רופא עניים

אתי a

New member
רופא עניים

יש לי ילדה בת 6 עם משקפים ביקרתי אצל רופא עניים ואמרתי לו שאני חושבת שהילדה לא רואה טוב עם המשקפים ונתקלת כמעט בכול דבר הוא אמר לי שיש לה בעית קשב הילדה לא יושבת יפה בבדיקה צריך נורולוג ילדים פניתי לרופא משפחה וסיפרתי לו על כך הוא אמר לי אין שום בעיה קשב לילדה אבל רופא עניים לא רוצה להמשיך טיפול בלי נורולוג יש קשר בן עניים לנורולוג או בעית קשב זה לא ברור לי.תעזרו לי בבקשה

b a r b a i m a

New member
את רצינית? קודם כל תחליפי רופא.

קחי את הילדה לבדיקת ראייה אצל רופא אחר שיקבע מה מצב הראיה שלה. טפלי קודם בבעית העינים של הילדה - מסכנה, היא לא צריכה לסבול. לאחר מכן שוחחי עם המורה/גננת (גן חובה או כתה א?) תשאלי אותה מה לדעתה מצב הילד - האם נראה לה שיש לילדה בעיה בקשב. את אמורה להכיר את הבת שלך - לדעתך יש לילדה הפרעה בקשב והריכוז? אם לדעתך יש בעיה - לכי איתה לנוירולוג לילדים ותתיעצי בהצלחה

נוירולוגיה ,ראיה והפרעות קשב

הואיל והפרעת קשב היא הפרעה נוירולוגית בעיקרה, ייתכן קשר. להפרעת קשב יש כמה "דודים" שמהווים תחלואה נחוות שכיחה : לוקיות למידה, הפרעות מצב רוח, חרדה ובעיה חושית-תפיסתית. בעיה חושית תפיסתית ,בעיקר ראיה ושמיעה גורמת ללקוי קשב לחוש חוסר בתמצאות במקום, לשמוע הדהוד , יותר סובלים מטנטון (סטטיסטית). אבל לשם אבחנה דרוש אבחון. הפרעת קשב אצל בנות יותר סמויה, ויותר שכיחה. לא רואים אותה כי הבלאגן בתוך הראש. עם לילדה אין הפרעה תפקודית או קונגטיבית נוספת כרגע, כדאי עם אבחון ADHD לחקות לגיל 7, אז התוצאות מדוייקות יותר. אם קיימת מצוקה כלשהי כבר היון לא כדאי לחכות כי ניתן לאבחן הפרעות קשב מגיל 5. מנגנון הקשב אמור להטווחת משאבים לתפקוד וביצוע משימות. העין היא איבר החישה המרכזי של האדם, ובמחינה אורגנית הוא האיבר בעל הייצוג המוחי הגבוהה ביותר ויש לו מנגנון תפיסה המורכב ביותר. הואיל והקשה ארחאי גם על זה, ייתכן ויש קשר בין ויסות קשב לראיה (תפיסה) ואז יעילות המשקפים תרד. בהקשר מדוייק יותר לשלאתך, אני הייתי מציע קודם לפנות קודם לרופא הפתותי של הק"ח מבלי להתייחס להמלצת רופא העניים לגבי אשפרות של הפרע קשב. עם גם הוא ימליץ על איבחון אז לגשת לאיבחון . גיל

למעלה