רופא חדש

ellonet2

New member
רופא חדש

בוקר טוב יקירותי
סבב IVF רביעי ללא הצלחה, כל המוקפאים נגמרו ואני עומדת בפני שאיבה נוספת.
חושבת שהגיעה העת לחשבת מסלול מחדש ולהחליף רופא (למרות שאני חייבת לציין שאני מאוד מרוצה מהנוכחי).
לצערי אני לא מוצאת את שרשור הרופאים העדכני שהיה פה, אשמח אם מישהי תוכל להפנות אותי
כמו כן אשמח לקבל המלצות \ דיס על פרופ' דניאל זיידמן, פרופ' בני פיש וד"ר אריה שעיה.
תודה!

תרשמי מה הביא אתכם ל IVF ויהיה יותר קל להמליץ..

הזרע תקין? הביציות? איך האיכות של העוברים? רשמת 4 סבבי IVF שכללו מוקפאים אך לא רשמת כמה החזרות עשית בסהכ..
&nbsp
בעיקרון על זיידמן שמעתי מלא המלצות טובות, לא הייתי אצלו, אך מאוד התלבטתי בזמנו בינו לבין בר חוה.

ellonet2

New member
מוסיפה עוד פרטים

אני בת 29 פוליציסטית הוא בן 33 עם מורפולוגיה נמוכה.
אנחנו מופרים רק עם איקסי.
עשינו 3 הזרעות שהיו פשוט בזבוז של זמן
עברנו 4 סבבי IVF ו11 החזרות סה"כ
בסבב האחרון הגענו למצב שיש לנו בלסטו' יפים ואיכותיים שהוקפאו והופשרו כמו שצריך
עשיתי היסטרוסקופיה הכל יצא תקין
מבחינת קרישיות הכל תקין גם
אבל אני לא מצליחה להקלט

זה שיש בלסטו

מקטין את הסיכוי שהזרע במצב קטסטרופאלי.. אבל.. אם אחוז העוברים ששרדו אצלך מיום שלישי ליום חמישי נמוך (נגיד מ 16 עוברים יפים ביום 3, יצאו פחות מ 4 עוברי בלסטו יפים), הייתי ממליצה לך לנסות מיון זרע. אבל שוב.. זה שהגעתם לבלסטו מקטין את הסיכוי שזה הפתרון לבעיה..
&nbsp
איזה פרוטקולי החזרה עשיתם? ניסו לתת סטראוידים?
&nbsp
בדקו אצלך את הבדיקות דם של "גורמים מפריעים"?- סוכר (לא הבדיקה בצום.. ברח לי השם של הבדיקה), בלוטת תריס, נוגדנים עצמיים ("אנה") וכו?

tallykr

New member
הצעה אחרת

אני לא יודעת מי את או מה הסיפור או בת כמה את וכו'. כשהייתי במצבך אבל והייתי מאוד מרוצה מהרופא שלי ומהנוחות של המרכז הרפואי שבו הייתי מטופלת, החלטתי שאני יוצאת לסבב חוות דעת שניות ועם כל המסקנות שלו חוזרת לרופא שלי. זה לא צעד קל אבל זה היה מה שהיה לי הכי נכון, והנה זה גם הצליח - בסבב שהיה תוצאה של המסקנות של חוות הדעת השניות הללו נולדה בת השנה ושמונה שלי.
לחוות דעת שניה הלכתי לבר חווה ולהורוביץ. הרופא המקורי שלי היה אליצור, והוא חתום על ההצלחה. אגב, שניהם חשבו שסביר לגמרי להמשיך לעשות את מה שאליצור עשה עד כה.

ellonet2

New member
אולי זה ישמע טיפשי

אבל אני שואלת את עצמי אם זה מקובל לחזור לרופא המטפל שלי עם ההמלצות של רופאים אחרים?
ככה את עשית? איך הייתה התגובה?

פאשון

New member
זה משהו שגם אני שוקלת לעשות

הלכתי לחו"ד שנייה. הוא כן חידש לי. אבל עם זה אני חוזרת לבר חווה. אני אולי לא אומר שפרופ X אמר כך וכך אבל אראה לו את הפרופיל ההורמונלי שלי שוב ואעיר את תשומת ליבו לגבי כמה דברים שם ואראה מה יש לו לומר. אני אציע את מה שאמרו לי. ר חווה בדרכ זורם, אלא אם כן יש לו הסבר הסבר מדעי ומשכנע למה לא.
לגבי חוסר השרשה -
1. לפעמים סטרואידים לאחר החזרה יכולים לעזור.
2. או קלקסן אמפירי. האם בדקת קרישיות? 11 החזרות זה כבר מספר מכובד...הייתי בודקת למה אין השרשה.
3. תבדקי גם בלוטת תריס - זה פקטור משמעותי שיכול לצאת מאיזון במהלך הטיפולים ולפגוע בהשרשה.
4. וגם סוכר - סוכר בצום והמוגלובין מסוכרר. אם את בחודש ללא הורמונים - תעסי העמסת סוכר. ואין לזה קשר למשקל. אני פוליציסטית וממש רזה. בעית הסוכר שלי קשורה לפולייסטיות. אצלי בגלל שני זומרת על תזונה בריאה הערכים תקינים. ברגע שאני אוכלת קצת מעבר....הסוכר עולה מאוד. לכן חשוב שפוליציסטיות יעשו בדיקות סוכר מקיפות - כולל העמסה
אלו הטיפים שלי...
חוץ מזה - שחשוב שמטופלת תהיה מעורבת ותדע להציע לרופא. אם הרופא לא מוכן לשמוע בכלל....אני הייתי עוזבת. לי זה פשוט ללא מתאים אבל זה מאוד אינדיבידואלי....

tallykr

New member
לא יודעת אם זה מקובל, אבל זה מה שעשיתי

אחרי שהייתי אצל שני רופאים, במהלך חודש המתנה בין סבבים, באתי אליו ואמרתי לו שהייתי אצל רופא א שאמר שהאפשרויות הן 1, 2 או 3, ואצל רופא ב שהציע אפשרויות 4 ו-5, וביחד בנינו משהו שהוא שילוב עם עוד תוספות.
הייתי מטופלת של אליצור, באסותא רמת החיל. אני גרה ברמת החיל, לא ראיתי את עצמי מוותרת על הנוחות הזו של טיפול במרחק הליכה מהבית. אחרי שהייתי אצל שני רופאים אחרים גם לא ראיתי את עצמי מוותרת על התקשורת שיש עם אליצור. בשבילי הוא היה מאוד מתאים ונוח, הקשר שלי איתו היה נעים ומכבד (גם אהבתי את זה שאצלו שעה זה שעה, מצד אחד, ומצד שני שהקדיש לי ים זמן וענה לי על כל השאלות).לא מצאתי משהו כזה אצל שני הרופאים האחרים, שממילא לא היו לי נוחים כי הם מטפלים במקומות אחרים. לא היה לי קל לבוא אליו ולספר שהלכתי לשמוע עוד דעות, אבל כן הדגשתי את זה שאני לא מוותרת עליו, ושאני מרגישה שיש לי אליו הערכה ויש לי איתו יחסי אמון שחשובים לי.
מצד שני גם היה משהו מאוד נעים עבורי במהלך הזה. הרגשתי שחלק מהעוצמה חוזרת אליי. עד שעשיתי את זה הייתי מובלת בתהליך, אפילו שחקרתי ושאלתי ודרשתי וקראתי. באחד הטיפולים הושג הריון, ולאחריו חזרנו על הפרוטוקול כמה פעמים ללא הצלחה, והמאמץ הגדול הזה לעשות שינוי ולגבש פרוטוקול חדש עשה לי טוב.
אגב, אני לא חושבת שאליצור חווה את זה כפגיעה.
כך או כך, כל מה שרציתי לומר שזו גם אפשרות. ציינתי אותה כי אמרת שאת מרוצה מהרופא שלך, ואני הייתי סופר מרוצה משלי בשעתו, ולכן האפשרות הזו היתה עבורי הנכונה. בייחוד שגם נוצרה לי ילדת הקסם שלי ככה.
מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

אני החלפתי את הרופא שלי והישועה הגיעה (נקווה שגם תשאר)

הייתי אצל רופא בסבב אחד, שלא אהבתי את הגישה שלו והחלטתי לעבור לרופאה אחרת, ד"ר אתי ממן שהיא מנהלת היחידה ל-IVF במדיקל סנטר בהרצליה.
עשתה לי החזרה אחת רגילה שלא הצליחה ואז נגשנו לסבב של שאיבה מחודש כי לא היו לי הרבה עוברים מהפעם הראשונה.
היא החליטה שכנראה צריך לעשות יותר כדי שזה יצליח ועשתה לי בהחזרה הזאת הנצה (החזרה שלישית) וב"ה זה הצליח!
ממליצה עליה בחום. גם אנושית ומפרגנת וגם סופר מקצועית!

למעלה