הא??!? O_O
פרה פרה... קודם כל, רוב העליה, היא דווקא כן יהודית. (יש אפילו דתיים כמו הבוכרים, חלק מהגרוזינים וכו'). ולגבי איכות חיים, תאמיני לי שלעבור מברית המועצות לישראל זה לעבור מהפח אל הפחת. מצד אחד לעבור ממקומות שהפכו לאנטישמיים, מקומות שצמחו בהם ארגונים פאשיסטיים ומוסלמים קיצוניים מצד אחד, וממקום שלאט לאט הפך לעני. למקום שבו הייתה מלחמה (מלחמת המפרץ), ואבטלה ענקית בגלל שלמדינה לא היה איך לקלוט גל עליה מידי של 250 אלף עולים. ואגב איכות חיים, זה לא תמיד היה ככה בבריה"מ, אישית, המשפחה שלי עזבה שתי וילות, 2 מכוניות, ומצב כלכלי מצויין (אבא שלי עבד במשרד החוץ), ואמא שלי כמהנדסת חשמל. אז אל תכלילי, היו הרבה משפחות יהודיות עשירות, כמו בכל קהילה יהודית בעולם. במיוחד בקהילה יהודית ענקית כמו שהייתה בבריה"מ. ואם כבר הצד השני. הישראלים פחדו מאבטלה, וסבלו מההסתה של הממשלה דאז נגד העולים שהם כביכול נטל על המדינה ואין איך לקלוט אותם וכאילו שזה משהו כפוי. שבפועל הממשלה גנבה את כספי הסיוע (מיליארדים מאמריקה), וגרמה לכך שעד היום לרוב העולים אין אפילו דירה משלהם. זה נכון שהמדינה לא הייתה צריכה את העלייה, לא היה הכרח, תאמיני לי שרוב העלייה היו מגיעים לארה"ב ואני בטוח שזה מה שהם רצו, אבל ישראל עשתה עסקה עם ארה"ב שהיהודים יגיעו לפה, ככה שאיאפשר היה להגר לארה"ב. ועוד דבר. עולים רוסים התנשאו??? ממתי??? על מי? אולי אם הישראלים לא היו מושפעים כל כך מהסטיגמות והיו טיפה יותר שקטים, הכל היה נראה אחרת. כי סך הכל הרוסים הושפעו וחיקו את מי שקיבלו אותם לארץ. לא? ולגבי העתיד... זה שאלה של זמן עד שהעולים ישתלבו, כי סך הכל מי שעוד בחר להמשיך לגור פה, ולא לרדת מהארץ, זה מי שהשתלב ורוצה להשתלב, והם בע"ה יקימו פה בית ויהיו להם ילדים ויהיה בסדר.