובחנת עם תת"כ, ומחפשת המלצה על רופא תעסוקתי. אני מבוטחת בביטוח לאבדן כושר עבודה ממקום העבודה האחרון שלי, ומאחר שאני לא מסוגלת, ולא רואה את עצמי מסוגלת בעתיד הנראה לעין, לחזור למקצוע שלי (מהנדסת תוכנה, רק מלחשוב על זה נהיה לי כאב ראש), או לעבוד בכלל, הגעתי למסקנה שאני חייבת לתבוע את הביטוח, וכן לנסות לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי. התייעצתי עם עורך דין שהמליץ לי לקבל חוות דעת מרופא תעסוקתי על יכולתי לעבוד (למרות שיש לי מכתב משני רופאים, ראומטולוג ורופא המתמחה בתשישות כרונית שקובעים שאני לא כשירה לעבודה), ולדעתו כדאי ללכת לרופא כזה באופן פרטי ולא דרך קופת החולים. האם למישהי יש ניסיון עם תביעת אבדן כושר עבודה? ובעיקר האם יש המלצה על רופא תעסוקתי שמבין בתת"כ. תודה מראש

יהודדדה

New member
שלום

היי,
עד כמה שידוע לי, התסמונת הזו לא מוכרת באופן וודאי בביטוח לאומי, בת דודה שלי סבלה מזה ברמה קשה ולא הסתדרה עם ביטוח לאומי לבד, לא כלכך הבנתי למה העו"ד המליץ דווקא על רופא פרטי, אבל אם הוא מקצועי אז כנראה שאפשר לסמוך עליו, בעיקרון אני ממליץ לך לנסות לפנות בצורה יותר מסודרת לאיש מקצוע או לחברה שתנהל לך את התביעה הזו, זה תביעה קשה...

יש לה ביטוח פרטי (ואולי אפילו טוב אם זה במסגרת של חברת הייטק

וכן, מן הסתם גם זה יהיה לא פשוט. מנסיון של אנשים שכתבו פה.
חברות ביטוח לא אוהבות לשלם, נקודה.

לפי מה שאני יודעת (מהעו"ד של עמותת אס"ף
) הביטוחים הפרטיים כן מכירים במחלה, היא רשומה להם בספר המחלות. אבל.. הם כן מכירים בה ולא מחריגים אותה כשאתה עושה ביטוח - משמע, אם התחלת את הביטוח חולה בה. אבל לא מכירים בה כשהם נדרשים לפצות עבורה.

החברות הפרטיות שתובעות זכויות רפואיות עושקות אותך על הדרך. אין סיבה לשלם לחברה (בטח לא להפריש להם סכום מהקצבה תקופה ממושכת) כדי שיספרו לך מה הזכויות שלך. ביטוח לאומי הקים לאחרונה אתר אינטרנט שאמור לסייע עם מידע על הזכויות שמגיעות לנו, כדי לתקן את העוול הזה שאנחנו צריכים לשלם כסף כדי לקבל מידע שאמור להיות נגיש לנו ושקוף.

ואני גם ממליצה לפני שהולכים לעו"ד פרטי, שמתמחה בתת"כ וגוזר קופון נמוך בהרבה מחברות כמו זכותי וזה, לעשות חברות בעמותת אס"ף (זה עומד כיום על 20 ש"ח לשנה) וזה מזכה בפגישה ראשונה חינם אין כסף עם העו"ד של העמותה.

הם הוזילו את דמי החבר השנתיים בגלל הבג"ץ שהם מנהלים, שעומד כבר על סף הכרה של ביטוח לאומי בפיברו / תת"כ, כי ככל שיהיו יותר חברים בעמותה כך יגדל הלחץ הציבורי על בג"ץ.

אני כבר זמן מה שואפת "לפקוד" גם חברים שלי שאינם חולים במחלה. יש לי את הטפסים בתיק אבל אני כל הזמן שוכחת.
אני רוצה שכל פעם שמישהו שומע שאני חולה ושואל אותי במה אפשר לעזור, לשלוף את הטופס ולהגיד לו שלהרשם לעמותה יעזור לכולנו, ככל שיהיו יותר חברים כך יהיה לנו יותר כוח, מאסה קריטית אינשאללא.

נו.. כמובן שטעיתי (הפןך גוטה, הפוך)

מה שעו"ד לוטן אמר על חברות הביטוח הפרטיות הוא להיפך:
"מחד, הן מסרבות לקבל חולי פיברומיאלגיה לביטוח, ומאידך הן מכחישות את קיום המחלה כשמבוטח שלהן מאבד את כושרו לעבוד."

אז הם מכירים במחלה כדי לא להכניס אותך לביטוח, ולא כפי שכתבתי.

---

כאמור, ביטו לאומי כיום לא מכיר במחלה, הוא כן מכיר במגבלות שהיא גורמת, אבל זה סיפור ביורוקטי לא פשוט בכלל. כדאי לנסות קודם להפעיל את הביטוח הפרטי. אשרייך שיש לך כזה

תקראי את האותיות הקטנות מה כתוב בפוליסה שלך על אובדן כושר עבודה. וכדאי מאד מאד לשבת קודם כל עם סוכן ביטוח, אפילו עם זה שעשה עבורכם את הביטוח דרך מקום העבודה. כי הם יודעים "לקרוא" את הפוליסות לעומק.

שוב בברכת הצלחה

ריפנזל

New member
אנחנו בנמנמת חורף... מגיבים לאט

אני מסכימה עם יהודה, לצערינו תת״כ מאוד לא מקבלת את ההתייחסות הראויה עדיין. גם עם פיברומיאלגיה קשה להשיג הכרה של ממש, אבל תת״כ עוד יותר.
מקווה שלאחרים יהיו המלצות על רופא תעסוקתי, היו כאן כבר כמה מקרים של ביטוחי אובדן כושר עבודה.

inballa1

New member
תודה לשניכם

ואולי באמת אין צורך ברופא תעסוקתי. כך לפחות לפי רופא המשפחה שלי שהייתי אצלו הבוקר. אתחיל לגלגל את זה ואראה מה קורה. תודה

אופס, לא קראתי את כל הפתיל לפני שהגבתי

כן, נראה לי שכדאי לך להתחיל להגיש את הניירת שכבר יש לך ולראות איך זה מתגלגל.
אם אכן מכתב מרופא תעסוקתי הוא זה שיכריע את הכף ואולי יקדם מאד את התהליך, אז הנה הרשימה שמצאתי בינתיים.
http://www.doctors.co.il/dr/pro321#dsearch_results
תתחילי ככה להתעניין בנחת, במקביל להגשה.

לא יודעת אם זה מאד יעזור, אבל אם בא לך לכתוב את שם חברת הביטוח הפרטי שיש לך, אולי במקרה יש פה מישהו שיש לו ניסיון עם תביעה ממש איתם על פיברו..

והלוואי והם יכירו בך בלי להוציא לך את המיץ יותר מדי. זה מגיע לך, ובשביל זה יש ביטוח. מקווה שנשמע ממך בשורות טובות בקרוב. אמן

מידע כללי שיש לי על הנושא

אני הייתי אצל רופא תעסוקתי בשם ד"ר דקל (שכחתי כרגע את שמו הפרטי), זה היה מלחמה של ממש לקבוע אליו תור והתורים ארוכים ארוכים.

הוא נחמד אבל לא ממש מבין בתת"כ, או לפחות לא הועיל לי.
אבל הוא סיפר לי שבכל הארץ יש רק 40 רופאים תעסוקתיים (לא בטוחה בדיוק במספר, אבל זעום להחריד) שידיהם מלאות עבודה. תתתארי לך כמה אנשים יש שהם באובדן כושר עבודה בכל הארץ...

לכן נשמעת לי חכמה העיצה ללכת פרטי. גם היחס מן הסתם יהיה הרבה יותר טוב, גם משך ההמתנה לתור. וגם אולי באמת תהיה התייחסות מקצועית ולא תור של 10 דקות שאני חיכיתי שם שעות על גבי שעות, עד שנזלתי על הכסא ואז הודיעו לי שהוא לא יגיע כי הוא התעכב במקום אחר.

אשמח אם תספרי על רופא תעסוקתי טוב, לכשתמצאי כזה. בטח גם אני אצטרך את זה מתישהו..
וזה נראה לי שווה ביותר את הכסף.

ואם אכן תצטרכי עו"ד שילחם מול הביטוח, יש לי איזה שני שמות. כדאי לקחת מישהו שמתמחה בפיברו /תת"כ.
אבל אולי תנסי קודם לבד, אולי יהיה לך מזל

אני אנסה לחפש לך רשימה מרוכזת של כל הרופאים התעסוקתיים בארץ. בטח יש כזה בנט. אולי זו תהיה התחלה...

ב-ה-צ-ל-ח-ה.

למעלה