רוסים

kookamanga

New member
רוסים

שלום חבר'ה . במיקרה ראיתי את הפורום הזה ובדיוק ניזכרתי במשהו שתמיד רציתי לדעת . יש אצלי בעבודה דיי הרבה רוסים . יש מחלקה אחת שלמה רק של רוסים . וגם במחלקה שלי יש רוסים. בכול אופן השאלה שלי היא כזו . תמיד הרוסים בעבודה (וגם בהפסקות , בקניון ובכול מקום ציבורי אחר) כול הזמן מדברים רק ברוסית. הרבה פעמים אני מבקש ושואל למה לא מדברים בעיברית כדי שגם אחרים יבינו. עכשיו , מילא אם הם מדברים על דברים אישיים אבל הרבה פעמים הם מדברים על העבודה בדברים שגם קשורים אלי (ואולי מדברים אפילו מאחורי הגב שלי עלי?) . ובמקום שהם יגידו סליחה ומדברים בעיברית שגם אולי אני אשתתף בשיחה אז הם אומרים לי 'לך תלמד רוסית' . בוא נגיד שכבר שנים שיש עימותים כאלה בעבודה וזה ניראה כאילו שלרוסים בכלל לא אכפת מהסביבה שלהם . כבר פעם אחת ישבנו כמה ישראלים ורוסים ביחד ואמרתי לחבר משהו באוזן בלחש משהו שרציתי שרק הוא ישמע אז איזה רוסי פתאום התעורר ואמר שזה לא יפה שמדברים ככה בלחש שאחרים לא ישמעו... אז הם גם צבועים... להם מותר ולנו אסור . רק שתדעו שבגלל דברים כאלו יש הרבה שינאה כלפי העליה הרוסית. באמת לא אכפת לכם ?

תשמע...

אם רוסים רוצים לפנות אל מישהו לא רוסי, אז הם כמובן צריכים לעשות זאת בעברית (מיכוון שהשפה הרישמית כאן היא עברית). אבל.. אם הם מדברים בינם לבין עצמם, אז הם יכולים לדבר באיזו שפה שרק מתחשק להם.. ואם מישהו מהצד מעוניין לדעת מה הם אומרים אז... רצוי שהוא ילמד רוסית..
אף אחד פה לא חייב לאף אחד שוב דבר. זו מדינה חופשית... ואתה לא באמת חושב שאנשים צריכים להתנהג בדרך מסויימת רק כדי לזכות לאהדה וכדי שלא תהיה שינאה כלפיהם.. אם יש שנאה רק בגלל אל אל האחר רק בגלל שהוא שונה, אז הבעיה היא אצל השונא, ולא אצל האחר.

kookamanga

New member
טוב...

לא הבנת . למשל במקום העבודה הם מדברים ברוסית על עניינים שקשורים לעבודה. בוא נגיד ככה שאף פעם אי אפשר לדעת איזו קומבינה עושים עליך כשמדברים לידך בשפה שאתה לא מכיר . ממה שראיתי בשנתיים האחרונות בעבודה זה שתמיד יעדיפו לפטר ישראלי ולא רוסי . ובכלל יש העדפה בלקבל רוסי למקום עבודה ולא ישראלי . ובכלל , מה קרה ? בחורינו הצברים כבר לא כ"כ טובים ? למה כ"כ מעדיפים רוסים ? למה מעדיפים לסלק ישראלי ולהעסיק רוסי במקומו . מה הקשר לאהדה ? למה שאני כישראלי ארגיש זר במדינה שלי ? איך היית מרגיש אם כולם סביבך היו מדברים בשפה שאתה לא מבין וכשהיית מבקש או שואל משהו אז אומרים לך "מה, עדיין לא למדת רוסית?"

אתה סוטה מהנושא...

זה שמעדיפים ישראלים על פני ילידי הארץ זה כבר נושא אחר.. (ואתה שואל למה? אולי בגלל שהם עובדים יותר טוב ויותר ברצינות. אולי בגלל שהם פחות מתלוננים. לא יודע.. יש לא מעט אפשרויות "למה זה ככה". ולא, הם מקבלים כמו כולם (יש כמובן הבדל בין עובדי מפעל, לעובדי קבלן) כמו כל אזרחי מדינת ישראל עם תעודת זהות כחולה). ובקשר לנושא הראשי.. כשאני עבדתי במפעל אז היו כמה פעמים שעבדתי ב"תחנה" מסויימת ששם כמעט כולם היו דרוזים. והם, בלי להתבייש, ובלי לתת לאף אחד דין וחשבון, דיברנו בשפת אימם, בערבית. כשהם פנו אליי לבקש "תעשה זה ותעשה זה" אז זה היה בעברית.. אבל בינם לבין עצמם הם דיברנו בערבית (ואף אחד לא התרעם על כך, ולכולם נתנו חופש ביטוי). וגם הרוסים/יות בינם לבין עצמם דיברו ברוסית. ושוב, כשהם תיקשרו עם הישראלים (שלמען האמת, בקושי היו שם) אז זה היה בשפה הרשמית של מדינת ישראל, עברית. מקווה שפזרתי קצת את הערפל שעטף אותך ושנרגעת מעט..

אבל כשזה חוזר על עצמו

אז זה בתת מודע מעצבן וממשיך לעצבן ואפילו לא יודעים למה שונאים

אבל כשזה חוזר על עצמו

אז זה בתת מודע מעצבן וממשיך לעצבן ואפילו לא יודעים למה שונאים

B o o o o M

New member
למה אתה מכליל?

בוא נתחיל מיזה שאם יש כמה חבר'ה בעבודה שלך לא אוטומטית אומר שכל הרוסים כאלה- ותאמין או לא יש המון רוסים שמשתלבים כמו שצריך בחברה מדברים בינם לבין עצמם רק בעברית וצוחקים בעברית.... יש גם "ישראלים" חרא שיצחקו ויתעללו ברוסי שלא מבין עברית- אבל האם זה אומר שכולם ככה? אז כן לאנשים הספציפיים בעבודה שלך- לא איכפת... זה לא אומר שלכל שאר הרוסים בישראל גם לא איכפת !!

SpyKid

New member
הניסוח הנכון יותר לשאלה יהיה,

"לא אכפת להם?". ובתשובה לכך, תוך הסתמכות על מה שאתה מספר, אולי אפשר לומר שלא. אני אישית בד"כ מדברת עברית גם עם דוברי רוסית, וגם אם אנחנו נמצאים לבד\לא בקרבת אנשים שעלולים לא להבין. בקרבת אנשים שלא מבינים רוסית אני מדברת עברית בכל מקרה, כי לדעתי זה לא מנומס ולא נעים לדבר בשפה שהם לא מבינים, מהסיבות שציינת. בקשר ל"תלמד רוסית", יתכן שהם אמרו את זה בצחוק.

kookamanga

New member
תלמד רוסית

מתוך כ 20 עובדים אצלינו רק 2 מדברים בעיברית עם כולם... ולפעמים הם שוכחים ומדברים ברוסית . אז אני לא רוצה מכליל אבל רוב רובם של הרוסים מדברים ברוסית ולא אכפת להם שאחרים לא מבינים. ובקשר ל"תלמד רוסית" הרבה רוסים אומרים את זה ברצינות ולא בצחוק . והיו לנו הרבה וויכוחים בקשר לזה. לפעמים זה ניראה כאילו שהם רוצים ליצור שבטים רק של עצמם ולא נותנים לאף אחד אחר ששונה מהם להיכנס וככה הם דואגים רק לעצמם על חשבון אחרים שלא בשבט שלהם. ואולי בכול זאת, למה מעסיקים מעדיפים רוסים ? הרבה פעמים ראיתי את התופעה המגעילה שמפטרים ישראלי בשביל להעסיק רוסי. חבר מהעבודה אמר לי שלרוסים בד"כ משלמים פחות . זה אמת ?

שפת אם זה הכי נוח. אבל צריך להבין ש

שאם רוסים לא מדברים עברית(למרות שהם יודעים) זה יגרום להם ליהיות זרים ואח``כ הם יגידו שאנחנו נאצים ששונאים רוסים. האמת שאני מדבר עברית עם רוסים ואז הם מדברים רוסית וגם אם הבנתי אני לא מתייחס שילמדו עברית. גם ערבים מדברים ביניהם ערבית ואני קצת מבין . אז מה לעשות. זה מה יש. ומה שצריך לעשות זה לדבר איתם עברית ואם הם לא מבינים אז לדבר איתם אנגלית ואם לא אז לא. בקשר למקומות עבודה, מה זה משנה. שידברו. ועכשיו נראה מה למדתי ברוסית: קק וי סביה צ`וסטבוייטייה סבודנייה? , יא פול`וצ`יל מור`ה אודבולסטבייה, יא ז`לאיו וואם אודצ`י :) ספר`זדניקום :)) יזדר`ובייה :)))) נול,אדין,דבא,טרי. קגדא? ,מינוטקו, פוצ`ימו(את המילה הזאת חייבים לדעת: ``למה? ``) ,והכי חשוב: ``זדר`בסבוייטייה``. בהתחלה ניגעלתי מהשפה הרוסית. היום זה לא מפריע לי. לדעתי צריך לגרש את כל הישראלים לסיביר. ולהשאיר את הרוסים לנהל את המדינה ולהפוך את ארץ ישראל לארץ רוסיה החדשה וראש הממשלה יהיה אביק(אביגדור ליברמן). מי בעד ההצעה ?

M a r U s k A

New member
דבריו לא חכמים במיוחד ...

אבל גם את חייבת ללמוד להתבטא בפורום הזה =/

SirDreamAlot

New member
ישראלים ממוצא רוסי

"לפעמים זה ניראה כאילו שהם רוצים ליצור שבטים רק של עצמם ולא נותנים לאף אחד אחר ששונה מהם להיכנס וככה הם דואגים רק לעצמם על חשבון אחרים שלא בשבט שלהם." אם חיית בחו"ל הייתי חושב שאתה אנטישמי שמדבר על קהילות יהודיות . . . "ואולי בכול זאת, למה מעסיקים מעדיפים רוסים ? הרבה פעמים ראיתי את התופעה המגעילה שמפטרים ישראלי בשביל להעסיק רוסי. חבר מהעבודה אמר לי שלרוסים בד"כ משלמים פחות . זה אמת ?" חביבי, אני מצטער להגיד את זה, אבל אתה גזען. מה לעשות, לא נעים לשמוע אבל זה ככה. לכאורה הטענות שלך מדובר בעובדות, אבל זה סוביקטיבי לחלוטין ונובע מן העובדה שכל פעם ש"מפטרים צבר" כדי "לשכור רוסי", אתה חושב על זה ולכן גם זוכר את זה. האם אי-פעם חשבת כמה ישראלים ממוצא רוסי מפוטרים מדי יום ? האם בדקת כמה באמת מפטרים כדי לשכור עובדים ממוצא רוסי ? כמובן שלא. אז אל תתחיל עם כל עניין ההפליות. אנשים מטבעם חשדנים, ולכן אתה גם חש מאוים מהעובדים הרוסים שבסביבתך. אני באמת יכול להבין אותך שזה לא נעים לשמוע אותם מדברים כשאתה לא מבין שיט (אפילו אם לא מדובר בענייני עבודה) אבל תחשוב על המצב הבא: אתה ישראלי שטס לחו"ל, בוא נגיד לארה"ב. אתה לא כ"כ מכיר את השפה, המנטליות של האנשים שונה לגמרי ממה שאתה רגיל, והדרך היחידה שלך לקבל קצת מנטליות *שלך*, להרגיש שייך, היא דרך אנשים אחרים. תחשוב שאם היית עובד במקום כזה בארה"ב, מה היית עושה ? מדבר עם החבר'ה שעברו כמוך את הצבא, לדבר על ישראל, על המשפחות על החגים והמנהגים שמתקרבים לדבר על הכל הסבבה, בנוחתוא *בעברית* ? או מדבר כמו עילג באנגלית כדי ששני האמרקאים שבחדר "יבינו" על מה אתה מקשקש (או מנסה לפחות). תשמע, הם הרוב, קשה להם לדבר בעברית (הם חושבים ברוסית, מדברים ברוסית עם קרובי המשפחה קוראים ספרות רוסית, אין להם מילון מספיק גדול של מילים בעברית והם לא ממש רגילים לדבר איתה כמו שעם רוסית). אתה לא יכול להאשים אותם בכך שהם מבקשים ממך ללמוד רוסית. אני כישראלי שבמקרה גם שייך למוצא הרוסי, חי פה את רוב חיי ואני יכול להבין את שני צידי המטבע. אחרי כמה עשורים, גם ה"רוסים ביותר" ידברו ויחשבו בעברית. זה רק לוקח זמן חבוב. זה רק לוקח זמן. . .

SirDreamAlot

New member
לינק מעניין

כאן מדובר על ארה"ב, אבל זה רלוונטי גם לנו: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=walmart

kookamanga

New member
עבודה

למרות הכול , לפני כמה ימים הגיע עובד חדש - רוסי . ובמיקרה המחלקה כבר רק רוסים . למה דווקא רוסי ? ישראלי לא טוב ? לא יעזור כול הדיבורים על גזענות או "נוח לדבר בשפת אם" , שורה תחתונה אני רוצה להגיד בסך הכול שכול העסק הזה מסריח . ראיתי את התמונה וזה דווקא מצא חן בעיניי , זה הצחיק אותי . איפה שאני עובד כול השומרים רוסים... מה, הישראלים לא אוהבים לשמור ? יש הרבה מקומות שבהם השומרים הם גם ישראלים וגם רוסים . זה לא ניראה לכם כמו קומבינה לרוסים בלבד ? לילה טוב.

danochka

New member
../images/Emo35.gif

אתה יודע מה הבעיה שלך? יש לך תכונות של גזען ואתה אפילו לא מודע לכך.קודם כל אין כזה דבר רוסים וישראלים.אם שכחת רוסים הם לא פחות ישראלים ממך.אהה ותגיד זה שיש אחוז גבוה של רוסים ברפוא ובהיי-טק זה גם קומבינה לרוסים בלבד? ושאלה אחרונה שנורא מסקרנת אותי,מה המוצא שלך?

במדינה דמוקרטית כמו ישראל בפירוש

הרוב קובע !!! אני כבר מבין לא מעט רוסית למרות שאנגלית זאת השפה הכי יפה. דרך אגב הכל שקט כאן בחיפה אז אולי אילך אחר הצהריים לחוף הסטודנטים , למצוא מישהי למשחק מטקות. אולי כל החיפאיות כאן יבואו ותזהו אותי לפי משקפי השמש:מסגרת אפורה, עדשות כתומות, כובע בז`, שזוף קצת, גופיה לבנה עם הדפס, מטקות, ניראה רוסי. בנות תהיו בלי חבר ואני אציע לכן לנקות את הראש במשחק מטקות נחמד. בנות תגיבו !

kookamanga

New member
הרוב בארץ זה ספרדים

ובלי קשר לזה שהרוב ספרדים אחוז ממש קטן מהחברה שלנו הם ספרדים . אם אני גזען אז הגזענות מתחילה מלמעלה (ההנהלה) וחוץ מזה זה ידוע שהרוסים ממעיטים בערך של הצברים וחושבים שהם פרימיטיבים. לרוסים יענו יש תרבות ולישראלים יש תרבות של צעקות וחוצפה .

למעלה