רונמירב - אוסף חרקים?

rachelea

New member
רונמירב - אוסף חרקים?

ספר לנו על כך. יתרה מזאת, כשדנו על אופן שמירת הספרים והשמדת החרקים, יעצת כיצד לנהוג. אתה גם מדביר ומשמיד חרקים? איך משלבים שני העיסוקים?

ronmerav

New member
אוסף החרקים שלי גדול במיוחד...

צר לי לאכזב, אבל אינני אוסף חרקים. אני אכן מתעניין בחרקים מתוקף מקצועי כמדביר. המומחיות שלי, מטבע הדברים, היא בחרקים מזיקים לאדם ולרכושו. במשך השנים רכשתי התמחות מיוחדת בחרקים מזיקי עץ (תולעי עץ בפי העם), מזיקי נייר (תולעי ספרים בפי העם) ומזיקי טכסטיל וכן בחרקים שמזיקים למזון. תחומים אלו הם מאוד ספציפיים ומעטים המדבירים בארץ שמכירים היטב את המזיקים הללו, ומסוגלים לטפל בהם כהלכה בלי לגרום נזק למוצרים. במסגרת עבודתי אני מרצה בפורומים שונים (מנהלי ספריות וארכיונים, מנהלי אבטחת איכות במפעלי מזון וכדומה) ולעתים אני נעזר במעבדה אנטומולוגית (אנטומולוגיה - תורת החרקים) לזיהוי. לגבי עבודתי - ובכן חלק גדול ממנה אינו מתבסס על חמרי הדברה, אלא על אמצעי ניטור ומניעה. לדוגמה -פרומונים, שהם הורמוני מין של חרקים (בכל דבר יש סקס... מעניין...) אשר משמשים למעשה למשיכה בין הזכר לנקבה. המיוחד בפרומונים שהם ספציפיים לכל מין ומין, כלומר פרומון של חיפושית הקמח לא ימשוך חיפושית הטבק ולהפך. אנו מנצלים את הפרומונים כדי למשוך חרקים לתוך מלכודות, וכך אנו יודעים בדיוק מתי והיכן הם נמצאים ולפעול נגדם ביעילות וללא סיכוני הרעלה. שקלתי לאסוף בולים בנושא חרקים, אך זהו תחום גדול מאוד שהפרפרים תופסים בו מקום נרחב (הם אמנם יפים , אך פחות מעניינים אותי). נא לא לשכוח שיש למעלה ממליון מינים שונים של חרקים (!). אשמח לקבל רעיונות לצמצום הנושא... ולמי שמתעניין, אוכל לספק כתובות אינטרנט על חרקים, כולל תמונות.

JAMES DEAN

New member
נצל"ש פשוט רציתי להודות לך על המכתב

קיבלתי אותו ומאוד נהנתי.
בקשר לחרקים תאסוף רק חרקים מסוימים שאתה אוהב, כמו אריק הוא אוסף בולי כלבים אבל במיוחד כלבי מזחלות.

ronmerav

New member
ועוד בנושא החרקים

החרקים הם עולם מופלא, ואתן לכם דוגמה קטנה: כידוע, נתגלו מאובנים של תיקנים (ג'וקים, בעברית לא תקנית, ומקק זה בכלל סוג של קוף) בני מאתיים מליון שנה. הזיהוי שלהם די ברור, כי הם דומים לתיקנים של ימינו. עובדה זו לבדה יש בה כדי להדהים, כי פרוש הדבר הוא אחד: התיקן הוא צורת חיים כל כך מוצלחת, שהאבולוציה והשינויים הרבים בתנאי החיים במשך זמן כה ארוך לא השפיעו עליו, הוא פשוט הסתגל במהירות לכל שינוי בלי צורך להשתנות. חידה: מה פרוש השם תיקן? (שכחתי להזכיר - אני גם חובב השפה העברית)

JAMES DEAN

New member
תשובה: ניראה לי שאני יודע...

1) בגלל שדורכים עליהם יש רעש כזה "תיקקק" איכססס
2) הסיבה היותר הגיונית היא בגלל ה-"תיקים" שיש להם לביצים שלהם. דרך אגב החיפושית במצריים העתיקה נחשבו לחיות מיוחדות (גם החתולים) אומרים שאם תהיה פצצת אטום זאת החיה היחידה שתשרוד זה נכון?

ליילנד

New member
באמת ../images/Emo15.gif../images/Emo15.gif זה עולם מלא

ורעיון טוב להתמקד בו והנה 4 חיפשיות לשם התחלה

meytar

New member
אילו תאוריות מוזרות, הראשונה בעיקר

בקשר לפצצת אטום, גם אני שמעתי על זה משהו...

ronmerav

New member
תיקון

הסתגל.. בלי צורך להשתנות, זה נשמע טפשי. הנכון: הצליח להתגבר על השינויים הרבים שחלו על פני כדור הארץ וזו ההוכחה שמלכתחילה הוא צורת חיים מוצלחת ביותר.

ronmerav

New member
נכון. התיקן הוא החרק היחיד

שאינו מטיל ביצים בודדות אלא בתוך תיק. מתוך התיק הזה, שנקבת התיקן מדביקה בפינה נסתרת, יוצאים 20-30 תיקנים קטנים וחמודים (טוב, אני מתפרנס מהם).

11moti

New member
השם

מקור השם הוא התיק-שזה צורת התא שבו הוא(היא)מטיל את הביצים ונושא אותם עימו. אבל במחשבה שניה (ושנונה?) לאור הנושא שכתבת.השם מתאים לו גם מבחינת המילה"תיקון" שהוא לא היה צריך לעשות במשך מליוני השנים כי הוא הרי כבר תיקן את עצמו...
ואודה אם תמליץ על אתרים כפי שציינת.

אאל"ט - ע"ש התיק של הנקבה

שבו היא סוחבת את הביצים שהיא מטילה. לא? ורק בשביל שאבא של נעם לא יסתלבט עלי שאני מביאה הרגלים מגונים מכל מיני פורומים - אאל"ט זה "אם אני לא טועה" (מה אני אעשה שכלום לא נכנס בכותרת?)

python 4

New member
הנקבה סוחבת את הביצים שהיא מטילה

בתוך תיק? איזה בידור. זה בטח בצפון ת"א לנקבות יש תיק עור של ג'וצי. ולבחור עם הג'וקים (שכחתי את השם, סליחה) - יש לי רעיון לנושא - פרפרים! אלו הרי החרקים הכי יפים, לא? ובמקרה יש לי הרבה בולי פרפרים יפים וגדולים להחלפה (בולי פנטזיה אבל בוא לא נהיה קטנוניים), כך שאם תרצה אני יוכל לתת לך משהו להתחלת האוסף. איך אני?

python 4

New member
וכמובן, שאחרי קריאה מדוקדקת יותר

של ההודעה שלך (מישהו מכיר מורה פרטי טוב להבנת הנקרא?) אני מבין שפרפרים זה לא הקטע שלך. אם ככה אז מה עם חיפושיות? יש לי בול של פרת משה רבינו.

למעלה