רופא לאבחון

תומרית

New member
רופא לאבחון

שלום לכולם, בני בן ה- 5 עבר אבחון במכון להתפתחות הילד במכבי ב"ב אצל דר' כרמי. האבחון היה ביוזמת הגננת עקב חוסר שקט וחוסר יכולת לשבת יותר מכמה דקות במקום אחד. למרות שמדובר בילד פיקח מאוד, גם אנחנו סבורים שאכן יש לו בעיה כלשהי של ריכוז וכנראה גם של חוסר ויסות תחושתי. להפתעתנו תשובת האבחון היתה שאין שום בעיה. עכשיו רוצים להגיע לאבחון פרטי נוסף, מכיוון שהבעיות נמשכות ואף החריפו. לפיכך מחפשים רופא נוירולוג אשר מקובל גם על מכבי, באיזור המרכז. האם יש למישהי המלצות? בתודה מראש

zivadina

New member
אבחון

את צודקת בהחלט: אם הרופא אומר שאין בעייה, אבל את חושבת שיש בעייה, צריך להחליף רופא. יש במכבי מכון קשב בהרצליה. כמו כן, בזמנו התארח כאן ד"ר ג'יי צוקרמן, רופא התפתחות הילד שעובד עם מכבי באשדוד. את מוזמנת לחפש אותו באינדקס המטפלים:

אני לא רופא ולא מומחית לאבחון

אני גם חושבת שאם התשובה לא מספקת צריך להחליף רופא. לעיתים גם אם התשובה בסדר רק בשביל הספק צריך חוות דעת נוספת. בהסתמך על תשובת האבחון חשבתם אולי לכיוון אחר? אולי לילד קשה לשבת כי משעמם לו? אני מכירה ילד שבזמנו פשוט שיגע את הגננת היא כבר לא יכלה איתו ופשוט דרשה שיעבירו אותו גן. גם בבית הספר בכיתות א-ג פשוט התהלך בכיתה הלך נכנס לא היה ממוקד בקיצור כל הסימנים של adhd. כולם המליצו לאמא לקחת את הילד לאבחון אבל האמא אמרה לא הוא ילד בלי הפרעת קשב. עשתה לו אבחון בשביל שלא יהיו בעיות עם בית הספר וגם האבחון הראה אותו הדבר הילד בלי הפרעת קשב. בסוף התברר שהילד פשוט מחונן ומעלה. היה לו נורא משעמם בכיתה ולכן ההתנהגות. היום הילד מסיים את היסודי כאשר כבר הספיק לקפוץ כיתה (היום היה אמור להיות בכיתה ה') ואני בטוחה שיכול בשקט להתמודד גם אם חומר של חטיבה.

ronenscha

New member
חוסר ויסות תחושתי

יתכן כי הבעיה של הילד נובעת יותר מחוסר ויסות תחושתי מאשר מקשב... השאלה הינה בדיוק מה הכוונה ב"חוסר ויסות תחושתי" האם מדובר ברגישות יתר או בחוסר רגישות. רגישות יתר בעור, בעיניים ובחוש הריח למשל יכולה לגרום לתופעות דומות להפרעת קשב. רק השבוע שמעתי על ילד שבגלל רגישות יתר לריח היה משתולל בכל פעם שהיה מריח אקונומיקה... כדאי ללכת לאבחון מקיף בנושא, אולי אצל מרפא בעיסוק. רונן

LIN129

New member
רגישות יתר

איך רגישות יתר מריח קשורה למרפא בעיסוק? לא שאני יודעת למה זה שייך אבל זה מה שגילינו שיש לילד בן ה6 שלי שלא היה לילדי הADHDים (3) במיספר.

כל הנושא של ויסות תחושתי, ולא משנה

על איזה חוש מדובר, נכלל באיבחון המקיף של ריפוי בעיסוק, לרבות רגישות יתר לריחות.

ronenscha

New member
חושים

לפעמים רגישות יתר לדברים מסוימים - ריח, אור, ביגוד מסוים... יכול לגרום לחוסר שקט ולחוסר יכולת להתרכז, תופעה הדומה לעתים להפרעת קשב. הבעיה היא שמכיוון שכל זה נמצא במוח באותם איזורים, קשה להבחין בין כל זה, והדרך היחידה היא פשוט מתוך בדיקה עצמית. דוגמא: ילד בעל רגישות לאור יכול "להשתגע" מכיוון שהאור של הפלורצנט מפריע לו לעיניים... ילד בעל רגישות לעור יכול "להשתגע" כי הבגד מכיל חומר שמגרה לו את העור וכן הלאה. מי שמיומן לבדוק זאת הם המרפאים בעיסוק, במיוחד אלה הצמודים למחלקות לילדים... רונן

מצב כזה אינו נדיר. לפעמים, האיבחון

נעשה מוקדם מידי, ותופעות מסויימות שאתם צופים בהן כהורים, משוייכות על ידי המאבחן לשלב התפתחותי זה או אחר, או למצב ריגשי כלשהו. אינני יודעת מה ההתמחות המיקצועית של הרופא המאבחן. אם אינו נוירולוג או פסיכיאטר, אזי אכן אנחנו שומעים (מידי פעם) לצערי, על טעויות באיבחון. לגבי הויסות התחושתי, לא הייתי ממתינה, אלא מנסה לקחת את הילד לאיבחון כבר עכשיו במסגרת ריפוי בעיסוק. לגבי איבחון הפרעות קשב וריכוז, הייתי ממתינה מעט, על מנת שהאלמנטים הנבדקים יהיו יותר מובחנים.

למעלה