שלום שוב
אם תיתן יותר פרטים ויותר רקע מן הסתם נוכל יותר לכוון ולסייע.
לפי ה"כפי הנראה" אני מבינה שעוד אין אבחון. והאבחון כשלעצמו היא דרך לא פשוטה. וזה עושה סדר (גם לנו וגם לאחרים) כשיש כזה.
אתה כותב "רופא שיוכל לעזור", זו משאלת הלב של כולנו. אבל זה מתחלק לכמה חלקים. יש רופאים שיותר יעילים בשביל האבחון, אבל לא עושים מעקב. מיעוטם עושים מעקב, ובד"כ זה אומר שהתורים אליהם ארוכים.
בנקודה מסוימת מגיעים לאיזשהו "איזון" ואז המעקב הרחוק יותר אצל המומחים בשילוב עם רופא משפחה שמבין זה הכי טוב שאפשר להגיע.
ההמלצות מה לעשות כדי לשפר את המצב הן די ידועות (יכולה להפנות אותך למשל לפרוטוקול האבחון והטיפול של הסתדרות הרופאים). אז יש את החלק של למצוא את הרופא שבאמת ייתן את ההמלצות המתאימות, לחלק מהדברים צריך הפנייה או לחפש איפה יש טיפול כזה זמין.
ולפי דעתי והבנתי, רוב ה"עזרה" היא עצמית. זה מאד חשוב לקבל הנחייה וליווי וזה לפעמים לא פשוט למצוא אותם.
אתה מוזמן לספר יותר באיזה שלב של האבחון אתה נמצא, ומה כבר עשית, כמה זמן סובל ומאיזה סמפטומים? ונוכל לתת מידע יותר ספציפי (כשיהיה כוח.. איכשהו השילוב של קיץ ומלחמה לא עוזר לאף אחד מאיתנו, אז יכול להיות שיהיו תשובות קצת באיחור)
אבל במחלה הזו זה לא שיש רופא ש"פותר את הבעיה" או משהו כזה. מדובר על תהליך משולב והדרגתי. ורוב האחריות לטיפול ושיפור נופלת עלינו (גם בגלל אוזלת יד של המערכת בישראל עם המחלה הזו, וגם בגלל אופי השינוי שאנחנו צריכים לעשות - שאת זה אני רואה גם ממקומות אחרים בעולם, ששם יש שיקום וליווי יותר משמעותי וטוב מפה).
הפורום הזה מוגדר: לחיות עם פיברו / תת"כ. ואני לפחות מאד מאד נעזרתי בניסיון של אחרים ללמוד איך לחיות איתה.
ברוך הבא. שתהיה דרך צליחה. ואתה מוזמן לשתף יותר