רועה גרמני- שאלה

shlomi628

New member
רועה גרמני- שאלה

היי,
יש לי רועה גרמני בן 8 חודשים. יש לי חצר קטנה שבה הייתי משאיר אותו כשהייתי הולך לעבודה, אבל בזמן האחרון התחלתי לשים אותו בבית בגלל הגשם ובגלל הנביחות שמפריעות לשכנים.
כשאני משאיר אותו בבית הוא נוטה לאכול רהיטים ודברים לא רצויים.
השאלה שלי היא האם בשלב מסוים זה אמור להיפסק? ואם יש דרכים למנוע את זה (הכלב פורק אנרגיה מטיולים וגינת הכלבים)?
תודה.

KallaGLP

New member
הכלב שלך עדיין גור.

מרבית הכלבים מפסיקים לאכול רהיטים וחפצים כשהם מתבגרים, לרוב בגיל שנה ומעלה. כדי למנוע או לצמצם את התופעה כדאי להשאיר לגור צעצועים כיפיים לזמן שהוא נשאר לבד, כמו עצמות המתאימות לכלבים, קונג וכו'. יש גם אפשרות לתחום אותו עם הצעצועים באיזור מצומצם באמצעות גדר גורים או לסגור אותו בחדר קטן שבו אין לו מה לכרסם.

KallaGLP

New member
ובלי קשר, רועה גרמני הוא כלב עבודה

הזקוק לפעילות פיזית ומנטלית רבה. אם טרם התחלת, אני ממליצה מאוד על אילוף ועבודה עם הכלב על פקודות. גם זה יעזור לו להירגע עם הזמן.

DAHUJI

New member
שמעתי פה ושם שתרסיס סנו די גורם להם להפסיק ללעוס...

כן, זה מה ששמעתי... מרססים על רגליים של ספוטת, כבלים, וכו' והחומר מר להם מאוד ומרחיק אותם. לא ניסיתי בעצמי.
אני מתכוון לזה.
התרסיס לא רעיל ליונקים ברמה כזאת שכשהם מלקקים אותו הם מורעלים, אלא נרתעים ממנו ולכן הרעילות שלו מתבטלת (רעילות = תמיד תלויית ריכוז).

להשאיר לכלב צעצועים כדי שיפרק את יצר הלעיסה על דברים רצויים. לא חסר צעצועי לעיסה, וצעצועי התעסקות (קונג למיניהם וכו').
להרחיק כל מכשול בפניו, כל דבר שהוא יכול ללעוס ושאתה לא רוצה שילעס.
לעטוף בנייר כסף רגליים של ספה וכו', אולי זה ימנע ממנו ללעוס.

shlomi628

New member
תודה רבה לכולם!

ודרך אגב אילפתי את הכלב שלי, הוא מבין פקודות ומציית, אבל כמו שאמרתם, לגור יש הרבה אנרגיה והוא חייב לפרוק אותה.
לגבי הסנו די, שווה לנסות =)

דגלמנגה

New member
במקום הכימיקלים שמרעילים "קצת" למה שלא תשתמש ברוטב טבסקו?

שלא מרעיל בכלל. ואם זה מכתים לך את הרהיטים, נסה שמן אתרי אקליפטוס, שנמצא בכל סופרפארם ועולה גרושים. אגב, שמן אקליפטוס משמש גם לדחיית כלבים מעשיית צרכים בנקודות מסוימות בבית. מספיק ללחלח את האצבע ולגעת בנקודות הלעיסה. הנדיפות גדולה ולא צריך להמאיס על הכלב את השהיה בחדר. בסופו של דבר, הריח הוא המרתיע כאן ולא הטעם.

DAHUJI

New member
מסכים, טבסקו עזר גם לכלב שלי להפסיק ללעוס...

יש את הגרסא החריפה יותר "טבסקו הבנרו" שמרחיקה את השובבים מכל מיני פריטים ודברים שלא רצוי שילעסו. אולי זה מכתים קצת, אבל לפחות הם לא לועסים ואחר כך אפשר לנקות את זה.

למעלה