רועיברששת, והקורס

COGAN BENY

New member
רועיברששת, והקורס

כדי שיבינו, אימנתי את רועי וחבריו בריענון לקב"טים ומאבטחים. רועי שלח לי במסרים ובקש שאפרסם את "התנצלותו": "אז מעט זילזלתי, טענתי שבעיטות של אגרוף תאילנדי למאבטחים זה לא לעניין ולא נכון..." בקורס עצמו עבדנו על 3 בעיטות: בעיטה לאשכים, ובעיטת "דחיפה" לברך ולרגליים, ובעיטת לאו קיק של אגרוף תאילנדי. רועי אתה לא צריך להתנצל, דווקא בשיעור לומדים הכי הרבה כאשר לא מסכימים, כי צריך לשכנע אותך למה אופן הבעיטה הוא נכון, ואם עדיין יש אי הסכמה כנראה שהמאמןטועה, או לא מבצע באופן מושלם את הטכניקה ולא הפנים אותה (לכן אין לא תשובות לשאלות לגביה!) ריבוי שיטות\אומנויות לחימה בקורס כזה היא מבורכת, כל עוד שהמטרה מושגת -כלים למאבטחים בנושא אלימות. אם מאבטח נתקל במצב מסוים והוא פועל אחרת ממה שלימדתי בקורס, וזה עובד, אז מצויין. אז הסקפטיות מובילה להבנה. עלה והצלח!

אפשר גם אחרת

התנצלותי באה בעיקבות השירשור בנושא יחס של מורים לתלמידים. חשבתי שצריך להראות שגם אם לא מסכימים צריך "לתת כבוד". פישפשתי בכנות בהתנהגותי לאורך השנים וראיתי לנכון להתנצל על צורת ההתיחסות שלי באותו השיעור . בנושא החומר הנושא פתוח :טכניקות של איגרוף תאילנדי לתלמיד חדש הן כמו שיעור אגרסביות לטירון-איזה סטודנט שמנמן אחרי ריצה של 400 מ במסדרונות יצליח להרים רגל כל כך גבוה... קרב מגע נותן פיתרונות יעילים ,חזקים ויותר מזה קלים לישום ומוחכים. ביקורת בונה צריכה להאמר בצורה הנכונה בעיתוי הנכון בפורום הנכון ומתוך נכונות להפתח לדעות ולא להתבצר בהן. תודה על השיעור ,זה שיעור לחיים. כבוד ששת

fusion boy

New member
רגע, אני לא מבין...

מי טען שבעיטה לאשכים, ובעיטת "דחיפה" לברך ולרגליים, ובעיטת לאו קיק של אגרוף תאילנדי לא יעיל? רועי או בני? אני לא מבין... אני אגב עוסק באבטחה ממלכתית (ולא של בתי ספר...) ולכן זה די מעניין אותי...

לפי דעתי הכל יעיל....

אם זה הולך בקרב/רחוב... יכול להיות שברחוב תתן בעיטת דחיפה וזה יעיף את היריב שלך ויכניס אותו להלם והוא לא ירצה יותר להתעסק איתך, ויכול להיות תרים לו את הביצים בבעיטה וזה יסגור הסיפור, ויכול להיות שתלביש לו 2 לו קיק לשרירים של הרגליים והוא יפול מזה.... כל מה שהולך ומצליח באותה הסיטואציה נכנס להגדרה של יעיל .... גם לדבר בלי ללכת מכות יכול להיות יעיל............. אבל מה!! חשוב ללמוד מספר גישות ולהכיר כמה שיותר!!, זה מפתח לך את האפשרויות לתת פתרונות ברחוב שהם הרבה יותר יצרתיים.... יניב

COGAN BENY

New member
הסבר

במסגרת הקורס יש התאמה בין האימון לסוג העבודה. בעבודה כמו המאבטחים הנ"ל, יש שילוב של אלימות גבוהה (שבו האלימות שנשתמש כדי להגן על השומרים או הנשמרים תהיה גבוהה מאוד). אימנו גם מקרים של שימוש באלימות נמוכה, לדוגמא, משהו שלא מוכן לעבור בדיקה בטחונית ומתחיל לאיים, או לדחוף. ברור שגם בדוגמא של פינוי מפגינים או התקהלות, לא נעיף אגרופים בעיטות וחניקות, כי זה גורם נזק וזה רק יצור בעיה. (ממש כמו דורמן בדיסקוטק, שמוציא "בעדינות" משהו החוצה, ולא שובר לו שיניים. בין התרגילים הרבים התעוררו שאלות לגבי תפקיד בעיטות באלימויות שונות למאבטחים, והשאלות היו בעיקר של ברששת. זה שהוא לא הסכים איתי, לא הביע זלזול אלא זה בא ממקום של רצון להבין ולשכנע.

למעלה