רופא בפורום

אורבנין

אורבנין היא תרופה מוכרת, ושכיחה מאד בטיפול בחולים שונים, היא קיימת בצורת מתן דרך הפה ודרך הוריד, ועושים בה שימוש כל פעם שיש צורך. לא צריכים להיות מוטרדים באשר לאיך מביאים אותה ארצה. השימוש בתרופה זו נעשה לפי רגישויות החיידקים בתרביות הכיח - אצל חולי CF - וכאשר יש צורך בה, ניתן להשיג אותה בקלות (רבה). בברכה ד"ר אשר ברק

בריקלין וונטולין

בריקלין ווונטולין הינן שתי תרופות דומות ביותר, ושונות במעט במבנה שלהן. שתי התרופות אחראיות על הרחבת דרכי הנשימה, בחולים עם נטייה לאסטמה. לשתי התרופות תופעות לוואי שכיחות של דופק מהיר, ורעד ידיים, שעשוי להמשך מספר דקות - ועד 20 דקות - לאחר מתן התרופה. זו תופעה מוכרת וניתן למנוע אותה על ידי מינון מעט נמוך יותר. אמנם גם בפרקינסון יש רעידות ידיים, אך עם זאת אין שום קשר בין פרקינסון לבין תרופות אלה. יש מטופלים המדווחים ששימוש בתרופה אחת לעומת השנייה הפחית אצלם את תופעת הרעד בידיים, אך כאמור זהו דבר מקרי, וייתכן ונובע ממינון נמוך יותר או לחילופין, הגוף התרגל לתרופה.

כל הכבוד!

כל הכבוד, התשובות אכן נכונות ומדויקות. שמחתי לראות שניתן לעשות שימוש באתרי המידע הרפואיים, לקבל אינפורמציה מדוייקת (ולא להתבלבל...
בברכת שנה טובה

פרי בוי וטוברמיצין

ככל הידוע לי, ברוב, אם לא בכל העבודות שנעשו עד כה בעולם, נבדק התכשיר - טוברמיצין - שניתן באינהלציה בעזרת המכשיר הספציפי - PARY BOY. מדובר על תכשיר אינהלציה מיוחד, מרוכז יותר מהתכשיר שניתן דרך הורי, וצורת ההכנה שלו שונה מהתכשיר שניתן דרך הוריד. ולסיכום: התכשיר אכן בטיחותי ומומלץ למתן דרך האינהלציה ולא ידוע לי על דיווחים המזכירים נזק למכשיר האינהלציה.

שלום לחוששת

להבנתי עוגיונת כיוונה בדיוק לתכשיר שאת התייחסת אליו. שנה טובה ומבורכת ריקי

jasmine38

New member
שאלות לדר' ברק באשכול שירשור זה

קיבצתי את כל השאלות לדר' אשר ברק בשירשור זה כפי שכבר כתבתי בפורום, דר' אשר ברק ממרכז סיסיטיק פיברוזיס בתה"ש יהיה הרופא שילווה אותנו עד להודעה חדשה. יתכן והתשובת יאחרו לבוא עד להסדרת הרישום הראשוני והכרות טכנית עם הפורום. אז, קצת סבלנות בבקשה, והכל יסתדר. להזכירכם, כל התייחסות רפואית בפורום, היא התייעצות בלבד, ואין לממש המלצות בפורום, ללא התייעצות אישית ישירה והמלצת הרופא המטפל

טוברמיצין ושימוש במכשרי אנהלציה

לבקשת משפחה מהצפון, שאלתי את השאלה לגבי טוברמיצין ונזק למכשיר האינהלציה את מנהלת המוצר בכצט (למי שלא יודע, היבואנים של פארי מזה כמה חודשים) והיא העבירה את השאלה ליצרן. גם היצרן אישר את ההתאמה של המכשיר לשימוש עם טוברמיצין בטענה שלא ידוע להם על נזק למכשיר. למרות זאת, המשפחה טוענת שהמכשיר "נשרף" לאחר שימוש בטוברמיצין. הצענו למשפחה להביא את מכשיר האינהלציה החדש שרכשו למרפאה בה ילדם מטופל, כדי לבדוק אם נעשה בו שימוש נכון. כתוצאה מתלונה זו ואחרות - ותאום עם הנציגה של כצט - הוצאתי "מינשר" לכל המרפאות ובו העברתי להם את הטלפון של נציגת כצט בהמלצה לתאם פגישת הדרכה במטרה להבטיח שייעשה שימוש מדוייק במכשירים (כולל ניקוי אופטימלי של המכשיר על כל חלקיו). בכל מקרה אני מאד ממליצה על בדיקה של השימוש במכשיר, מכיוון שלניסיוני המצב הריאתי של חולים רבים השתפר לאחר שלמדו להשתמש במכשיר בצורה יותר יעילה.

עוגיונת

New member
למיטב זכרוני גם בנבצין

(הטוברה הישן) לא היה מוזכר משהו על אינהלציות בפתק

jasmine38

New member
פנייה לאא

אם כל אחד ינהג לפי שיטתך, תהיה פה מלחמת הודעות והורדות ידיים ומרפקים, מי מצליח לשמור את הודעותיו למעלה. אילו עשית זאת לידיעה אחת, אז זה מקובל, אך לבחור את מכלול ההודעות הבקפצות, זה כבר מוגזם, הדבר דומה לוויסות המניות. ברשותך אני מוחק את כל ההודעות הללו, מאחר שמימילא התכוונתי לאגד את כל השאלות לרופא, תחת שירשור אחד, בכדי להקל עליו את ראשית צעדיו בפורום, ולמקם את השאלות בראש הפורום

עוגיונת

New member
הטוברה החדש

נראה לי שזה סתם מקרי שהמכשיר החליט לשווק בדיוק כשהם התחילו להשתמש בטוברה החדש (לא זוכרת את השם שלו ואין לי כח ללכת לבדוק). גם אני משתמשת בו כבר כחודש והמכשיר שלי בסדר גמור. הטוברה החדש באמת יותר מסריח מהקודם וגם עושה רושם שהוא משאיר דביקות על הנבולייזר. אני מתוודה כאן שאני לא שוטפת את הנבולייזר אחרי כל פעם ובכל זאת הכל עד כה תקין.

רופא בפורום

שלום לכולם! בימים אלה אני חוזר לענות על תשובות בפורום! אעשה הכל על מנת לענות בהקדם על שאלות, אך עמכם הסליחה במידה והתשובות ייאחרו מעט, בשל עומס עבודה במרפאות ובמחלקות. בברכה ד"ר אשר ברק, ריאות ילדים, תה"ש

למעלה