רוע לב

מיקי41

New member
אולדי

לגבי הילדים שירו בדרק רוט אני יכול לומר לך מהיכרות אישית עם המיקרה כאחד מאנשי הצוות שטיפלו בתיק ומהכרות אישית עם אחד מהם שהם לא רעים יש להם הפרע מסויימת שיש להמון פושעים מסוכנים והיום כבר ניתן לגלות את הגן הזה בשלב מוקדם מאד יצא על זה מחקר ענק בארה'ב וזו גם לא מחלת נפש

ארלה4

New member
ממש לא קשור למנת מששכל

יש היו ויהיו בעלי מנת משכל גאוני, וההפך שלשניהם הרוע נוזל מכל הכוונים, ישנם מחקרים המצביעים כי האדם נולד"טבולה ראסה) ומתפתח הלאה כשהסביבה הקרובה והרחוקה והמיידית משפיעים עליו, ויש דברים שאנחנו עדיין לא יודעים, נכון שככל שהרע חכם יותר השיאים שיגיע או ירצה להגיע יהיו גבוהים יותר, אבל רע הוא ללא ספק חוצה שדרות

old friend

New member
אני לא מסכים עם שוש

אנשים שאדישים לכאבו של הזולת הם לא רעים הם אטומים. הרעים הם אלא שמכירים בסבל של האחרים ועושים דברים כדי להעצים ולהגביר אותו. לא יכול להיות רע טיפש כי הוא לא יידע מתי הוא מצליח לגרום רע. טיפש יכול לעשות לאחרים רע בלי להבין את זה. חכם יכול לעשות רע לאחרים בצורה כזו שהוא יישע שזה אפקטיבי. ולא כל בני האדם טובים, נכון שכולנו נולדנו טובים אבל הסביבה והחיברות שלנו הביאו חלקנו למצב של טוב וחלקנו למצב של רע.

מסתבר, שעם חלק מדבריי אתה כן מסכים

כתבת: "נכון שכולנו נולדנו טובים אבל הסביבה והחיברות שלנו הביאו חלקנו למצב של טוב וחלקנו למצב של רע" , וזה דומה מאד למה שאני כתבתי. לגבי החילוק רע חכם \ רע טיפש , אנא התייחס למה שכתבתי לאדמו (תחת הכותרת "לא יודע").

אני חושבת

שיש כמה וכמה תכונות שגורמות לאנשים להתנהג "רע". למשל, אנשים מרירים, שפועלים מתוך המרירות שבהם, נתפסים על ידי החברה כרעים. לדעתי, תקופות מסוימות, רגעים מסוימים, מצבים מסוימים- גורמים לנו לעתים לעשות מעשים שנתפסים כרעים. אבל זה גם ענין של הגדרה... מי זה אדם רע

גברת x

New member
זה שילוב

רוע זה שילוב של חוכמה ואפילו אינטילגנציה רגשית, בו ה"רע" מכיר את נקודות החולשה של האחר, נעשה שימוש ביכולות לצורך ביטוי של שליטה ואו שינויים שאינם עולים בקנה אחד מתכנוניו של ה"רע". רוע הוא ביטוי של חוסר אונים וחולשה, לא טיפשות, המעשה הוא טיפשי לחלוטין, ואף חסר שיפוט. מכירה את האיש שחייתי איתו, ואני זוכרת במאורפל, איך פעם בנהיגה (טרם נישואי) עברה בראשי מחשבה שמהאיש הזה יהיה קשה להתגרש. אבל מי אז חשב על זה.... והינה, אדם חביב לכל הדעות, מקסים את כל הבריות, הפך מבלי רצונו, בשל מצבו הלא שולט על "גורלו" יותר, לאיש רע לחלוטין. חוסר אונים, חולשה. רחמי על ה"רשע" הוא לא אשם. הוא האומלל בכל המקום הזה. כי רע מביא על עצמו רע. כמו שאדם מחייך מביא אליו חיוכים.

spidi2

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה... ורוצה להוסיף... לדעתי אין אדם רע, יש התנהגות רעה. נכון כשנמצאים בצד שנפגע, קצת קשה לזכור זאת, אבל הרוע נובע ממשהו שהוא הרבה יותר עמוק מאשר, רע למטרת רע. לפחות כך אני מעדיפה להאמין.

*יערית

New member
אפשר לומר....

הרבה דברים על רוע ומיהו אדם רע ומהם מניעיו להתנהגות זו.... אני החלטתי עוד רחוק רחוק בילדותי שאל רוע אני לא מתקרבת...והוא לא אלי...כך שקשה לי להכירו מקרוב ולומר לך מהו? }{

dganit32

New member
רוע לב..

אתם יודעים..רק המילה רוע לב..מעבירה בי צמרמורת. ואני אוהבת לחיות בין אנשים טובים ויפי לב.. ואני.. רוצה רק טוב לב...הרוע אשאיר שם בחוץ.

spidi2

New member
הופה.... התעוררת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo25.gif

יש רעים ....

מכל הסוגים, את הטיפשים שבהם קל מאוד לתפוס, ואת החכמים קשה הרבה יותר. אבל את יקירתי, חכמה יותר מהרבה מהם..... רק צריך להיזהר שלא להעיר אחד המרשעים משתנם. נשיקות נינה

החתולית

New member
אנשים רעים

הם אנשים שנהנים מגרימת נזק לאחרים. לא צריך להיות חכם במיוחד בשביל לעשות זאת, זה בעצם קל מאד, אם תחשבו על זה. בקיצור: יש אנשים רעים שהם טפשים, ויש רעים שהם חכמים. אני לא בטוחה שהטפשים מצליחים פחות לפגוע ולגרום כאב מאלה החכמים.

tepale

New member
רוע+אינטלגנציה=אכזריות

לדעתי יש פער עצום בין סתם רוע כלומר שלא במודע לאמור מתוך טיפשות, תום לב וכו'. למשל ילדים שלא במודע יכולים להיות רעים מבלי להבין זאת, לבין רוע בכוונה תחילה לאמור אדם שיודע שיעשה מעשה ואתם תהיו הנפגעים הישירים של אקט זה.

למעלה