רוע לב

רוע לב ../images/Emo18.gif

הדברים נכתבים בלשון זכר, אבל מכוונים גם לנשים שביננו
הרבה פעמים אנחנו אומרים על מישהו שהוא "איש רע" למה אנחנו בעצם מתכוונים
מה עושה אדם לרע
ועוד שאלה, האם אדם רע לב - רשע - זד, יכול להיות טיפש? האם התכונה הזו של רוע מתוך זדון יכולה לבוא שלובת זרוע עם טיפשות, או שהיא חייבת לבוא עם אינטליגנציה גבוהה?
הערה
השאלה היא כללית, שאף אחד או אחת לא יקח את הדברים אישית, כי הכוונה ממש לא זו!!

יכול להיות אדם טיפש ורע וגם אדם

חכם ורע, וכאן יש בעיה.......... תלוי במה מתבטא הרוע? גניבה? רצח? רמאות? אם הדברים הרעים נעשים ע"י אדם חכם עם אינטיליגנציה גבוהה אזי שלסביבה יש בעיה, ואם ע"י איש/ה טיפשים נעלה עליהם מהר מאוד. לא, התכונה הזאת אינה חייבת לבוא עם טיפשות.

להיות רע

בשביל שתהיה לי השראה לתשובה, ניסיתי להעלות דמות של מישהוא רע... את יודעת איש/ה רע שאני מכירה. עדיין חושבת.... ככה יצא לי שניפיתי די הרבה. לא יודעת, לא מצליחה להעלות בזיכרוני הכרות עם מישהו זדוני. אבל מבטיחה להמשיך ולנסות להיזכר.

spidi2

New member
ג'י.אר... אלקסיס....

אלה עלו לי לדמיוני.... פוףףףףףףףףף, מוחה אגלי זיעה שנצטברו לי על המצח.... איזה מזל שאין לי הכרות אישית איתם....
ותסבירי לי משהו.... למה כשאני כאן... מדברים על רעים ולא על צרפתיות
נראה לי שאני צריכה לקחת את זה אישית....

michaly43

New member
חחחחחח הם לא היו רעים../images/Emo6.gif

הם היו ממש מתוקים וכל הרוע שלהם עשה את התוכנית.... אוךךךךךךךךך הרוע הזה של אלקסיס...יש עוד תוכנית כזו?

לא מאמינה../images/Emo23.gif

באנשים רעים בכל אדם יש טוב למעשה מהניסיון שלי בבתי סהר או משכונות מצוקה פוגשים אנשים שלפי דעתנו הקדומה רעים. אבל לא, הם לא רעים, הם פשוט לא מבינים איך לפעול,איך לתפקד, מה הם הנורמות של החברה שלנו ישנם חריגים שהם באים ממצב של בעיה פסיכולוגית וניקראים רעים האם יש קשר עם הטיפשות ? לא חושבת. רחלי מאמינה רק בטוב שוב פעם כותבת כמו שחושבת

זאת אומרת שאנו בחברה אחרת עם

נורמות שונות יכולים להחשב כאנשים רעים,
מצטט אותך "אבל לא, הם לא רעים, הם פשוט לא מבינים איך לפעול,איך לתפקד, מה הם הנורמות של החברה שלנו" תארי לך אותנו למשל חברה די פתוחה ומתירנית,איך נחשב בעיניי השמרנים. הם חושבים שאנו רעים ורשעים.... לצערי, יאלה מספיק פלסף....

רוצה שאענה לך ../images/Emo35.gif

או שאולי מספיק לפלסף.......... דיברתי על דעות קדומות. כדאי לשייך למה שכתבת. ואולי אז, החברה בה אנחנו חיים, משתייכת גם לחברה, עם המון סימני שאלה. רחלי שייכת לחברה לא ידועה

את אחלה בן אדם, רחלי ../images/Emo24.gif

גם אני מאמין, כמו רחלי, שבני אדם נולדים טובים. אבל, אני מאמין שהם יכולים להפוך להיות רעים, כתוצאה מפגיעות שהם סופגים. אין לי הגדרה אובייקטיבית ל"רוע" (יש ענף בפילוסופיה שעוסק בזה, ואני לא בקיא בזה). בשבילי, אישית, בן אדם רע הוא בן אדם שאדיש לכאבו של הזולת. אחד שיגיד "זה בעיה שלו", או "מגיע לו". מכאלה, אני שומר מרחק. אם יש לזה קשר למנת מישכל? אני חושב שלא. פגשתי כבר גם "רעים חכמים" וגם "רעים טיפשים". הנכון הוא, שהחכמים יותר מסוכנים, והטפשים קצת מעוררי רחמים.

../images/Emo8.gifמסמיקה

מסכימה עם שוש יודע לאמר את הדברים יפה ממני. רחלי לא מתאים לי להסמיק

גם אני חושבת

שכל בני האדם נולדים טובים ושאם הם הופכים לרעים, זה בגלל או כתוצאה מדברים שהם עברו בחיים. אבל... נשים בצד את הסיבות שהביאו את בן האדם להיות רע!! אני חושבת שיש קשר למנת משכל. מישהו שהוא כמו שהגדרת רע-טיפש, מעשי הרוע שלו יהיו כמו שאמרת מעוררי רחמים, או "מוחלשים" אלה עם מנת המשכל הגבוהה יותר, רע-חכם יכול לנצל את החוכמה והאינטליגנציה כדי להגיע לשיאים של רוע... מעשים זדוניים שנעשים בכוונה מוחלטת להרע לזולת!!

לא יודע ../images/Emo141.gif

שני אלה מהרצליה, שירו בנהג המונית בשביל הפאן - נראים לך אינטליגנטים ? ואלה שמתעללים בילדים שלהם ? יש יותר רע מזה ?

old friend

New member
מאוד פשוט

מתעללים בילדים או בנשים או בחסרי ישע (בלי קשר בין התחומים) - חולי נפש, זה לא בא מרוע או מחכמה. זה מחלה ודעתי האישית רק באמצעים כימים אפשר לטפל בזה, לא בהרחקה ולא האזהרות. לגבי הילדים שירו של דרק רוט ז"ל - אף אחד לא תיאר אותם בתור טיפשים הם נחשבו לילדים אינטיליגנטים בבית הסםר שלהם. הם באו מבתים מאוד טובים לפחות חלקם. ואם קראת או עקבת אחרי המשך קורות החיים שלהם , הם היום פושעים לא קטנים שכבר נשפטו על עוד פשעים שהם ביצעו בחופשות שלהם מהכלא.

לא, לא עקבתי ../images/Emo141.gif

אולי היו להם ציונים טובים בחשבון ואנגלית, אבל לא הייתי לוקח את זה כקריטריון לאינטליגנציה. עובדה, שלא לקח למשטרה יותר מדי זמן לעלות עליהם. למיטב ידיעתי, חולה נפש הוא מי שתפיסת המציאות שלו לוקה בחסר. האם זה המקרה ? אני חושב שלא. אני חושב שהאנשים האלה הם פשוט רעים. איך לטפל בהם? זה כבר עניין לדיון אחר.

old friend

New member
תפיסת המציאות שלו לוקה בחסר!

בדיוק זו הנקודה. מי שחושב שהילד שלו זה אובייקט מיני מי שחושב שהוא ישלוט באישה ע"י אלימות והפחדה מי שחושב שיכול להשיג דברים ע"י שימוש לא נכון בכוח תפישת המציאות שלו לוקה בחסר. הילדים המדוברים שכיום הם בכלל לא ילדים - לא עלו עליהם בקלות, רק חבר שלהם שהם התפארו בפניו במעשה הסגיר אותם. אחרת המשטרה לעולם לא היתה עולה עליהם. ועד היום לא הצליחו להבין שם מי היוזם ומי זה שלחץ על ההדק. זה אחד המקרים הבודדים שהמשפט התסיים בהרשעה של שניהם ברצח. במקרה של בגירים לא היו יכולים לשפוט אותם כי יש דין שונה בין הרוצח לבין משתף הפעולה, משפט שונה ודין שונה. במקרה הזה היתה הסכמה של שני הצדדים לא לערער על העונש ועל ההרשעה. מה המניעים שלהם ? עד היום לא מבינים - אמרו ששיעמום, צו להבין מה זה רצח... אני לא מקבל את זה. אבל לקחנו את הדיון על רוע לקיצוניות שלא אנחנו יכולים להבין אותה.

אני התכוונתי ../images/Emo141.gif

אני התכוונתי למי ששומע קולות, או מדמיין שרודפים אחריו, דברים כאלה. שגם הופכים את הלוקה בהם לבלתי כשיר לעמוד למשפט, אגב. אבל, כמו שאתה אומר, גלשנו. עוד מעט יבואו ויגידו לנו, מה אתם כאלה רציניים, תרגיעו, החיים יפים.

למעלה