רוסים

שוב אתה טועה... ה"ספרדים" או יותר

נכון "המזרחים" הם ממש לא הרוב בארץ... (אלא עם כן אתה מחשיב גם את ערביי ישראל, וגם אז, בספק גדול אם הם הרוב). מה שהתכוונו להגיד לך זה שבעבודה המסויימת הזאת, הרוב הם רוסים.. אז הם מדברים ברוסית.. (וגם אם הם היו מיעוט הם היו יכולים לדבר באיזו שפה שמתחשק להם).

Janem

New member
שמע...

אם הספרדים הם אחוז קטן מהחברה שלכם, משמע שהרוסים הם הרוב. אז שוב-הרוב קובע. ובלי קשר. הרוסים ממעיטים בערכם של הצברים כי לרוסים יש טראומה מקבלת הפנים של הצברים. אתה לא יכול להכחיש שכשהרוסים עלו ולא הבינו עברית, כל זבלון שחשב את עצמו בא לעולות מרוסיה והציע להן כסף תמורת מין. וזו דוגמה קטנה להשפלות שדאגתם להשפיל אותנו כשהיינו חדשים כאן. עכשיו הבנו שאין מה להתרגש מכל ההערות האלה ואנחנו שמים זין. ולפי דעתי זה נכון, בכל אופן כלפי אותם אנשים. הם אמורים לקבל אתכם (הישראלים) ולשמור על ראש פתוח אחרי כל מה שהם עברו? ותמיד הישראלים אומרים-הטבות, סל קליטה, בלה בלה... אני רוצה לראות ישראלי חי מסל הקליטה הזה, וממשכורת שאז הייתה פחות ממינימום. וזה עוד סיפור, אז אני זוכר מהנדסים עם תואר שני היו מנקים של בתי ספר, ולמה? כי התואר שלהם "מזוייף"... אני יכול לדבר על זה שעות ולהסביר לך למה הרוסים פתחו גזענות כלפי הצברים, זו תגובת נגד, תפנים. הקטע הכי מעצבן, שהיה בולט במיוחד אצלכם, הספרדים, שאתם אפילו לא ראיתם בנו יהודים. ואם זה לא גזענות, אז אני לא יודע מה זה גזענות כבר, ועוד מהסוג הכי גרוע של יהודים ליהודים. אפילו לא בררתם, ישר התקפות מהסוג של: אוכלי חזיר וכו'... אני רק יכול עוד להוסיף שבהתנהגות הזאת של הצברים גרמתם לאנשים לשנוא אתכם. וחלק מהאנשים האלו חיו בגלות והסתדרו לפחות עם קהילה של עוד 15 עמים, ולא דמיינו גזענות של יהודים כלפי יהודים... אז תחשוב על זה ותגיע למסקנה לבד.

שירליב20

New member
רוני, אני מסכימה איתך אבל...

אבל באמת אי אפשר להתעלם מהעובדה שאחוזים גבוהים במיוחד של העליה הרוסית של שנות ה-90 היתה של לא יהודים... ה"גזענות" שציינת היתה בגלל העובדה הזו שישראלים התקשו לראות גויים שמתחזים ליהודים כדי לזכות באיכות חיים טובה יותר ולהינות מהטבות שלא יכלו אפילו לחלום עליהן ברוסיה... מה גם שחלק מהעולים הלא יהודים הם אנטישמים (היו על זה הרבה מאוד כתבות בעיתונים והם אפילו לא התביישו להצהיר על זה. ממש כפיות טובה...). אבל בגדול אני חושבת שאתה צודק ויש לראות גם את הצד השני של המטבע: הישראלים היו נגועים בסיגמות על עולים רוסים שבאו מאיכות חיים קטסטרופלית והם התנשאו עליהם והתנהגו לא יפה. זה מסביר חלק מהעולים שבחרו לא להתחבר להוויה הישראלית ולהישאר ב"תרבות" ובשפה שלהם... מצד שני, יש כאלו שמלכתחילה בכלל לא מעוניינים להשתלב בארץ ורק נהנים מהנוחות היחסית שיש להם בארץ (לעומת העוני שהיה ברוסיה). בקיצור, שני הצדדים אשמים לדעתי, אבל בכל זאת תמיד צריך להסתכל קדימה ולשאוף להשתלב ולהיות מאוחדים במיוחד במצב כמו שיש לנו היום.

אבל.. את ממשיכה בסטיגמות..

על איזה רמת חיים קטסטרופלית את מדברת? כן, הייתה תקופה של כ6 שנים של ירידה חדה ברמת החיים. מדובר ב91-97, אבל החל מ97 רמת החיים החלה להתייצב ולעלות בהדרגה. אכן, גם בימינו אנו רמת החיים בארץ גבוהה יותר מאשר ברוסיה ובאוקראינה, אבל לא מדובר בהבדלים כ"כ גדולים. ישראל נמצאת בתחתית איכות החיים בין מדינות המערב, ואילו רוסיה ואוקראינה מתקדמות בצעדי ענק לרמת חיים זו, לכן אין זה מפתיע שתוך שנים מספר תהא רמת חיים זהה במדינות ברה"מ לשעבר ובארץ.

שירליב20

New member
מה אתה מתערב בכלל?

פניתי כתגובה לרוני. איזה חוסר תרבות להתערב. לגבי מה שכתבת - נו באמת, אתה לא באמת מאמין שאיכות החיים ברוסיה (אפילו שהשלטון יחסית התייצב לעומת השחיתות והקומוניזם שהיה בעבר הלא כ"כ רחוק) גבוהה יותר מזו של מדינת ישראל, גם לגבי העתיד הקרוב???!!! כל המדיה חושפת פעם אחרי פעם את המצב הלא מזהיר ברוסיה והעוני. השחיתות עדיין קיימת גם אם מתחת לפני השטח. תשאל אנשים שחיו שם עד לא מזמן (אני שאלתי).

פחחחחחחחחחחח

קודם כל, אם את רוצה לדבר באופן אישי עם רוסטיק (רוני), את מוזמנת להתכתב איתו במסרים. כל עוד זה נכתב על גבי הפורום, זכותי להתערב כאוות נפשי. שנית, אני בניגוד אליך לא מאמין בסטיגמות. וכן, רמת החיים ברוסיה תוך שנים מספר משיגה ואף מתעלה על רמת החיים בארץ. ועל איזה מדיה וחשפיות את בדיוק מדברת? אשמח להתעדכן..

M a r U s k A

New member
חוסר תרבות../images/Emo35.gif

שירלי את מנהלת דיון בפורום, לא שיחה אישית, זכותו של כל אחד להתערב

Janem

New member
הא??!? O_O

פרה פרה... קודם כל, רוב העליה, היא דווקא כן יהודית. (יש אפילו דתיים כמו הבוכרים, חלק מהגרוזינים וכו'). ולגבי איכות חיים, תאמיני לי שלעבור מברית המועצות לישראל זה לעבור מהפח אל הפחת. מצד אחד לעבור ממקומות שהפכו לאנטישמיים, מקומות שצמחו בהם ארגונים פאשיסטיים ומוסלמים קיצוניים מצד אחד, וממקום שלאט לאט הפך לעני. למקום שבו הייתה מלחמה (מלחמת המפרץ), ואבטלה ענקית בגלל שלמדינה לא היה איך לקלוט גל עליה מידי של 250 אלף עולים. ואגב איכות חיים, זה לא תמיד היה ככה בבריה"מ, אישית, המשפחה שלי עזבה שתי וילות, 2 מכוניות, ומצב כלכלי מצויין (אבא שלי עבד במשרד החוץ), ואמא שלי כמהנדסת חשמל. אז אל תכלילי, היו הרבה משפחות יהודיות עשירות, כמו בכל קהילה יהודית בעולם. במיוחד בקהילה יהודית ענקית כמו שהייתה בבריה"מ. ואם כבר הצד השני. הישראלים פחדו מאבטלה, וסבלו מההסתה של הממשלה דאז נגד העולים שהם כביכול נטל על המדינה ואין איך לקלוט אותם וכאילו שזה משהו כפוי. שבפועל הממשלה גנבה את כספי הסיוע (מיליארדים מאמריקה), וגרמה לכך שעד היום לרוב העולים אין אפילו דירה משלהם. זה נכון שהמדינה לא הייתה צריכה את העלייה, לא היה הכרח, תאמיני לי שרוב העלייה היו מגיעים לארה"ב ואני בטוח שזה מה שהם רצו, אבל ישראל עשתה עסקה עם ארה"ב שהיהודים יגיעו לפה, ככה שאיאפשר היה להגר לארה"ב. ועוד דבר. עולים רוסים התנשאו??? ממתי??? על מי? אולי אם הישראלים לא היו מושפעים כל כך מהסטיגמות והיו טיפה יותר שקטים, הכל היה נראה אחרת. כי סך הכל הרוסים הושפעו וחיקו את מי שקיבלו אותם לארץ. לא? ולגבי העתיד... זה שאלה של זמן עד שהעולים ישתלבו, כי סך הכל מי שעוד בחר להמשיך לגור פה, ולא לרדת מהארץ, זה מי שהשתלב ורוצה להשתלב, והם בע"ה יקימו פה בית ויהיו להם ילדים ויהיה בסדר.

שירליב20

New member
אתה רק מחזק את דבריי

לגבי מה שכתבת שהעולים היו מעדיפים לעבור לארה"ב מאשר לישראל... שוב, טעמי נוחיות ללא זיקה לציונות ואהבת המדינה (שוב, אני מדגישה - לא כולםםם!!! יש לי מלא חברים רוסים פטריוטים אמיתיים ואפילו קרביים). אגב, בלי קשר - איזה שינוי מהתמונה שלך שהעלית בפורום לזו שבפרופיל שלך!!

Janem

New member
מממ...

זה כבר סיפור אחר... זה נכון שהמדינה נבנתה בזכות פטריוטים וציונים, ואלו אנשים שראוים להערצה ואני מוריד בפניהם את הכובע... אבל נוחיות/ הזדמנות תמיד היוו גורם משמעותי שמדובר בהגירה ממדינה למדינה. הדוגמה הכי פשוטה: למה הרוב המוחלט של יהודי ארה"ב לא יעלה לישראל? כי יותר נוח להם לגור בארה"ב. אבל גם בלי קשר, למרות כל אלה שירדו מהארץ כשיכלו, רוב העלייה הרוסית נשארו בארץ וזו עובדה. וחוץ מזה זו עלייה ענקית, אז ברור שתראי שם מגוון גדול של אנשים, פשוט לכולם יש נטייה להכליל על סמך מה שהם רואים בשוליים. קל ללכת ברחוב ולראות הומלס רוסי שיכור שמדבר דברי נאצה נגד ישראל ולהגיד שכולם כאלה, אבל זו טעות חמורה, זו תופעה שולית, ובכלל לא איום ממשי. אגב, אותם פטריוטים שבנו ת'מדינה היו רובם ממוצא רוסי/ אוקראיני/פולני וכו'... ואם כבר פטריוטים, אז אם רוסים הם פטריוטים זה עד הסוף. ויש מלא רוסים שמשרתים ביחידות הכי קרביות, כמו שאמרת, וזו גם עובדה. נ.ב לגבי התמונה... :) תודה. אהבתי גם את שלך... תמונה חבל"ז...

danuch

New member
חחחח... גדול!

שירלי, לא שמת לב, אבל הוא קרא לך פרה! תסתכלי בתחילת הטקסט. חחחח

שירליב20

New member
לא נכון. זה רק ביטוי

זה ביטוי בעברית שהמשמעות שלו: נתייחס לנקודה אחת כל פעם (לא תגובה כוללת על הכל בבת אחת).

למעלה