רופא מומלץ

גל742

New member
רופא מומלץ

הי לכולם , שמי גל בן 39 וכנראה גם לי יש פיברו.
מחפש רופא טוב שיוכל לעזור לי
האם יש לכם המלצות?
תודה רבה

ofd1

New member
רופא..

ראשית רפואה שלמה.

אם עדיין לא אובחנת -כדאי לפנות לראומטולוג מומחה - בד"כ הם מכירים את התסמונת והשלכותיה ויודעים כיצד לאבחן. (אם עדיין לא פנית לרופא משפחה ולא עברת בדיקות ששוללות אפשרויות אחרות או לא דיברת איתו/איתה על זה, אולי לפני כן כדאי לדבר על זה, ולבקש הפניה לראומטולוג שמכיר את התסמונת).

מאיזה איזור אתה בארץ?
ובאיזו קופ"ח אתה חבר?

יש מס' רופאים/ראומטולוגים שמתמחים בנושא הזה ויש להם ידע רב יותר מאשר לאחרים - פרופ' דן בוסקילה (ביה"ח סורוקה. מקבל באופן פרטי בב"ש ובת"א- אבל המחיר יחסית גבוה, אולי תוכל לקבל הפניה אליו דרך קופ"ח) - הוא ראומטולוג שחוקר את הנושא הזה וגם מאבחן חולים. יש עוד כמה רופאים מומחים בתחום. תוכל לחפש בהודעות בפורום הזה ובפורומים אחרים בנושא של פיברומיאלגיה ובאינטרנט. אבל באופן כללי - ראומטולוגים מומחים הם אלו שיודעים לאבחן (יש גם רופאי משפחה שקיבלו הנחיה או הדרכה או שיש להם מידע, אבל כדאי להתעדכן אצל הרופא שלך).

לגבי טיפולים מומלצים:
טיפול קונבנציונלי - בד"כ : כדורים נגד כאבים ולשיפור שינה, פיזיוטרפיה מתאימה, הידרותרפיה (פיזיוטרפיה במים חמים), תרגילי התעמלות מתונים מאד ומדורגים, טיפול רפואה טבעית - תוספי מזון שונים (מגנזיום, ויטמינים, וכו'), עיסוי קל, טאי צ'י, תזונה מתאימה, ועוד - ניתן להתעניין גם כאן בפורום אצל הגולשים - יש חולים שזה עזר להם ויש כאלה שמדווחים שלא עזר או שהשיפור לא היה משמעותי.
יש חשיבות לגבי דרגת החומרה (אם יאבחנו אצלך את התסמונת הזאת), ובהתאם לכך גם לטיפול/ים מתאימ/ים או המנעות מטיפול או מאמץ לא מתאימים. לכן חשוב מאד להתייעץ עם רופא/בעל מקצוע שמכיר את התסמונת הזאת לעומק ואת השלכותיה. (התסמונת עדיין במחקר, ויש רופאים (וגם אנשים מהציבור בכלל) שלא תמיד יש להם את הידע המתאים ולפעמים חושדים ש"זה בראש" של החולה, ולכן יש חשיבות רבה לפנות לרופא/בעל מקצוע שמכיר ובקיא ).

בהצלחה!
רפואה שלמה

גל742

New member
רופא

לפני 3 חודשים היה לי התקפי חרדה ולאחר מיכן הופיעו רעידות בשרירים ברגליים ולאחר מכן כאבים בשרירי הרגליים ובידיים הפרעות שינה קשות.
אני גר באזור השרון ושייך למכבי.

ofd1

New member
רופא

אין לי כ"כ מידע לגבי קופ"ח "מכבי", אולי מישהו מהגולשים בפורום יוכל להוסיף מידע.
מה שכן - כדאי שתפנה לרופא המשפחה שלך ותבקש הפניה לראומטולוג שמכיר את התסמונת הזאת (אולי גם הרופא שלך מכיר ויוכל לאבחן או לתת אבחון ראשוני) ויוכל לאבחן אותך. לפי מה שידוע לי באיזור המרכז יש מס' ראומטולוגים מומחים שמכירים את התסמונת והם עובדים במס' בתי חולים במרכז.

רפואה שלמה!

יש רשימות רופאים מומלצים שמכירים את המחלה

תכנס ללשונית כלים ומידע, הכחולה שלמעלה. ל"מאמרים" יש נושאים בצד ימין.

תנסה לחפש שם מישהו שבאזור שלך ובקופה שלך.

אני תשושה מכדי לכתוב יותר מזה בינתיים.

שלום שוב

אם תיתן יותר פרטים ויותר רקע מן הסתם נוכל יותר לכוון ולסייע.

לפי ה"כפי הנראה" אני מבינה שעוד אין אבחון. והאבחון כשלעצמו היא דרך לא פשוטה. וזה עושה סדר (גם לנו וגם לאחרים) כשיש כזה.

אתה כותב "רופא שיוכל לעזור", זו משאלת הלב של כולנו. אבל זה מתחלק לכמה חלקים. יש רופאים שיותר יעילים בשביל האבחון, אבל לא עושים מעקב. מיעוטם עושים מעקב, ובד"כ זה אומר שהתורים אליהם ארוכים.
בנקודה מסוימת מגיעים לאיזשהו "איזון" ואז המעקב הרחוק יותר אצל המומחים בשילוב עם רופא משפחה שמבין זה הכי טוב שאפשר להגיע.

ההמלצות מה לעשות כדי לשפר את המצב הן די ידועות (יכולה להפנות אותך למשל לפרוטוקול האבחון והטיפול של הסתדרות הרופאים). אז יש את החלק של למצוא את הרופא שבאמת ייתן את ההמלצות המתאימות, לחלק מהדברים צריך הפנייה או לחפש איפה יש טיפול כזה זמין.

ולפי דעתי והבנתי, רוב ה"עזרה" היא עצמית. זה מאד חשוב לקבל הנחייה וליווי וזה לפעמים לא פשוט למצוא אותם.
אתה מוזמן לספר יותר באיזה שלב של האבחון אתה נמצא, ומה כבר עשית, כמה זמן סובל ומאיזה סמפטומים? ונוכל לתת מידע יותר ספציפי (כשיהיה כוח.. איכשהו השילוב של קיץ ומלחמה לא עוזר לאף אחד מאיתנו, אז יכול להיות שיהיו תשובות קצת באיחור)

אבל במחלה הזו זה לא שיש רופא ש"פותר את הבעיה" או משהו כזה. מדובר על תהליך משולב והדרגתי. ורוב האחריות לטיפול ושיפור נופלת עלינו (גם בגלל אוזלת יד של המערכת בישראל עם המחלה הזו, וגם בגלל אופי השינוי שאנחנו צריכים לעשות - שאת זה אני רואה גם ממקומות אחרים בעולם, ששם יש שיקום וליווי יותר משמעותי וטוב מפה).

הפורום הזה מוגדר: לחיות עם פיברו / תת"כ. ואני לפחות מאד מאד נעזרתי בניסיון של אחרים ללמוד איך לחיות איתה.

ברוך הבא. שתהיה דרך צליחה. ואתה מוזמן לשתף יותר

למעלה