רועה שוויצרי

yaniv19847

New member
רועה שוויצרי

שלום רב!
מקווה שתעזרו
לאחי יש כלב בבית בן 10 חודשים כל היום הוא נובח ונושך את ההורים שלי
הכלב היה באילוף מעוקר,ומחוסן ולא עזר כלום כל היום משתגע
והורים שלי רוצים למסור אותו לצערי
מה עושים???

עומר TT

New member
יש לכם גור שמתנהג כמו גור

תתחילו בלהוציא לו אנרגיה כמו שהוא צריך, תמשיכו בתיחום אם צריך כאשר אי אפשר להתעסק איתו, ומשם נשמע שאתם צריכים להפגש עם מאלף טוב יותר ממי שעבדתם איתו, כי גם מאלף טוב הוא לא קוסם, אבל הוא בהחלט לא אמור להשאיר אתכם עם תחושה של חוסר אונים מול הכלב, בטח כשמדובר בהתנהגות גורית סטנדרטית ולא במשהו חריג.
וזה גם למה לא נכון שהילדים מביאים כלב לבית של ההורים.

marx04

New member
צער גידול כלבים

שלום לך,

זה לא פשוט לגדל כלב.
התיאור שלך לא נשמע חריג או בלתי סביר.
אמנם לדוד של בת זוגי יש רועה שוויצרי לבן, אך אינני מכיר ממש את הגזע הזה.
סביר להניח שהוא זקוק ללא מעט פעילות ועבודה, ויתכן שאחיך וההורים שלך אינם מפעילים אותו מספיק. יתכן שמפנקים אותו יותר מדי ולא מציבים לא גבולות ברורים.
סירוס אינו אמור להשפיע על ההתנהגות של הכלב (למעט אולי היחס של זכרים אחרים כלפיו).
לא בטוח שהמאלף עשה עבודה טובה, ואולי אתם צריכים לשקול לפנות למאלף אחר.
אם תכתוב מאיזה אזור אתה בארץ, אולי ניתן יהיה לתת לך שמות של מאלפים מנוסים ומקצועיים מאזור מגוריך.

בברכה,

אורי.

KallaGLP

New member
הוא עדיין גור וגורים רבים פעילים מאוד ונושכים מתוך משחק.

התנהגות זו אמורה לעבור לקראת גיל שנה פחות או יותר, אך אם זה נראה חריג או מטריד במיוחד כדאי להתייעץ גם עם מטפל התנהגותי.
באשר להתנהלות מול ההורים - אני לא יודעת מה גילך, אך בכל מקרה חשוב להסביר להם שהכלב עדיין גור ומתנהג בהתאם, וככל שיתבגר ההתנהגות אמורה לחלוף, ואפשר להיעזר גם באנשי מקצוע אם זה אינו קורה מהר מספיק. כמו כן, רצוי מאוד שתיקח על עצמך כמה שיותר מההתעסקות והטיפול בכלב, תדאג לשחק איתו, לעבוד איתו על אילוף ולהוציא אותו לטיולים ארוכים שבמהלכם יוכל להוציא כמה שיותר אנרגיה. בבית אפשר להעסיק אותו בכל מיני צעצועים, כמו קונג. בנוסף, אפשר להסביר להורים שלרוב כלבים שנמסרים מתגלגלים בופו של דבר לרחוב או לכלביות, וחבל שזה מה שיקרה לכלב שלכם. תסביר להוריך כמה אתה קשור לכלב וכמה חשוב לך להשאיר אותו ולטפל בו.

למעלה