רופאים

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
רופאים

מה החוויה שלכם משימוש במערכת הרפואה בישראל או בחו"ל? (כל החו"ליות שלנו, זו ההזדמנות לתת לנו הצצה לאיך זה אצלכן
)

רופאים מלחיצים, אדישים, רשלנים, אטומים,
מול
רופאים סבלנים, קשובים, מסבירים, מאירי פנים

מה פגשתם יותר? האם זה משנה אם זה רופא משפחה, רופא מקצועי, רופא בבתי חולים?

האם יש תחומים מקצועיים שבהם רופאים יותר בעייתיים בעינכם (גניקולוגים? רופאי שיניים? וכד')

האם אתם מעדיפים רפואה פרטית? האם מהניסיון שלכם זה טוב יותר מהאלטרנטיבה הציבורית?

האם הרגשתם שרופאים לוחצים עליכם לשנות- משקל,כושר,שיזוף,שתיה, עקבים וכד'...?

האם קרה לכם שהתאפקתן לא להגיד לרופא את דעתכם האמיתית עליו.. או שאולי לא התאפקתם ואמרתם?

מה הציון הכללי שתתנו למערכת הרפואה שלכם על פי הניסיון שלכם בו?

סיפורים תמיד יתקבלו בברכה :))))

מצרפת תמונה מעניינת שמצאתי באינטרנט פעם, לא מנסה להגיד בזה כלום על השאלון הספציפי הזה, סתם תמונה מעניינת לכשעצמה :)

ady18

Well-known member
עונה

תודה לאל
אני לא בן אדם חולה
וגם לא עברתי ניתוחים\ טיפולים שכאלה לא עלינו
ברגיל שינים\עיינים מעבר לזה לא ממש
אבל הייתי נחשב ברפואה משלימה כללית בינוני קצת יחס פחות טוב שאמרתי אשלם סכום בלי תוכנית טיפולים וזקוקה אלך בעצמי\אפנק בספא
רופאי משפחה לא סובלת על על כול דבר יש מה להגיד ושאלות אישות מאוד ולא לענין!!! משקל\ פרטים אישים שכאלה ומביכים ....
גניקולג רק מרשמים ביינתים בעיקר...

Ginger L Honey

New member
אני

לא אוהבת ללכת לרופאים
ומזמן לא לוקחת תרופות בכלל.
&nbsp
בכל זאת, אני חייבת לציין לטובה את המערכת הרפואית בישראל דווקא.
קופות החולים בהשתתפות עצמית נמוכה נותנות כ"כ הרבה שרותים מקצועיים.
בארץ הייתי חברת מכבי וזה היה פשוט ונח.
רופאים מקצועיים, שרות דנטלי ותרופות היו מכוסים ואפילו באותו בניין. והעלות היתה כ"כ זניחה.
ההתנהלות תמיד הרגישה לי מקצועית.
&nbsp
פה בארה"ב הכל מרגיש כ"כ לא מקצועי! ברצינות, בארץ מפנטזים שפה זה כמו בסרטים, אבל בפועל, לפחות לפי מה שיצא לראות בניו-יורק הכל די חרטה.
אנשים בוחרים טיפולים רפואיים, בתי-חולים ותרופות לפי פרסומות ברדיו!
יש לי ביטוח רפואי טוב דרך איגוד העובדים של בילי,
וכל ביקור רופא, אפילו לצורך חידוש מרשם גורר השתתפות עצמית של 20$.
ואח"כ עוד נשלח לי חשבון נוסף לבית, תלוי מה היה בביקור.
אני צריכה ביטוח נפרד לכל דבר. אני לא לוקחת תרופות, אבל רופאת הנשים רשמה לי מרשם לפרנטל. אלו בסך הכל ויטמינים.
הלכתי לבית מרקחת הסמוך CVS, שזה כמו סופר-פארם ונתתי להם את המרשם.
בהתחלה שאלו אותי עם אני חברה בבית המרקחת. הסברתי להם שזו הפעם הראשונה בשלוש שנים שאני קונה משהו בבית מרקחת, אין לי מושג.
נתתי להם את כרטיס הביטוח הרפואי שלי, ואמרו לי שזה לא תופס. אני צריכה ביטוח אחר בשביל תרופות.
שאלתי אותם, אבל אלו רק ויטמינים, אני לא יכולה לקנות את זה בלי ביטוח או אפילו מרשם?
אמרו לי, שבלי מרשם אין מצב, בלי ביטוח אני מוזמנת לקנות, זה יעלה 142$!
אז בילי היה צריך להוציא עבורי כרטיס לביטוח תרופות, ובאותו הזמן אחד אחר לביטוח דנטלי.
&nbsp
כרגע אני מבקרת רק אצל רופאת הנשים. בארץ הייתי הולכת לרופא נשים רק בשביל לקבל מרשם לגלולות, שיכולתי לחדש בקלות אצל כל רופא משפחה.
אמנם הפסקתי לקחת גלולות, אבל כשלקחתי הייתי צריכה לחדש פה בכל שלושה חודשים, והייתי חייבת לעבור בדיקה גניקולוגית כל חצי שנה אחרת לא היו מחדשים לי את המרשם. לדעתי הבדיקה הזו מטופשת ומיותרת, וכמובן סתם עולה כסף. לא זכור לי שבארץ היתה פעם אחת שנתנו לי אולטימטום כזה.
לא פלא שכ"כ הרבה נערות נכנסות להריון, אין סיכוי בגיל 17 הייתי מוכנה לעבור את הבדיקה הזו בכל חצי שנה.
רופא משפחה לא יכול לתת מרשם לגלולות, אבל אם חלילה אקבל מכה במרפק, אני יכולה לקבל מכל רופא מרשם ל 50 כדורי ויקודין.
אם היתה לי צפורן חודרנית זה כבר חמור, 120 כדורים!

חוויה שונה עם המערכת האמריקאית

(מזו של ג׳ינג׳ר).
&nbsp
גם הניסיון שלי הוא שבאופן כללי דברים עולים יותר, אבל גם המחיר וגם כל שאר הדברים ממש ממש תלויים בביטוח.
&nbsp
למשל, אני כן מקבלת את הגלולות שלי מרופאת משפחה, ואני צריכה להפגש איתה רק פעם בשנה כדי לחדש את המרשם. המפגש לא כולל שום בדיקה ועולה 10 דולר.
&nbsp
אני בטיפול נגד אלרגיה שכולל זריקות כל שבוע למשך בערך שנה ואני לא משלמת על זה כלום. אני משלמת רק כשאני צריכה ללכת לביקורת פעם בחצי שנה, וגם אז זה רק מחיר סימלי.
&nbsp
כל זה על הביטוח הנוכחי שלי, שהוא של האוניברסיטה ושבתור דוקטורנטית אני לא משלמת עליו גרוש.
&nbsp
לפני כן הייתי באוניברסיטה אחרת, ובתור עובדת (לא סטודנטית) היה לי ביטוח אפילו יותר טוב. כמו שאמרתי בשרשור אחר, הוציאו לי את כל שיני הבינה וזה לא עלה לי דולר אחד. כלום.
&nbsp
הבדל אחד בין הביטוחים שכן זיהיתי לאחרונה הוא שאני כן משלמת מחיר כמעט מלא על הגלולות שלי. כלומר, יש איזו השתתפות של הביטוח אבל היא קטנה.
כשהייתי על ביטוח של האוניברסיטה בתואר הראשון (גם בארה״ב) הגלולות היו מכוסות לגמרי. לא שילמתי כלום.
&nbsp
אבל כמו שאמרתי בהתחלה, באופן כללי המחירים כן יותר גבוהים. פשוט צריך ביטוח טוב כדי שיכסה אותם. אם אנחנו מדברים על משהו שגם ככה לא מכוסה ע״י הביטוח, זה יהיה יותר יקר כאן. למשל, לא מזמן ביררתי גם כאן וגם בארץ לגבי ניתוח לייזר לעיניים. זה משהו שאף ביטוח לא מכסה כי זה עניין קוסמטי, והמחיר היה משמעותית יותר גבוה בארה״ב. בין השאר כי משלמים לרופאים יותר וכי הם משלמים המון לביטוח (ארה״ב, ארץ התביעות הבלתי מוגבלות).
&nbsp
מבחינת יחס... לא יודעת. בהתחלה רציתי להגיד שלא נתקלתי כאן ברופאים אנטיפתים כמו שנתקלתי בארץ, אבל בעצם כן היה אחד. והיתה עוד רופאה שלא היתה אנטיפטית אבל גם לא נחמדה במיוחד. ופקידות קבלה גם כאן הרבה פעמים אדישות ולא נחמדות. אבל אם אני מסתכלת על המכלול, אז היחס הוא כן יותר נחמד ואדיב כאן. בארץ נתקלתי במון רופאים ממש אנטיפתים, וכאן זה די נדיר. לפחות מהניסיון שלי.
&nbsp
למרות המחמאות שלי למע׳ הבריאות האמריקאית, אני לגמרי מעדיפה את השיטה הישראלית של רפואה ציבורית (בשילוב אופציה של רפואה פרטית). אני זכיתי להיות מבוטחת כאן בביטוחים טובים, אבל רוב האנשים לא כאלה ברי מזל, ויש גם הרבה שאין להם ביטוח בכלל.
&nbsp
מה עוד פספסתי שם בשאלות?
מעולם לא לחצו עליי לשנות משהו. המשקן שלי תקין, אני לא משתזפת ולא שותה הרבה. אני כמעט לא עושה כושר אבל בגילי עדיין לא אמרו לי על זה כלום. על עקבים אף פעם לא שאלו אותי.

התנסיתי בנתיים רק במערכת הרפואה בישראל...

סה"כ מרוצה למעט זה שיש הרבה רופאים ששוכחים להיות בראש ובראשונה בני אדם. לא תמיד זה באשמתם, לפעמים זה בגלל הכרח המציאות של תור כל 10 דקות ואז יש עיכובים ואיחורים והרופאים לא רואים בן אדם אלא רואים עוד תור ועוד תור...
&nbsp
יש לי רופאת נשים מדהימה, מאוד נעימה ואמפטית, מסבירה בסבלנות...

דנה אז

New member
ראיתי רופאים מכל הסוגים

לצערי בשש שנים האחרונות ראיתי רופאים, בתי חולים ובדיקות יותר מכל חיי קודם לכן ביחד.
בעיקר ברפואה הציבורית, אבל גם בפרטית. לא חושבת שההבדל ביחס נבע מרפואה פרטית או ציבורית.
אני חושבת שהרופאים שהתרשמתי מהם שהם יותר מקצועיים, היו גם יותר נעימים ואדיבים, ופחות מלאי חשיבות עצמית.
בכללי הרבה רופאים היו אדישים, לא יסודיים...אבל היו כמה שבהחלט מחשיבה לטובה (רופאת פיריון, רופא היריון בסיכון, ראמטולוג, אימונולוג, רופא התפתחותי, רופאת נשים...)
אבל חייבת להגיד שלמזלי תמיד היו בסופו של דבר רופאים (אנשים) טובים ברגעים הקריטים.
לרוב משתדלת לשמור את דעותי לעצמי, כי לא יודעת מתי אזדקק לאותו רופא שוב, והאם הוא נוטר. למדתי שיחסים טובים עוזרים לי יותר מכל כעס. ולהגיד את דעתי לא יקדם אותי לשום מקום.
אבל למה רק על רופאים, מה עם האחיות? את יודעת כמה הן משמעותיות?

dify

New member
כן ולא (יודעת
)

עד היום רוב מערכת היחסים שלי עם הרפואה בישראל היתה מול הרופאות/רופאים, לכן אני פחות מודעת לאחיות.
&nbsp
אבל, כששקלתי להיכנס להריון אמרו לי שרוב האינטראקציה היא עם האחיות, אז לפני שבחרתי לאיזה רופא להירשם, הלכתי לעשות סיבוב התרשמות מהאחיות, האחות שבמרחק הליכה מהבית שלי היתה כל כך אנטיפטית וחסרת סבלנות, שרק בגלל זה בחרתי את הרופא שהיה במרחק נסיעה מהבית.. עוד לפני שבכלל הכרתי את הרופא

אז אני משערת שאת לגמרי צודקת

&nbsp
אבל בסוף לא עשיתי את תהליך הכניסה להריון וכך עד היום רוב המפגש שלי עם אחיות היה בבדיקות דם. אני פשוט הולכת לאיזה מרפאה שמתחשק לי, הם לא עושים בעיות, ולכן אני לא חוזרת לאחות לא נעימה
אבל בשנים האחרונות אפילו אחיות הדם מקסימות, ממצב שהיו דוקרים אותי 3804 פעם בבדיקה, בשנים האחרונות מצליחים להוציא לי דם בדקירה אחת וזהו

דנה אז

New member
האחות שלוקחת דם אצלנו מדהימה

ורק בשבילה סובלת את הרופא משפחה, שהוא אנטיפת מגעיל.

אני לא מדברת רק על האחיות בקופה, דווקא על האחיות בבתי חולים, שרוב אלה שפגשתי היו לא נעימות (נשים, יולדות, לידה), בלידה האחרונה ביקשתי שחרור מוקדם בגלל היחס. הן לא דיסקרטיות, לא מקצועיות, לא נעימות....
האחיות בפגיה היו הנחמה שלי.
דווקא שם אולי ברפואה הפרטית הן יותר טובות (ב- IVF הן מקסימות)

dify

New member
אפשר להחליף רופא משפחה בתוך המרפאה, לא?

לא עברתי הריון ולידה אז אין לי ניסיון בתחום

&nbsp
זו שאלה עקרונית שאני מתלבטת לגביה לא פעם, האם עדיף רופא מקצועי אבל אנטיפת או רופא נחמד אבל פחות מקצועי..
האופי או היכולת? מה יותר קריטי...

nate2000

New member
רופאת הנשים שלי דיי אנטיפטית אבל מאוד יסודית

ומקצועית. אישית מעדיפה רופא עם אפס ביחסי אנוש אבל מקצועי מאשר רופא נחמד ואנושי אבל מקצועי פחות.
ברוסית יש ביטוי "בחור טובה זה לא מקצוע" ואני דיי מסכימה איתו. כמובן שעדיף גם רופא טוב ומקצועי ונחמד אבל כנראה שזה מצרך נדיר.

אבל למה זה מצרך נדיר?

אני חושבת שזה הזוי שבכלל עולה שאלה כזו. בן אדם שעובד עם אנשים - בטח כשהם במצב פגיע כמו במקרה של רופא - צריך להיות בעל כישורי אדם בסיסיים בתור התחלה. אין שום תירוץ להיות אנטיפת, ואין שום סיבה שרופא מקצועי ונחמד יהיה מצרך נדיר.

nate2000

New member
את צודקת

אבל זה מה שקורה בפועל.
לא כל נותני השירות הם מנומסים ואדיבים. הדבר נכון לא רק לרפואה אלא לעוד המון המון תחומים כמו: ביטוח לאומי, בנקים, חברות סלולר והרשימה עוד ארוכה.

נכון

אבל איכשהו השיח בארץ הפך את זה ללגיטימי ומקובל, כאילו שאם מישהו ״מקצועי״ אז יש לו מרווח ביטחון להתנהג כמו שמוק לאדם שמולו ועדיין ילכו אליו. ואז רופאים מרגישים שמותר להם וזה לא נורא ולא צריך להתאמץ.

dify

New member
אני חווה את זה אחרת

גם אני חיה בדיעה הקדומה לגבי ישראלים, ודווקא בגלל זה אני כל פעם מחדש מופתעת לטובה, כולל מרופאים. ללא ספק בחוויה שלי האנטיפטים היו המיעוט בקרב נותני השירות מכל הסוגים כל השנים, אבל הם כמובן השאירו הכי הרבה רושם

&nbsp
אני קוראת בפורום מלצרים ממורמרים, מלצרים שאשכרה חושבים שמגיע להם בונוס על זה שהם נותנים שירות בכלל, ואם הם חלילה גם היו נחמדים אז בכלל מגיע להם 30% טיפ...
&nbsp
כל פעם שאני קוראת את זה אני תוהה מה הם חושבים לעצמם, כולנו באיזשהי צורה עובדים עם אנשים ונותנים שירות (מי ללקוחות מזדמנים ומי לקולגות קבועות), האם באמת אנחנו נחמדים רק אם אנחנו יודעים שנקבל טיפ שמן?
לדעתי אנחנו נחמדים רוב הזמן :)

דווקא מלצרים זו דוגמא טובה

מלצרים ללא ספק יותר נחמדים מרוב נותני השירות, וזה כי להיות נחמד מוגדר כחלק מהשירות וכמובן משפיע על הטיפ.
אז אני לא חושבת שצריכה להיות מע׳ טיפים לרופאים, אבל כן צריך להעלות את המוטיבציה לשירות סביר. כן צריך להפסיק להתייחס לזה בסלחנות כשרופאים מגעילים כדי שזה יפסיק להחשב מקובל. ובהחלט מתייחסים לזה בסלחנות יחסים לנותני שירות אחרים.

dify

New member
באמת

באמת שאני לא זוכרת מתי פעם אחרונה בעשור האחרון נתקלתי ברופא מגעיל/אנטיפת. אני היפוכונדרית שהולכת כל שנה לפחות ל4-5-6 קופאים מקצועיים, חוץ מרופאת המשפחה ואחיות בדיקת דם וטכנאי רנטגן/אולטרסאונד שונים (ושלל רופאי עיניים בגלל אמא שלי... ובכלל, איתה יוצא לי להיפגש עם עוד כמה רופאים בשנה, אני נוהגת ללכת איתה לא מעט).
&nbsp
אני לעצמי בוחרת כמעט תמיד ברופא מהרפואה הציבורית, אמא שלי עושה גם וגם. סך הכל החוויה שלי מאד טובה.
&nbsp
אני כן חייבת לשים סייג אחד ענק, אני לא מדברת על בתי חולים, יש לי מעט מאד ניסיון עם בתי חולים, ומהמעט ששמעתי יד שניה או שלישית, בתי חולים כנראה זה סיפור הרבה פחות נחמד..
&nbsp
אני חושבת שבישראל, בעשור האחרון לפחות, אם לא לפני כן, חלה ממש מהפיכה בתודעת השירות, וכן, הפקידה בעיריה, המענה בביטוח לאומי, הפקיד בבנק, האישה במשרד הפנים, אלו אנשים שכרגע עובר לי בראש שדיברתי איתם בחודשים האחרונים, כולם היו מאד נחמדים ויעילים והייתי מרוצה.
אפילו מהוט אני מרוצה (רק שתביני מה זה מרוצה, יש לנו בבית מספר טלפון חלומי שקיבלנו רק כי הפקידה בצד השני היתה כל כך חמודה שהיא עודדה אותנו לבחור לעצמנו מספר מגניב, אז יש לנו מספר סופר מגניב
)
&nbsp
&nbsp
פרופסור חיים שפירא, שתיכף אני אצרף פה את השיעור שלו במבואון לתורת המשחקים, שהיה אחד הנחמדים שיש לטלוויזיה להציע, אומר בשיעור הזה שאנחנו נוטים למצוא במציאות מה שאנחנו מצפים למצוא בה, אנחנו רואים מה שאנחנו רוצים. אני אישית חושבת שלישראלים יש תדמית שירותית איומה, לדעתי המצב לא אידיאלי אבל רחוק מלהיות כל כך נורא. אפילו המלצרים הממורמרים, רובם המוחלט, מוציאים את המחשבות הכמוסות שלהם בפורום אבל במציאות מחייכים ובולעים בשקט את מחשבותיהם, גם כשהם לא מקבלים את הטיפ שהם מפנטזים עליו. ככה לפחות רובם מספרים

הוידאו לא עולה לי

אבל בתור סטודנטית לפסיכולוגיה אין לי שום ויכוח עם הטענה שאיך שאנחנו רואים וחווים את העולם מאוד תלוי בציפיות וברצונות שלנו

dify

New member
איזה חבל

הוא מדבר שם על המון נושאים ועושה את זה מצויין, ממש תענוג לשמוע אותו מדבר
(ולו בגלל המבטא
שיטחית אנוכי
פחחחח)
&nbsp
אני לא מכירה קישור לתוכנית הזו במקום אחר (ותאמיני לי שחיפשתי, זו לא תוכנית מספיק פופולרית לעשות לה העתקים פירטיים)
&nbsp
יש לך חוסם פרסומות? אני הורדתי אותו רק מהאתר של מאקו כדי שאוכל לצפות בתכנים שלהם. או שאת לא יכולה לראות כי בחו"ל הם לא מאפשרים?

עכשיו ההתחלה עלתה

כמה שניות, ואז שוב באפרינג אינסופי. אבל אני רואה שזה על הפסיכולוגיה של קבלת ההחלטות, נושא שקרוב לליבי ולמחקרי.

למעלה