רופאת שיניים

רחי2

Member
בת 36 נשואה+3 בחודשים האחרונים המחשבה היא רק לעבור דירה. נמצאת בחששות בעקבות המצב הביטחוני. בשנתיים האחרונות עוברת טיפול שיניים, מקווה מאוד שיסתיים בחודשיים הקרובים. מפחדת מאוד מרופא שיניים ושנים לא טיפלתי בעצמי. רק לפני 3 שנים תפסתי אומץ והתחלתי טיפולי שיניים.

החלום התחיל כשאנחנו רוצים להשכיר/למכור את הבית שלנו. במציאות אנחנו גרים בעיר, אבל בחלום הבית היה בית פרטי הנמצא במושב עם שדות מסביב. ממש לא נוף עירוני.
באים 2 זוגות שמעוניינים בבית, ואני מנסה להלהיב אותם. אומרת לאחד הזוגות שיש גן קרוב לילד. מציעה לזוגות גם לקנות חלק מהריהוט שיש בבית.
אומרת לבעלי שכדאי למכור ריהוט, כי אז יהיה לנו פחות דברים כבדים בהובלה. הוא מסכים. אחד הזוגות ממש התלהב, ורצה להיכנס כמה שיותר מהר לבית ואמר שאין לו בעיה לשלם לנו.
אחרי כמה זמן אנחנו נמצאים בחוץ ואני אומרת לבעלי "אתה יודע מי זה היה הבחור שרצה להיכנס"? בעלי לא זיהה. אמרתי לו שזה השחקן מהתוכנית שנות ה-80. (לא זוכרת את השם שלו, משחק הרבה בסצנות עם ממוקה) במציאות אנחנו מאוד אוהבים את התוכנית.
לאחר מכן אני נמצאת באווירה של מרפאת שיניים, ורופאת שיניים אומרת שאני צריכה טיפול.
בהמשך החלום אני נמצאת במקום אחר, מעין מדרחוב. לא זוכרת אם עצים עשו צל או שהמקום היה עם תקרה. מישהו אומר לי שרופאת השיניים נמצאת כאן, ואני מתחילה לחפש אותה בין האנשים. יש דוכנים ואנשים ואני לא מוצאת אותה. הולכת עד הסוף וכשאני חוזרת חזרה אני מוצאת אותה יושבת בדוכן. בדיוק מסיימת לטפל במישהו. רופאת השיניים לבושה לבן, שיער לבן (מזכירה את גלן קלוז בסדרה טהראן שראיתי בערב לפני השינה). אומרת לי שחיכתה לי, ואני יושבת בכיסא לידה. עם המחט שמה לי חומר הרדמה בצד שמאל של הפה. ואומרת לי עכשיו ייקח זמן עד שזה יתחיל לעבוד. כנראה הטיפול שרצתה לעשות לי היה עקירה של 2 שיניים טוחנות אחת בימין והשנייה בצד שמאל. בינתיים אני קמה מהכיסא, אנשים הולכים ובאים ואני עושה סיבוב עד שההרדמה תשפיע. כשאני חוזרת לדוכן יושבת ליד הרופאה, רופאת שיניים נוספת אתיופית. הניגוד של הלבן והשחור היה מאוד ניכר לעין.
אנשים מאחוריי אומרים לי שגם היא מקסימה ועדינה. אך בגלל החשש שלי אני מעדיפה את הרופאה הלבנה. אני מתיישבת על הכיסא לידה, והיא בודקת את ההרדמה. רגע לפני שהיא מוציאה לי את השן הטוחנת אני מתעוררת.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי 2

החלום שלך הוא בעצם שני חלומות נפרדים ברצף וגם הפרושים שלהם בנפרד

חלום א' הוא חלום על ניסיון למכור את דירתכם , לקראת מעבר לדירה חדשה. את כבר חלמת בעבר על חיפושים שלכם לדירה להשכרה ( החלום על הצעיפים ממרץ השנה) וכאן החלום הוא על ניסיון להשכיר ( או אפילו למכור) את דירתכם.

בחלום דירתכם היא במקום פתוח במושב ואת מנסה לשכנע את הזוג שבא לראות אותה, לקנות/לשכור אותה וגם את הרהיטים כדי שיהיה לכם פחות רכוש להעביר לדירה החדשה.

הדירה במושב עם הנוף הפסטורלי, מסמלת את הדברים הטובים שקרו בה. את הזיכרונות והתקוות שלכם כזוג צעיר. לכאורה קל מאוד למכור או להשכיר דירה במקום כזה שלו! אבל את מנסה לשכנע את הזוג! משמע הדירה ראויה לקניה, אבל לך- היא אינה ראויה למגורים. המקום אולי מצוין אובייקטיבית – אבל לא הוא מקום לא טוב ואת רוצה למכור או להשכיר אותה מהר ולא רק אותה אלא גם את הרהיטים. את משתוקקת להתקדם הלאה. משנה מקום משנה מזל! הרהיטים הכבדים, הם סמל לזיכרונות פחות טובים, למועקות מכבידות, לחרדות. הקטע הזה מסמל צורך להיפטר מהעבר ומתחושות מכבידות וכמה שיותר מהר ומה טוב יותר שאכן הזוג מתלהב ומוכן לקנות את הדירה ולשלם מייד. בהמשך את מגלה שגבר הוא בכלל שחקן מפורסם מסדרה שאת ובעלך אוהבים לצפות בה. מה יותר טוב מזה? אדם כזה מפורסם יהיה בוודאי קונה מצוין ואמין. זוג כזה נחמד - יהיה ראוי לדירה שלכם עמוסת הזיכרונות וקונים כאלה, יקלו עליכם את העזיבה. אתם תמסרו את דירתכם לקונים ראויים!

הרווח כאן הוא דו צדדי והוא מסמל מלוי משאלה, שמכירת הדירה תהיה קלה. את משוועת לתקופה קלה – בלי רהיטים כבדים ומשא ומתן קל וזריז. כידוע למכור או להשכיר דירה במציאות - זה לא משהו קל בכלל ואת כנראה מוטרדת מהעניין הזה מאוד, כבר זמן רב.

חלום ב'

החלום מתחיל ישר ללא הקדמות די רע! את במרפאת שיניים והרופאה מודיעה לך שאת צריכה טיפול. כלומר - אין תקווה לצאת מהמקום עם בשורות טובות. את צריכה " טיפול שורש"- טיפול מעמיק. אבל במקום טיפול, מתחיל בלבול! את לא במקום הנכון, אלא באיזה מדרחוב, עם או בלי עצים, עם תקרה או בלי תקרה, את מחפשת את רופאת השינים בין האנשים והדוכנים, הולכת, חוזרת... ובסוף מוצאת אותה , אבל היא עסוקה.

את בעצם צריכה איזה שהוא טיפול, או תמיכה. את עושה הכל לבד ו-"אין לך גב" הכל "על הראש שלך". הבעיות בבית, הילדים, מעבר הדירה, השיגעון של בעלך לניקיון, המשפחה שלו, שמוטב לשמור ממנה מרחק. אין פלא שאת מתבלבלת בדרך לרופאת השינים!! הכל דחוף והדרך ארוכה ומפותלת, לא בדיוק מוכרת וכשאת מוצאת את הרופאה – היא בכלל עסוקה עם מטופל אחר ואת שהתרוצצת כל כך הרבה, עכשו – צריכה לחכות!! מצד שני – היא אומרת לך שהיא חיכתה לך... הקטע מצביע על צורך לקבל טיפול מקצועי מייד אבל הטיפול מתמהמה. לא קל להגיע אליו ולקבל אותו ובנוסף את "אשמה" שאחרת! בחיים הרגילים – את היוזמת, לוקחת אחריות, מבצעת פרוייקטים, נושאת בעול והנה בחלום – את בדיוק להפך! מתבלבלת בדרך ומואשמת באיחור ולכן הטיפול שלך – מתאחר באשמתך. יתכן שיש בחייך משהו שאת מזניחה בגלל שהוא מאוד קשה נפשית או רגשית? או אולי באמת מדובר במצב השינים שלך. הזנחת אותן שנים ורק לאחרונה אזרת אומץ ללכת לטיפול שיניים, קצת באיחור. ואני הייתי מוסיפה שזה לא רק טיפול שיניים אלא טיפול ביכולת הביצוע שלך . הטיפול ביכולת שלך לנעוץ שיניים ( לעמוד על דעתך) ולנשוך ( להעמיד אנשים במקומם). את מרגישה קצת חלשה במקום כל שהוא ( בבית? בעבודה? במשפחה?) השינים שהן
החלק הכי קשה בגוף והכי חזק... כבר לא כל כך חזקות ובריאות.

בסצנה הבאה ישנן שתי רופאות לבנה שאת מעדיפה ושחורה שלמרות שהיא מקסימה את חוששת ממנה. הרופאה הלבנה מזריקה לך זריקת הרדמה לפני עקירת שתי שינים טוחנות ואת מנצלת את הזמן לקום ולחלץ עצמות עד שההרדמה תשפיע. בסוף מסתבר שאת השיניים החולות אי אפשר לרפא. רופאת שיניים אחת ואפילו שתיים – אינן יכולות לרפא את הבעיות שלך אלא... לעקור אותן מהשורש! אבל, לפחות זה לא יכאב. הרופאות הן את עצמך. את תטפלי בעצמך בדרך לבנה (ישרה, טהורה, נקיה) ולא שחורה. את תרגיעי את עצמך ותתעשתי ואז תכולי לעקור את הבעיות. זה לוקח זמן כמובן, אז שנרגעים , בינתיים את יכולה "לעשות סיבוב" כלומר להתעסק בעניינים אחרים וגם לא למהר יותר מדי. אולי להתערב עם אנשים, אולי לתת לעצמך דרור. את העקירה - לא תרגישי ותתעוררי... בלעדי המועקות. זה יפה אבל לא מספיק. החלום הסתיים לפני הזמן!!

החלום מסתיים לפני שנעשתה עקירת השינים וגם לפני השתלת שיניים חדשות וחזקות. החלום מציין רק התחלה של טיפול. אבל את הסוף הטוב והמלא – את צריכה להמציא בעצמך.

אשמח לחוות דעתך ( מה מתאים ומה לא) על שני הפרושים הללו

רחי2

Member
וואוו איזה פירוש, אהבתי מאוד.
החלום הראשון- אכן דירה מדהימה, אך יש בה הרבה מועקות. אני רוצה מאוד להאמין במשנה מקום משנה מזל. מקווה מאוד שהרגע יגיע, אכן ארגיש בשינוי שאני כל כך מצפה לו. הלוואי שנמצא שוכרים שלא יעשו לנו בלאגנים.
החלום השני- אני לא מהאנשים שעושים בלאגן או עומדת על דעתי. רק בתקופה האחרונה הגעתי לאיזשהי השלמה עם עצמי שלא מעניין אותי אף אחד רק המשפחה שלי. ומתחילה להעמיד אנשים במקומם ולהרים את הקול כשצריך. אני תמיד מאמינה בללכת בדרך ישרה, ככה ישנים טוב יותר בלילה :)
מקווה מאוד שמעבר הדירה יביא איתו תקופה אחרת, שאולי יהווה איזשהו טיפול.

למעלה