אוסף החרקים שלי גדול במיוחד...
צר לי לאכזב, אבל אינני אוסף חרקים. אני אכן מתעניין בחרקים מתוקף מקצועי כמדביר. המומחיות שלי, מטבע הדברים, היא בחרקים מזיקים לאדם ולרכושו. במשך השנים רכשתי התמחות מיוחדת בחרקים מזיקי עץ (תולעי עץ בפי העם), מזיקי נייר (תולעי ספרים בפי העם) ומזיקי טכסטיל וכן בחרקים שמזיקים למזון. תחומים אלו הם מאוד ספציפיים ומעטים המדבירים בארץ שמכירים היטב את המזיקים הללו, ומסוגלים לטפל בהם כהלכה בלי לגרום נזק למוצרים. במסגרת עבודתי אני מרצה בפורומים שונים (מנהלי ספריות וארכיונים, מנהלי אבטחת איכות במפעלי מזון וכדומה) ולעתים אני נעזר במעבדה אנטומולוגית (אנטומולוגיה - תורת החרקים) לזיהוי. לגבי עבודתי - ובכן חלק גדול ממנה אינו מתבסס על חמרי הדברה, אלא על אמצעי ניטור ומניעה. לדוגמה -פרומונים, שהם הורמוני מין של חרקים (בכל דבר יש סקס... מעניין...) אשר משמשים למעשה למשיכה בין הזכר לנקבה. המיוחד בפרומונים שהם ספציפיים לכל מין ומין, כלומר פרומון של חיפושית הקמח לא ימשוך חיפושית הטבק ולהפך. אנו מנצלים את הפרומונים כדי למשוך חרקים לתוך מלכודות, וכך אנו יודעים בדיוק מתי והיכן הם נמצאים ולפעול נגדם ביעילות וללא סיכוני הרעלה. שקלתי לאסוף בולים בנושא חרקים, אך זהו תחום גדול מאוד שהפרפרים תופסים בו מקום נרחב (הם אמנם יפים , אך פחות מעניינים אותי). נא לא לשכוח שיש למעלה ממליון מינים שונים של חרקים (!). אשמח לקבל רעיונות לצמצום הנושא... ולמי שמתעניין, אוכל לספק כתובות אינטרנט על חרקים, כולל תמונות.