רופאים ראומטולוגים

zitasky

Member
רופאים ראומטולוגים

שלום
אני בת 62 ומרבית חיי סובלת מכאבים "לא מפוענחים", בעיקר בגב עליון, כתפיים, צוואר, זרועות.
אני די "פענחתי" אותם, כי אני חייה במתח תמידי , כעס וכל מיני אי נוחות בעולם ה"לא מתאים לי" הזה..
כבר שנים ש"סגרתי הבסטה", ופרשתי מאינטראקציה עם אנשים, לוקחת תרופות פסיכיאטריות, ושלום על ישראל.
היה לי יחסית שקט בעניין הכאבים, שהתפרצו מזה מספר חודשים בתוקפנות נוראית!
כל הבדיקות מראות שהכל בסדר ועכשיו יש לי הפנייה לראומטולוג.
אתמול אורטופדית תקעה לי זריקה בכתף ימין(יד ימין התקלקלה לגמרי), וגם נתנה לי כדורים, וזה ממש עזר והיום הקלה גדולה.
לא ברור לי איך אם זריקה וכדורים עוזרים, סימן שיש דלקת לא? אז איך לא רואים בבדיקות ?
שאלה שנייה, שהרופא משפחה העלה, החלטתי על דעת עצמי לרדת מ-2 פאקסאט ליום, ל-1, הוא טוען שיתכן שיש לזה קשר להתפרצות הכאבים, כי במקרה של פיברו התרופה שניתנת היא כדורים מהסוג הזה, אז יתכן שאין בכלל טעם ללכת לראומטולוג כי בין כה כל מה שייתן לי זה מה שאני בין כה לוקחת ורק לחזור למינון הגבוהה יותר, מה שלא בא לי, כי גם ככה אני סמרטוט ועייפה מרבית היממה..
אגב, יש לכם מושג אם מי שיש לו פיברו סובל גם מבעיות עור? כי במקביל לכאבים והעייפות , העור בכפות הידיים שלי והרגליים , קיבל נגעים מגעילים ולא מוסברים..
אז סליחה על האורך, אודה לכל הארה בנושא, ובעיקר אם אפשר להמליץ לי על ראומטולוג, קיבלתי הפניה לבחור בי"ח בצפון לפי רצוני מטעם מכבי.

תודה

שלום לך וברוכה הבאה לפורום

לצערי אין לי הרבה מידע על רופאים מטעם מכבי, הבנות כאן שמטופלות במכבי יוכלו בוודאי לעזור יותר.
ניסיתי להסתכל ברשימת הרופאים המומלצים המופיעה בפורום?
מצרפת לך את הקישור, אולי תמצאי שם מישהו מתאים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=672&cId=4394

אני לא בטוחה אילו בדיקות עשית אבל אני חושבת שכן יש מקום שראומטולוג יראה אותך ויאבחן מה קורה.
מאחלת לך שתרגישי טוב יותר בקרוב ומקווה שמישהי כאן תדע לסייע לך עם רופא מתאים.

אכתוב ממש בקצרה, בשל מצבי המאד דלוח

אני ביום קשה עם המחלה.

אבל שתי נקודות שאני רוצה להגיד:

לגבי הזריקות האלה, עדיף להמנע כמה שאפשר, כי אפשר לקחת אותן רק פעמים ספורות בחיים, אחרי זה לא נותנים או שזה לא אפקטיבי. זה נותן הקלה רגעית, אבל הנזק שלהן רב על התועלת.

זה מן הסתם סטרואידים או קורטיזון, שכחתי כרגע, וזה שזה עוזר לא בהכרח מוכיח שזה ממקור דלקתי או אחר. זה תרופות שנותנות הקלה נקודתית לכל סוג של בעיה, אבל שוב, זה לא פתרון לטווח הארוך.

---

לגבי בעיות עור. זה בכלל לא יפתיע אותי אם יש קשר. יצא לי לדבר עם אנשים עם אסטמה של העור ועוד מחלה שהיא קרובה שלה. אז קצת התעמקתי בנושא. בעקרון יש מחלות עור שהן ממקור ראומטולוגי, אז צריך שראומטולוג ישלול אותן. כי אפשר לטפל בהן בנפרד.

משהו שאני מנצלת את ההזדמנות לספר (חיכיתי להעלות את זה ב"סקר הסמפטומים" הבא או משהו): כל הרופאים שהייתי אצלם בשלב האיבחון שאלו אותי אם יש לי פריחה. ובאיזשהו שלב אמרתי להם שיש משהו, כמו נקודות כאלה על העור. לא חיצוני, יותר פנימי, כמו שלוחצים עם האצבע על העור ואז נהיית נקודה לבנה.
אז יש לי נקודות לבנות ואדומות כאלה, בעיקר בידיים וברגליים. ובעיקר בימים יותר קשים של המחלה.

כל הרופאים לא התייחסו לזה. אבל כשהגעתי לפרופ' רהב וסיפרתי לה על זה. היא אמרה שזה מוכר לה. וזה מאד שימח אותי. לפחות שיש מי שיודע שזה קשור.

---

בגדול, כדאי לך שיהיה איבחון. הוא לא נותן הרבה, אבל בכל זאת כל התייחסות אחרת כשזה כתוב כאבחנה. ואם אפילו יש לך חשד שזו המחלה שיש לך, אל תלכי לראומטולוג רגיל, לכי למי שמתמחה במחלה הזו. יש רשימת רופאים בפורום וגם בעמותת אס"ף.

זו ההמלצה שלי, כי אנחנו "מבזבזים" המון זמן ואנרגיה עם הסתובבויות אצל רופאים שלא מכירים ומבינים. וזה ממש בזבוז מיותר.

בהצלחה,

כשיהיה לי כוח אשתדל לכתוב עוד

zitasky

Member
תודה ו..

מקווה שהרגשתך תשתפר במהרה.
אז ככה:
הייתי לפני שנים אצל ד"ר עילם שהומלץ כמומחה, והוא טען שזה לא פיברו.
הלחיצות שלו במקומות "האמורים" לא הניבו כאב, אבל כמו שאמרתי, יש ימים שכואב ויש שלא, וחוק מרפי בדר"כ מפגיש אותך עם הרופא(עד שמגיע יום התור ) כשאתה.."בריא".
לגבי הזריקה, הרופאה אמרה שזה לא מכיל סטרואידים.
בכל מקרה שמחתי כנראה טרם עת(או שסחיבת המצרכים מהמכולת היום..)..כי שוב כואב..
קבעתי תור לבית חולים בני ציון מקווה שיש שם מומחה, כי אין באפשרותי ללכת באופן פרטי, אז אנסה את האופציה האחרונה וזהו. מכיוון שכבר ניסיתי את כל מה שקיים בשוק בתחום תרופות ה-SSRI. ואחרות, והיחידה שהגוף שלי סובל היא הפאקסט, כנראה שאחזור לכמות הגבוהה יותר ואסיים את הקדנציה שלי עם מה שיש.
לגבי התופעות בעור, ברור לי שזה קשור למצב הנפשי, כי בימים קשים זה חמור יותר, ו-3 רופאי עור קבעו כל אחד משהו אחר והתרופות כולן עוזרות להקלה אבל ביום שמפסיקים למרוח..זה חוזר. ונמאס לי להתעסק עם זה.
אז זהו, בגלגול הבא אשתדל להיוולד בפס ייצור מוצלח יותר.
בכל מקרה אם מישהו יודע על רופא מומחה למחלה באחד מבתי החולים הממשלתיים בצפון, אשמח לשמוע, ולהחליף את בני ציון.
תודה והרגשה טובה.

מחלות עור שקשורות

הי, אני "פיצחתי" מה זה שיש לי, הכתמים האלה. אתמול שמעתי את ההרצאה של ד"ר אבלין מהסמפוזיון שהיה השנה. (ממליצה, אעלה בנפרד בהזדמנות). את יכולה למצוא את כל הסמפוזיון באתר http://www.fibromyalgia.co.il/

והוא אומר שם שיכולים להיות סימנים של תופעת רנו (כמו האוטו). קראתי על זה קצת, ומסתבר שגם נגעים באצבעות הידיים, ונראה לי שגם הרגליים, יכולים להיות שייכים לזה.
אז אני לא יודעת אם הנגעים שלך הם בקצוות (שזה מה שמאפיין את התופעה).

אבל כשאת מגיעה לרופא (ראומטולוג או אחר) ורוצה לשאול על נגעי העור האלה, תזכירי להם את המונח הזה: תופעת רנו.
ותגידי להם שד"ר אבלין, שהוא מומחה המגדולים, אמר שזה אופייני למחלה.

כתבתי לך קודם שפרופ' רהב אמרה שזה מוכר, אבל לא הסבירה לי. אז עכשיו אני יודעת איך קוראים לזה. ואני מבינה שזה שאני עם כפפות כל החורף, גם ישנה עם כפפות, זה טוב מאד. זו ההמלצה ואני צריכה להמשיך עם זה. עכשיו אני מבינה גם למה.

בהצלחה, וכמובן שאשמח לעדכון,

למעלה